Kedves látogató! Regisztrált felhasználóként nálunk alanyi jogod a reklámmentesség. Hát csatlakozz hozzánk, hogy az oldal minden funkciója elérhető legyen számodra és hogy zavartalanul használhasd is azokat: Ingyenes fiók létrehozása

Titkosítás mögé rejtőznek a kalózok

Devil képe

Egy friss felmérés szerint a fiatalabb internetes kalózok már adatforgalmukat elrejtő szolgáltatásokat használnak a filmek, zenék és szoftverek megosztásához. Szakértők szerint a Bittorrent után a különböző virtuális magánhálózati (VPN) szolgáltatások válhatnak a szerzőijog-sértések ellen fellépő hatóságok következő célpontjává.

A svéd Lund Egyetem tanulmányának eredményei szerint új trend bontakozik ki a fájlcserélő hálózatok és más illegális tartalomletöltést lehetővé tévő szolgáltatások használóinak körében. Egyre többen havi néhány dollárba kerülő VPN-szolgáltatásokon keresztül érik el ezeket: a virtuális magánhálózat egy titkosított kapcsolatot jelent, amely elrejt két számítógépes rendszer közötti kommunikációt. Ha egy felhasználó VPN-hez kapcsolódik, az internetszolgáltató vagy a helyi jogvédő szervek nem tudják megmondani, hogy milyen fájlok le-, vagy feltöltésére használja a PC-jét, kivéve ha a VPN szolgáltatóját a hatóságok fel nem szólítják az előfizetői adatok átadására.

A kvázi anonim letöltést biztosító szolgáltatások népszerűsége a fiatal, 15-25 év közötti korú internetes kalózok körében az utóbbi három évben negyven százalékkal emelkedett - derül ki a felmérésből. Az egyetem szakértői szerint mivel az eredetileg vállalati használatra kitalált virtuális magánhálózatok lehetővé teszik a netforgalom anonimizálását, valószínűleg az ezeket a szolgáltatásokat működtető cégek kerülnek a lemezkiadókat és filmstúdiókat képviselő jogvédő szervezetek fókuszába a torrentszájtok után - adta hírül a BBC brit közszolgálati médium.

Egyes VPN-szolgáltatók szándékosan néhány napon belül törlik, vagy eleve nem is tárolják előfizetőik által használt IP-címeket, hogy megnehezítsék a hatóságok dolgát, bár ezeknek a szolgáltatásoknak a működtetői maguk is bajba kerülhetnek, ha nem teljesítik a hatóságok megkereséseket.

A virtuális magánhálózatok használatával akkor is el lehet érni egy torrentoldalt, ha az ahhoz való hozzáférés blokkolásárá kötelezték a helyi internetszolgáltatót - bár ilyenre egyelőre csak nyugat-európai országokban került sor.
Az IFPI nevű nemzetközi zeneipari szervezet saját statisztikái szerint Belgiumban 84 százalékkal, Olaszországban 74 százalékkal csökkent a Pirate Bay nevű torrentszájtra látogatók köre azt követően, hogy a helyi szolgáltatókat bírósági úton kötelezték a világ legnépszerűbb torrentoldalának blokkolására. Bár ezek a rendszerek is kijátszhatók például VPN-szolgáltatásokkal, a zeneipari szervezet szerint a blokkolás elegendő ahhoz, hogy legalább az átlagfelhasználók kedvét elvegyék a szájt használatától.

[origo]|2012. 05. 02., 15:10|Utolsó módosítás:2012. 05. 02., 15:11|

http://www.origo.hu/techbazis/20120502-titkositas-moge-rejtoznek-a-kaloz...

kisspista képe
kisspista
Offline
Kezdet: 2012-03-25
vannak lehetőségek

vipvpn.hu/regisztracio bocs az ingyenreklámért, de van 1Mbit/s-es ingyenvonaluk regisztráció után. Meg lehet ezt még csűrni csavarni: torrentkliensben RC4-es titkosítás, lazy bitfield, stb.

istvansu képe
istvansu
Offline
Kezdet: 2012-03-21
Mellesleg re

[quote=cirok]Mellesleg képzeljétek el milyen lenne a világ ha tényleg nem tudnátok letölteni azt amit akartok a netről....
Reggel miután megittad a kávédat, felöltözöl, lemész a telefon fülkéhez és felhívod a dílered, beleszólsz a kagylóba: Béci vagyok ! Mid van?
Erre visszaszól egy hang: Terminátor 5, Die hard 5, Expendables 4.
- Nincs valami keményebb cucc?
- Nagymellű fekete tinik usankában és gumicsizmában teveháton 13
- Inkább maradjunk a terminátor 5-nél.
- 10 perc múlva xy buszmegálló.
- ok.
Majd ezután megkapod a megírt lemezt.
Szerintem így fog működni.[/quote]

Ahogy látom a torrent oldalakt is ahogy egyre eltünnek, kezdte a Dark Angel most a Diablo szerverét vették el az 1st is vacakol, elképzelhető hogy valami ilyen lesz!

Devil képe
Devil
Offline
Kezdet: 2011-07-02
hogy jön ez ide?

nem értem a logikádat! Mi köze az internet szolgáltatókhoz a trackereknek?

A Dark az bezárt, kiírni meg bármit lehet, a Diabló továbbra is megy ha jól tudom, az 1st-nél pedig más problémák vannak!