Kedves látogató! Regisztrált felhasználóként nálunk alanyi jogod a reklámmentesség. Hát csatlakozz hozzánk, hogy az oldal minden funkciója elérhető legyen számodra és hogy zavartalanul használhasd is azokat: Ingyenes fiók létrehozása

Újra feltörték a cseh kormánypárt honlapját

Atlantisz képe

Vélhetően az Anonymous nevű hacktivista csoport tagjai törték fel a hétvégén a cseh kormánypárt, a Polgári Demokratikus Párt (ODS) honlapját másodszor, az ACTA-egyezmény elleni tiltakozásképpen.

A cseh interneten ezt követően hétfőn reggel nyilvánosságra került az ODS tagjainak teljes névjegyzéke, személyi számokkal, mobiltelefonok számaival és más személyes adatokkal. A polgári demokraták elnöksége közölte, hogy a párt bírósági úton fog védekezni az ismétlődő hackertámadások ellen. Az előző, februári támadás után az ODS tagjainak jegyzékét, lakcímeit, pártbeli tisztségeit hozták nyilvánosságra a hackerek. Most az interneten szabadon hozzáférhetővé váltak a polgári demokraták elektronikus postacímei, beleértve különböző jelszavaikat is.

A támadásért mindkét esetben az Anonymous csoport vállalta a felelősséget. Az Anonymous így tiltakozik az ellen, hogy az ország támogatja a Hamisítás Elleni Kereskedelmi Megállapodást (ACTA). Bár Csehország ugyan aláírta a nemzetközi szerződést, de annak elfogadását a kormányzat már két hónapja leállította.

A hackerek az ODS tagjainak személyes adatait szétküldték a cseh sajtó szerkesztőségeinek azzal a felhívással, hogy tiltakozzanak az ACTA-megállapodás elfogadása ellen. Az Anonymous csoport előző támadásait, amelyekkel egyebek között a cseh kormány honlapját is feltörték, jelenleg a rendőrség vizsgálja. Az eredmény még ismeretlen. Egyes korábbi lapértesülések szerint az sem kizárt, hogy az ODS adatbázisából való nagymértékű személyes adat kiszivárogtatása nem a hackerek, hanem a párt belső köreiben mozgó emberek műve, bár az ODS ezt tagadja.

MTI 2012. 04. 02., 12:42

http://www.origo.hu/techbazis/20120402-ujra-feltortek-a-cseh-kormanypart...

kisspista képe
kisspista
Offline
Kezdet: 2012-03-25
Képzelem, hogy fogják csinálni

"a párt bírósági úton fog védekezni az ismétlődő hackertámadások ellen"

Na, ha betesznek egy ügyvédet a csupasz vonal és a tűzfal közé, akkor nem kell túlterhelni a root szervereket, meghalnak azok maguktól is...

Atlantisz képe
Atlantisz
Offline
Kezdet: 2010-08-02
Nem meglepő

Nem meglepő várható volt hogy lesz valami reagálás Anonymous felől , de nem sok értelme van .