Partnereink

erotikashow
algazona
Kedves látogató! Regisztrált felhasználóként nálunk alanyi jogod a reklámmentesség. Hát csatlakozz hozzánk, hogy az oldal minden funkciója elérhető legyen számodra és hogy zavartalanul használhasd azokat: Ingyenes fiók létrehozása
Partnerünk oldalán további filmek és sorozatok adatlapjait, előzeteseit és posztereit találod! Ne hagyd hát ki: https://www.sfilm.hu

Valódi pártjuk lesz a kalózoknak


4 hozzászólás / 0 új
Utolsó bejegyzés
Atlantisz képe
Atlantisz
Offline
some_text
Kitiltva/Zárolva
Kezdet: 2010-08-02
Bejegyzések: 4377
Valódi pártjuk lesz a kalózoknak

Eddig egyszerű civil szervezet formájában működött, de májustól valódi pártként folytatja a magyar Kalózpárt, amely az internetes technológiák által meghatározott demokrácia megalapítását tűzte ki célul. László Zoltán, a párt elnöke sem számít arra, hogy rögtön megnyerik a következő választásokat, de a szerzői jogok jelentős megreformálását elérhető célnak tartja. Az internetes letöltők érdekeit képviselő szervezet első akciója egy ACTA-ellenes tüntetés lesz, 2014-ben azonban már szavazni is lehet majd rájuk.
Forrás: [origo]

Hat hónapra választották meg László Zoltánt

Nem történt szakadás, nem titokban hozták létre a korábban civil szervezetként működő és többek közt az ACTA-egyezmény elleni tüntetésekben is fontos szerepet magára vállaló Kalózpárt valóban pártként működő változatát. A mozgalom tagjai úgy érezték, szervezettebben tevékenykedhetnek, radikálisabb véleményt fogalmazhatnak meg, ha civil szervezetből valódi párttá válnak - mondta el László Zoltán, a Kalózpárt ideiglenes elnöke, akit az [origo] Skype-on keresztül tudott elérni soproni otthonában.

Száz kalóz áll mellettük

A folyamatot kívülállóként nehéz követni, mert jelen pillanatban több kalózpártos Facebook-csoport, illetve a tagság álláspontját nem, vagy nem teljes egészében képviselő honlap is működik. Körülbelül száz aktív érdeklődő csoportosul jelenleg a magyar Kalózpárt körül, a párt oldalát pedig már majdnem ezren lájkolták a Facebookon. A világ gyökeres megváltoztatásához kevés ennyi ember, ám a vezető szerint nem is egyik napról a másikra akarnak óriási változásokat elérni. A német testvérszervezethez hasonlóan időt akarnak fordítani a helyi szervezetek felépítésére, ebben látják a garanciát arra, hogy egytémás párt helyett több kérdéssel foglalkozó, valódi politikai szervezetté válhasson a kalózpárt - magyarázta el a párt ideiglenes elnöke.

Szoftveres demokráciát akarnak

A Kalózpárt nem csak az elveiben hasonlít külföldi testvérpártjaihoz, az eszközeiket is kölcsönveszik, ha úgy hozza a szükség. A párt tervei között szerepel a németek által fejlesztett likvid demokrácia alkalmazás telepítése, amellyel az egyszerű kérdések internetes megszavazását fel lehet gyorsítani, a bonyolultabb kérdéskörök vitáját pedig el lehet mélyíteni. A minden tag szavazatát igénylő bázisdemokrácia és a jelenlegi képviseleti demokrácia között elhelyezkedő, szoftveresen segített módszer lehetővé teszi, hogy az emberek nem akarnak vagy nem tudnak egy bizonyos témában dönteni, akkor átruházhatják a szavazatukat egy-egy megbízható vagy szakértőnek tartott félre. Ha megvalósul, olyan lehet a rendszer, mint egy nagy lakógyűlés, ahová nem kell mindenkinek lemenni szavazni. Viszont a polgárok eldönthetik, hogy adóügyekben az egyik csoportot, míg például az oktatásügyben a másik pártot bízzák meg képviseletükkel.

Ha a szoftverrel támogatott szavazati rendszer beüzemelése sikerül - ebben a német Kalózpárt segítségét kérték a magyarok - akkor kezdetét veheti a tesztelés. Nagyobb embertömeg ugyan sehol sem használja még a programot, bár a német Die Linke párt és civil szervezetek is kísérleteznek már az új módszerrel.

