Kedves látogató! Regisztrált felhasználóként nálunk alanyi jogod a reklámmentesség. Hát csatlakozz hozzánk, hogy az oldal minden funkciója elérhető legyen számodra és hogy zavartalanul használhasd is azokat: Ingyenes fiók létrehozása

A torrentforgalom szűrését és blokkolását ígéri egy orosz cég

Atlantisz képe

A Pirate Pay induló vállalkozást a Microsoft is támogatja, de a jogtulajdonosok érdekeit védő technológiájuk hatásossága kétséges.

A Pirate Pay orosz vállalkozás azt állítja, hogy olyan technológiát sikerült kidolgozniuk, melynek képes arra, hogy a BitTorrent protokoll segítségével történő fájlmegosztási folyamatban blokkolja az illegális tartalmak fel-, illetve letöltését – írja orosz forrásokra hivatkozva a TorrentFreak. A tudósítás szerint egy próbaprojekt során sikeresen blokkolták a Walt Disney és a Sony Pictures tartalmainak megosztását.

A fiatal informatikusok három évvel ezelőtt egy jól működő forgalomszabályozó technológiát fejlesztettek ki internetszolgáltatók számára, és a mérnökök a kidolgozás során jöttek rá, hogy megoldásuk alkalmas a BitTorrent adatainak szűrésére is. Mivel egy ilyen technológia a fájlmegosztókkal háborúzó kiadók és stúdiók számára maga lenne a Szent Grál, ezért a szakemberek ezek után erre koncentráltak elsősorban. Támogatókat nem volt nehéz szerezni, a projektet lelkesen fogadta a Microsoft oroszországi képviselője is, így a redmondi cég kutatásokat, induló vállalkozásokat támogató alapja is beszállt a fejlesztésbe 100 ezer dollárral – de helyet kaptak az innovatív vállalkozások orosz központjában, az ottani Szilícium-völgynek szánt szkolkovói centrumban is.

A munka tavaly decemberben érkezett új fázisába, ekkor a Walt Disney és a Sony Pictures állapodott meg velük, hogy mutassák be a rendszer hatékonyságát. Egy Vlagyimir Viszockijról szóló film megosztását próbálták meg megakadályozni részleteiben kevéssé ismert technológiájukkal (annyi biztos, hogy az IP-címek manipulációja a magja, vagyis saját peerjeikkel hamis útra igyekeznek terelni a klienseket, hogy ne tudjanak kapcsolatot teremteni egymással). A torrenthálózatokat monitorozva igyekeztek blokkolni a fel- és letöltést, vagyis félrevezetni a torrentklienseket. A siker még a vállalkozás vezetője, Andrej Klimenko szerint is mérsékelt volt, de annyit mindenesetre elértek, hogy körülbelül 50 ezer felhasználó esetében – ideiglenesen – megakadályozták a film teljes letöltését.

A TorrentFreak megjegyzi, hogy a Pirate Pay megoldása valóban újszerű és egyedi, de jelen állapotában messze nem alkalmas a torrent visszaszorítására. Ez hasonlóan látja Klimenko is, aki szerint akkor lehetne igazán hatásos a technológiájuk, ha minden internetszolgáltató bevezetné. Ez azonban gyakorlatilag megvalósíthatatlan, így valamilyen más utat igyekeznek keresni a fejlesztésben és terjesztésben a következő években.

Írta: Dajkó Pál | 2012-05-14 10:41 | Forrás: TorrentFreak
http://itcafe.hu/hir/bittorrent_pirate_pay_oroszorszag.html

kisspista képe
kisspista
Offline
Kezdet: 2012-03-25
Igen az oroszok

Csak patch kell majd, ami tartalmaz egy gyári tiltólistát a CRC hibás darabokat küldő kamu peer-ekről és egy gyors IP bannoló algoritmus. Szerintem illegális a magán-adatforgalom 'zavarása'! Az oroszok miatt nem kell aggódni, azok a PC játékokat is szörnyen csinálják(Akella) vagy csődbe mennek (GSC :( ).

Atlantisz képe
Atlantisz
Offline
Kezdet: 2010-08-02
Na pont az oroszok

Na pont az oroszok , nem j hír mert valaki biztos kitalál valami blokkoló rendszert , a bevezetése sem lesz gond ha működik mert megveszik a szolgáltatok főleg ha kötelezik rá őket a blokkolásra .