Kedves látogató! Regisztrált felhasználóként nálunk alanyi jogod a reklámmentesség. Hát csatlakozz hozzánk, hogy az oldal minden funkciója elérhető legyen számodra és hogy zavartalanul használhasd azokat: Ingyenes fiók létrehozása

Hírek és közlemények


Magyarország

Atlantisz képe

Internetszabadságban Magyarország a legjobbak között van

A Freedom House jelentése szerint hazánkban gyakorlatilag szabad az információáramlás a világhálón, sem legális, sem illegális eszközökkel nem korlátozzák a megszólalást.

Atlantisz képe

Három film letöltését engedi az új Btk.

A jövő nyáron hatályba lépő új büntető törvénykönyv a magánfelhasználást akarná engedni, de nem hagy nagy mozgásteret.

Atlantisz képe

Elfogadták az új Btk.-t

A magyar Országgyűlés - sajnos ismét csak egy rapid, a szakmaiságot csekély mértékben tükröző eljárás után - elfogadta a Büntető törvénykönyvről szóló új törvényt, vagyis a Btk.-t. A korábbiakban már többször értekeztem ennek várható tartalmáról, a zárószavazást követően mégis indokoltnak látom még egyszer hangsúlyozni az ezzel kapcsolatos véleményemet.

Atlantisz képe

Magyarország konzervatív, ami az IT-t illeti

Tartózkodunk az IT gyors változásaitól, pedig a világ számos részén elérték már azt az inflexiós pontot, ahonnan nincs visszaút.
cloud computing számítási felhő

Atlantisz képe

Magyarország is bekerült a Special 301 Reportba

Az International Intellectual Property Alliance (IIPA) 2012 februárjában tette közzé a 2012-es "Special 301 Reportot". E dokumentumba hazánk is felkerült a "speciális említést érdemlő országok" körébe. Ez a lehető legjobb, ám ennek ellenére említést (vagyis némi dorgálást) érő kategóriája a jelentésnek. Nézzünk bele, hogy miért is szereplünk mi e listán.

Atlantisz képe

Milyen gyors és mennyibe kerül? Aktuális helyzetkép a 4G hazai helyzetéről

Az elmúlt egy évben éles verseny és hasonlóan éles nyilatkozatháború alakult ki Magyarországon a szolgáltatók között a mobilinternet sebességét illetően. A 4G-nek nevezett szupergyors mobilinternet helyzetét Graur Tamás, az Internetet.hu távközlési szakértője elemezte.A számos szkeptikus hang ellenére január elsején a T-Mobile sikeresen elindította 4G mobilinternet szolgáltatását.

Atlantisz képe

Welcome to Your Hungarian Internet!

Most jó az nekünk, ha példaként vagyunk megemlítve az amerikai internetviszonyok kapcsán, vagy nem? Esetleg tökmindegy?