Partnereink

algazona
Kedves látogató! Regisztrált felhasználóként nálunk alanyi jogod a reklámmentesség. Hát csatlakozz hozzánk, hogy az oldal minden funkciója elérhető legyen számodra és hogy zavartalanul használhasd is azokat: Ingyenes fiók létrehozása

Európai Unió

Atlantisz képe

Az EB alelnöke szerint nem lehet bilincsbe verni az internetet

Neelie Kroes lyoni beszédében kiállt a világháló nyitottsága mellett, minden szempontból: a gazdasági fejlődés, az információszabadság és a demokratikus értékek őrének tartja a nyitott internetet.

Atlantisz képe

Több ezer fiatal az ACTA ellen

A tüntetők attól tartanak, hogy az ACTA alapján korlátozhatják a számítógépes világháló szabadságát.

Devil képe

Az Európai Bíróság fogja kivizsgálni az ACTA-t

Az Európai Unió legfelső szintű bírósága fogja kivizsgálni az elmúlt hetekben világméretű felháborodást kiváltó, Hamisítás Elleni Nemzetközi Egyezményt (ACTA). Az Európai Bíróságnak azt kell kiderítenie, hogy a huszonkét tagország, köztük hazánk által is szignózott megállapodás sérti-e az állampolgárok jogait.

Atlantisz képe

A SABAM v. Netlog döntés is a közvetítő szolgáltatóknak kedvez.

A SABAM v. Netlog döntés is a közvetítő szolgáltatóknak kedvez
A Scarlet v. SABAM ügyben az Európai Unió Bírósága a belga internetszolgáltatónak kedvezett. A múlt héten meghozott SABAM v. Netlog döntés e kedvező döntést a tárhely-szolgáltatókra is kiterjesztette. Persze nem jött még el a "Kánaán" a közvetítő szolgáltatók számára, de az Európai Bíróság döntése kiváló iránymutatást ad arra nézve, hogy az online szerzői jogsértésekkel szembeni fellépésnek egyensúlyban kell tartania a szerzői jogosultak, a közvetítő szolgáltatók és a felhasználók érdekeit.

Atlantisz képe

Svájci pofon a kiadói iparnak

Az ország kormányzata hatástanulmányok vizsgálata után döntött úgy, hogy a személyes használatú letöltés továbbra is legális marad.

A svájci kormány egy független szakértői csoportot kért fel nemrég, hogy mérjék fel az illegális internetes letöltés hatását az adott iparágakra. A hatásvizsgálatra azért volt szükség, hogy eldönthessék: kell-e módosítani a letöltést szabályozó törvényeket. A jelenlegi szabályozás hasonló a magyarországihoz: a magánhasználatra történő letöltést nem büntetik.

Atlantisz képe

Netadóval próbálkoznak a belgáknál

Egyelőre törvényi felhatalmazás nélkül, saját szakállára számlákat küldött a helyi internetszolgáltatóknak a határozott fellépéséről ismert belga közös jogkezelő, a SABAM. A szervezet a szolgáltatás havidíjának 3,4 százalékára rúgó, átlagosan 1 euró összegű szerzői jogdíjat kér előfizetőnként a távközlési vállalatoktól.

Atlantisz képe

Dollármilliók mentek pocsékba a netkalózok elleni küzdelemben

Hasztalanul költöttek el millió dolláros összeget az internetes kalózkodás visszaszorítására az államok, a felhasználókat pedig már a szerzői jog kifejezés hallatán kirázza a hideg. Neelie Kroes, az EU digitális politikáért felelős EU-biztosa szerint a szellemi tulajdon védelmét szolgáló európai szabályozást teljes egészében át kell alakítani annak érdekében, hogy gátat szabhasson a zenék és filmek és digitális könyvek illegális csereberéjének.

Atlantisz képe

Fehér dobozokkal vizsgálja az EU az internetet

Tízezer önkéntes felhasználót toboroz az Európai Bizottság ahhoz a nagyszabású projektjéhez, amelynek során fel akarja mérni az EU tagállamaiban elérhető internet sebességét. A le- és feltöltési sebességek precíz vizsgálatához egy kis fehér dobozba épített hálózati eszközt helyeznek el a felméréshez csatlakozók otthonaiban két évre.

stilusválasztó