Kedves látogató! Regisztrált felhasználóként nálunk alanyi jogod a reklámmentesség. Hát csatlakozz hozzánk, hogy az oldal minden funkciója elérhető legyen számodra és hogy zavartalanul használhasd is azokat: Ingyenes fiók létrehozása

Weboldalakat cenzúrázna a McAfee

Atlantisz képe

A cég már a böngészőben való megjelenésük előtt letiltaná a kalóz tartalmak mutatását.
A TorrentFreak pár napos beszámolója alapján valószínűleg sokak számára meglepő szabadalmat szerzett az Intel tulajdonában lévő McAfee, a dokumentum ugyanis egy olyan eljárást ír le, amely lehetővé tenné a víruskeresője számára a webböngészőben megjelenő illegális tartalmak megjelenítésének letiltását.

A szabadalom szerint a szoftver nem túlságosan diszkrét módon működne: új URL-re való ugráskor a webböngésző elküldené a McAfee szervereinek a kért linket, a kiszolgálók pedig releváns információkat tartalmazó adatbázisok alapján elemeznék, hogy vajon akad-e rajta illegális tartalom. Ha igen, akkor a felhasználó kapna egy figyelmeztetést, plusz az alkalmazás legális letöltési forrást javasolhatna a netezőnek.

Legjobb tudomásunk szerint jelenleg csak egy koncepcióról van szó, ám könnyedén elképzelhetőnek tűnik, hogy idővel végleges termékbe is bekerül majd a megoldás. A kalózkodást visszaszorítani ugyan garantáltan nem fogja, viszont jól jöhet például olyan felnőtteknek, akik gyermekei felügyelet nélkül interneteznek.

Wiezner István, 2013. április 28.

http://techcorner.hu/pcworld/weboldalakat-cenzurazna-a-mcafee.html

kisspista képe
kisspista
Offline
Kezdet: 2012-03-25
Vicces

Kb, mint Piroska és a farkas esete.
-Piroska nem félsz?!
*Miért félnék, pénzem nincs, dugni meg szeretek....

Atlantisz képe
Atlantisz
Offline
Kezdet: 2010-08-02
A kalózkodást visszaszorítani

A kalózkodást visszaszorítani ugyan garantáltan nem fogja.

Megnyugtató .:)