japán

Atlantisz képe

Börtön jár a letöltésért Japánban

A tiltakozások ellenére életbe lépett a drákói törvénymódosítás. Elméletben akár egy szám letöltéséért is büntethető az internetező.

Atlantisz képe

A japán kormány ellen vonul az Anonymous

Újra hallat magáról az Anonymous hekker-aktivista csoport. A túlterheléses támadások és hekkerakciók célpontja ezúttal a japán kormány: minisztériumok, kormányhivatalok weboldalai állnak támadás alatt 24 órája. Az inváziót kiváltó ok az új japán szerzői jogi törvény, amit a múlt héten fogadtak el, és ami kemény büntetési tételeket tartalmaz a jogsértő tartalmak letöltéséért.

Atlantisz képe

Zenekalózok után kémkednének a japán jogvédők

Internetszűrővel védekeznének a fájlmegosztás ellen a japán zenei jogvédők. A tervezett szűrőrendszer az internetszolgáltatók gépein futna, és az internet felé irányuló teljes forgalmat átnézné.

Atlantisz képe

Börtön jár majd a letöltésért Japánban

Japánban most módosítják a szerzői jogi törtvényt. Ennek legnagyobb vihart kiváltó pontja szerint az eddig a polgári peres eseteknek számító illegális letöltési ügyeket a szankciókat illetően átminősítenék bűnügyekké. A javaslat szerint a jogosulatlan film- vagy zeneletöltésért a jövőben akár kétévnyi börtönt vagy kétmillió jen (kb. 5,7 millió forint) büntetést is ki lehetne szabni.