"Nem a 2014-es választásokat akarjuk megnyerni"

A párt céljai és alapelvei még formálódnak, ám abban minden tag egyetért, hogy rendszerkritikus politikai szerveződést akarnak létrehozni - mondta László Zoltán. Nem csak az egyes törvények tartalmával, például az ACTA-egyezménnyel nem értenek egyet, hanem a jelenlegi politikai rendszerrel szemben is megfogalmaznak kritikát.

"Nem azért jöttünk létre, hogy a 2014-es választásokat megnyerjük vagy azonnal parlamenti párttá váljunk" - mondta László. A hosszútávú építkezés most a csapat feladata, de azért a szerzői jogi, átláthatósági, szabadságjogi, oktatási, és a korrupcióellenes témákban gyakorta megnyilvánulnak. A sorból talán kilóg az oktatás, de László Zoltán szerint központi elem kell legyen, a Kalózpárt által elképzelt jövőben szuverén, tájékozott emberek szavaznak, ehhez pedig olyan oktatás kell, amely az önálló gondolkodást támogatja.

A már évek óta létező civil szervezethez hasonlóan a kalózok politikai pártja is lényeges kérdésnek tekinti a szerzői jogok reformját. László szerint ezen a területen látszik a legjobban, hogy az internet milyen mértékben változtatta meg a világot: a világháló előtti törvények és a felhasználók viselkedése azt eredményezi, hogy a társadalom minden második tagja jogsértő módon viselkedik. "A joggal van baj, nem az emberekkel" - mondja László.

Nem akarják eltörölni a szerzői jogokat

A Kalózpárt elnöke szíve szerint megszüntetné a szellemi termékek védelmi idejét, de maga is belátja, hogy ez túl radikális lépés lenne, valószínűleg még a Kalózpárt tagjai sem támogatnák egyhangúan - a védelmi idő radikális megrövidítését viszont támogatja a párt.

Az elnök szerint meg kell vitatni, hogy a jelenlegi évtizedekre rúgó védettség helyett a rövid, pár éves jogvédelmi idők lehetnek a közérdek szempontjából előremutatók. A mozifilmek már egy-két év alatt is visszahozzák a költségeiket, sőt hasznot hajtanak, így két év után már szabadon letölthetővé lehetne tenni az ilyen műveket. A zenénél már árnyaltabb a kép - véli László - a könyvnél pedig vannak olyan alkotások, amelyek sosem lesznek nyereségesek. A védelmi idők meghatározása helyett arra is helyezné a hangsúlyt a párt, hogy a társadalmat előrevivő, kreatív alkotásokat létrehozók részesüljenek az össztársadalmi értékteremtésből.

Tehát nem a szerzők elleni, hanem a beszedett jogdíjak igazságos elosztását célzó változásokat szeretne a párt. "A kultúra olyan mértékű kiárúsítása és ökonomizálása, amiben csak a pénz az értékmérő, nem felel meg az általunk elképzelt jövőképnek. A jelenlegi szerzői jogi és szabadalmi jogi rendszer a magán profitot maximalizálni tudja, de az össztársadalmi érdekek ellen hatnak" - mondta László Zoltán, aki szerint a vita gerjesztése a párt legfontosabb feladata

Tüntetéssel indítanak

A több év alatt elérhető célok kitűzése mellett azonnali cselekedeteket is tervez a magyar Kalózpárt. A jelenleg az Európai Parlament előtt lévő ACTA-egyezmény elleni újabb, június 9-re meghirdetett tüntetésen már pártként fognak résztvenni a kalózok

László Zoltán szerint az Európai Unió érdeke is, hogy a Parlament elvesse a megállapodást, mert az csökkentené az európai országok versenyképességét Amerikával szemben. Az internetes aktivisták és a civil szervezetek nyomásgyakorlására azonban szükség van, hogy láthatóvá váljon, sokan nem támogatják az ACTA-t.

Szedlák Ádám 2012. 05. 07., 21:54
http://www.origo.hu/techbazis/20120505-valodi-partba-tomorulnek-a-magyar...

