Megaupload; Kim Dotcom; új Megaupload; MEGA

Hollywoodot és Obamát vádolja Kim Dotcom

A MegaUpload alapítójának meggyőződése, hogy a tudás megosztása az internet igazi hatalma, amit végzetes lenne néhány amerikai milliárdos szerzői jogi igényeivel veszélybe sodorni. Véleménye szerint az egész Megaupload-ügy tesztként szolgált, és ezzel szerezte meg Obama a filmproducerek támogatását újraválasztásához.

A Mega a net legnagyobbjai között

141 – ennyit írt Kim Dotcom a Twitterre az egy éve botrányos körülmények között bezárt Megaupload utódjának szánt Mega fájlmegosztó indulásáról. A szám az Alexa internetes forgalommérő oldalra utal, ahol két nappal az indulása után ezt a helyezést foglalta el az oldal a látogatottsági toplistán. Bár az Alexát sokat kritizálják a mérési módszere és az abból fakadó pontatlan számai miatt, a látogatottsági listáit nagyjából mindenki elfogadja. A 141. helyezés elsőre nem tűnik különösebben jónak, de valójában nagyon is az: olyan oldalak szerepelnek a listán ilyen helyezés környékén, mint a Reddit, a Skype.com, a Vimeo, vagy a Fox News online kiadása. Két nap alatt ilyen magasra jutni óriási teljesítmény, még akkor is, ha a Mega indulását a megauploados előélet miatt sosem látott érdeklődés övezte az interneten.

Ez ám az őrület: alig bírja a rohamot az új Megaupload szervere

Elérhetővé vált a Megaupload utódja, és máris több százezren vannak, akik erre a szolgáltatásra bíznák az adataikat. Feltehetően nemcsak az 50 GB-nyi ingyen tárhely, hanem a tulajdonosos személye is vonzza a csatlakozókat.

Biztos, hogy a Kim Dotcom neve/népszerűsége is szerepet játszik abban a hype-ban, ami a Megaupload2-t, hivatalos nevén a MEGA-t kíséri. Amint arról már hírt adtunk, feléled a Megaupload várva várt utódja, ami azonban történt, arra még maga Dotcom sem számított.

Tartalom átvétel