re

Kedves látogató! Regisztrált felhasználóként nálunk alanyi jogod a reklámmentesség. Hát csatlakozz hozzánk, hogy az oldal minden funkciója elérhető legyen számodra és hogy zavartalanul használhasd is azokat: Ingyenes fiók létrehozása

Több zenét vásárol, aki kalózkodik

Atlantisz képe

Egy amerikai és német fájlcserélőket vizsgáló, médiafogyasztást és vásárlási szokásokat felmérő tanulmány szerint a kalózok harminc százalékkal több zenét vásárolnak, mint azok, akik nem vesznek részt a fájlcserében.

Az eredmények megerősítik, hogy a fájlmegosztók lényegében a zeneipar legjobb vásárlói. Ráadásul, a kutatás szerint, a közhiedelemmel ellentétben az offline másolás sokkal gyakoribb, mint az online zenei kalózkodás.

Az amerikai hanglemezgyártók szövetsége, a RIAA keményen fogalmaz a zenelopással kapcsoltban: “Míg egy letöltés talán nem érződik bűnözésnek, a letöltött zenék millióinak összeadott hatása már romboló.” A RIAA szerint a romboló hatás millió dolláros kárban értelmezhető: minél többet kalózkodnak a felhasználók, annál kevesebbet vásárolnak.

A Columbia University lapja, az American Assembly publikált egy előzetest egy kultúra másolásáról szóló tanulmányból. A tanulmány több ezer telefonos interjún alapul, a résztvevőket az USA-ban és Németországban kérdezték. Ahogy megjósolható, akik saját bevallásuk szerint fájlcserélők, harminchét százalékkal több zenét osztanak meg online, mint mások. Viszont az is kiderült, hogy az adatok alapján előbbiek jóval több legális zenét vásárolnak.

A fenti grafikonon látszik, hogy a német adatok még az amerikainál is hangsúlyosabbak: a peer-to-peer (p2p) felhasználók háromszor annyi digitális zenét vesznek, mint a többiek – igaz Németországban csak nagyon kevesen vannak azok, akik egyáltalán nem használják a fájlcserélő-megoldásokat.

Index
2012. október 17., szerda 08:12
http://index.hu/tech/2012/10/17/tobb_zenet_vasarol_aki_kalozkodik/

aaron00 képe
aaron00
Offline
Kezdet: 2013-02-01
Adom!

Ha valami jó akkor az megéri az árát bármennyi is legyen!

torrentorr képe
torrentorr
Offline
Kezdet: 2011-05-31
Nem egy játékot vásároltam

Nem egy játékot vásároltam már meg (legtöbbet a Steamen), amivel előzőleg tört verzióban játszottam és (szándékozom még a továbbiakban is beszerezni, ahogy a pénztárcám engedi természetesen..), mert úgy éreztem hogy az adott "élmény" megéri az árát.

Soldier képe
Soldier
Offline
Kezdet: 2012-06-20
Blintre nem veszek meg semmit....

Teljesen egyet értek Egosum fórumtársunkkal. Egyszer csináltam meg azt hogy megvettem egy zenei lemezt, mert hallottam róla egy számot. Na ez nagy melléfogás volt részemről, mert az az egy szám amiért valamit a többi pedig nagy nulla. Itt meghúztam a vonalat. Amit meghallgattam, kipróbáltam és nagy kedvenc, jöhet a vásárlás. Annyi azért hozzáfűznék, hogy az utóbbi időben egyre kevesebb ilyen dologra költhetek. Azt hiszem ez nem az én hibám, majd ha tisztességes jövedelem üti markom akkor elvárhatják tőlem, hogy pénzért szerezzem be. Vegyük példának az újabb játékokat, piacra dobják, benyelik a lóvét és ezután jönnek a több gigás foltozgatások. Tökön is szúrnám magam ha ilyen összedobott bóvliért pénzt adnák. A torrent oldalakról is csak a jó dolgokat keresem, ami számomra megfelel. Innét sem szedek le minden szemetet mert ingyen van. Magamat megítélve mára már vaskalapos torrentező vagyok. Ez jó vagy rossz, ezt mindenki eldöntheti magában.

Fater képe
Fater
Offline
Kezdet: 2011-06-13
Vajon

Sziasztok!

Cseppet elgondolkodtam a dolgon én is.
Az efféle felméréseket mindig kicsit kételkedve figyelem.
Tegyük fel hogy felhívnak valamelyik közvélemény-kutató intézetből,
vagy bármilyen felmérést végző intézetből.
Tegyük fel azt is hogy ugye véletlen szerűen!
Megkérdezik.
-Használ e ön valamilyen fájlcserélőt?
-Hááát, igen, néha használok. (Ez mondjuk egy őszinte válasz.)
-Vásárol e üzletben eredeti zenei CD-t DVD-t? PL. amit előtte letöltött
és tetszett.
-Természetesen megvásárolom eredetiben ami tetszik és előtte letöltöttem!

Nos, kérdezem én a második válasz vajon mennyire őszinte?

Mennyire lehet valós egy ilyen felmérés?

Azt tulajdon képen valószínűnek, hihetőnek tartom hogy aki letölt esetleg vásárol is.
Hiszen már a letöltéssel is kimutatja ez irányú érdeklődését.

pipus képe
pipus
Offline
Kezdet: 2011-08-19
őszinte,vagy...

Szervusz Fater!

Én úgy gondolom(tapasztalat,mások mondták),ez a külföldön készített felmérés inkább hiető,mintha itt csinálták volna a nagy hazánkban,itt én sem hinném el!Sajnos!

Egosum képe
Egosum
Offline
Kezdet: 2012-01-31
Tény

Semmit nem veszek meg amit nem próbáltam fel, nem kóstoltam meg és nem hallgattam / néztem meg, vagy bármi más tulajdonsága is legyen annak amit megvenni szándékozok. Soha nem vettem filmet vagy játékot a trailer alapján, zenét a 1-2 videoklip alapján és ezek után sem fogok. Ellenben mindent amit eddig megvettem azt láttam, hallottam, játszottam. Megjegyzem nem kevés dolgot vettem meg, és még ennél több dolog volt ami még ingyen sem kellett.
Itt azért lenne egy retorikus kérdésem: Mi van akkor ha, teszem azt, nem így tennék, és megvenném a reklámok alapján, de kiderül, hogy 1 kukisság az egész. Ebben az esetben ki téríti vissza a költségeket, garanciát a szolgáltatásra / megvásárolt termék használhatóságára ki ad? :D Ha visszaküldöm a kiadónak azzal, hogy gyártson belőle tábortüzet mert annyira minősíthetetlen, a pénzt visszafizeti?

Atlantisz képe
Atlantisz
Offline
Kezdet: 2010-08-02
Aha ! p2p a reklám ereje !

Aha ! p2p a reklám ereje ! Most akkor üldözendő vagy sem ? Az már régóta tudott hogy ez az egész hisztéria ami a fájlcserélők körül van csak egy két hiéna akciója a nagyobb profit reményében , ám úgy néz ki a fagyi visszanyal.