______________________________________________________________________________________________________________________

Ne merülj feledésbe, inkább tanulj meg úszni a felismerésben!


szittyaninja képe
szittyaninja
Offline
some_text
Felhasználó
Kezdet: 2012-05-10
Bejegyzések: 73
Remélhetőleg vége lesz a

Remélhetőleg vége lesz a hangszerismeret nélküli, agyonhájpolt műanyag "sztároknak", és egyszer talán belátják a zenészek is (a valódiak), hogy nem elég felénekelni/feljátszani egy stúdióban az anyagot, majd hátradőlve számolni a csengőpengőt, hanem igenis járjanak el koncertezni, haknizni miegyéb, dolgozzanak meg a pénzért.
Talán az a szakma is fellendül, ezeket a nyomoronc egynapos "celebeket" meg lehúzhatjuk végre.
Ráadásul a rendezvények lebonyolítására alkalmas helyszínek köre is kibővül, a szervezőknek is lesz mihez nyúlni, lesznek normális fizetéseik, ráadásul munkahelyek keletkeznek stb.
Nem vagyok valami nagy audionáci, de eddigi tapasztalataim alapján egy-egy albumon egy-két, maximum három elviselhető track volt, a többi csak azért volt a lemezen, hogy legyen valami a lemezen.
Lassan elfelejthetnék ezt a "kijövünk-a-következő-anyaggal" dolgot is.
Teljesen felesleges, csináljon meg egy zeneszámot, az legyen kiváló, majd adja el a neten, és nem 7000-20000 Ft áron, hanem kérjen érte 200-500-1000 Ft-ot. Nincs már a szakma az adathordozók kapacitásához kötve, ha nem jön az ihlet, akkor nem jön, van ilyen. Egyesével eladva éppen olyan jól, ha nem jobban fogyna a szellemi termék, feltéve ha a színvonal nem esik, és ezeket a töltelékfelvételeket elhagyják.
Valamiért még mindig 8-15 mű egységekben gondolkodnak, ami aztán meg is pecsételi egy-egy album sorsát. adathordozó->grabber-> 2 valamire való szám megmarad->többi shift+F8->neten a kettő terjed, a többit soha sehol nem említik tovább.
Nem mellesleg nem kell a műanyag adathordozót-tokot-papírsalátát legyártani hozzá->elérhetőbb áron lehet kínálni, és akkor talán meg is veszik.

______________________________________________________________________________________________________________________

Linux is like wigwam, no windows, no gates, apache inside...


kisspista képe
kisspista
Offline
some_text
Felhasználó
Kezdet: 2012-03-25
Bejegyzések: 123
E-voksok

Érdekes az a felvetés is, hogy e-népszavazásokat akarnak csinálni olyan olyan kérdésekben, amikről az átlag ember is dönthet biztosan.

Régen volt valódi demokrácia, a görögöknél.(Nem szabad azt sem elfelejteni, hogy a demokrácia a többség érdekeit védi, nem az egyén jogát, amit elvileg az alkotmány és a törvény véd, amit nyirbálnak napjainkban világszerte.)
Ma csak elmegy szavazni az ország lakosságának 40-70%-a, aztán megszavaz egy rakás alkalmatlan embert(akinek vagy volt pénze vagy adtak neki a kampányra), hogy tegyék a fejüket és hibás döntéseket hozzanak(többnyire).
Ők szavazgatnak, a nép meg le van sz@rva a következő kampányidőszakig.

Legjobb példa erre a görög eseménysorozat(mostani): a miniszterelnökük népszavazásra akarta bocsátani egy megszorítócsomag bevezetését -> erre leváltották, mert nem volt elég egyértelmű számára, hogy a demokráciában a pénzesek és a nagyhatalmak pénzeseinek és politikusainak a szava dönt.

Sajnos ez a példa magával vonzza azt, hogy nem lesz semmilyen e-szavazás, mert az veszélyes(és különben is az, pl: hackerek).


Atlantisz képe
Atlantisz
Offline
some_text
Kitiltva/Zárolva
Kezdet: 2010-08-02
Bejegyzések: 4377
Sok sikert !

Sok sikert ! Ami érdekes a cikkben a szellemi termékek védelmi idején lerövidítésének lehetősége és a jogdíjak igazságos elosztása ez utóbbiról keveset cikkeznek , nem tudhatjuk hogy az alkotó milyen előnytelen megállapodást köt egy kiadóval de azt igen hogy az illegális letöltőket hibáztatják az előnytelen bevételeik miatt .

______________________________________________________________________________________________________________________

Ne merülj feledésbe, inkább tanulj meg úszni a felismerésben!

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

Torrentkereső.hu

Nyelvek