Partnereink

algazona
Kedves látogató! Regisztrált felhasználóként nálunk alanyi jogod a reklámmentesség. Hát csatlakozz hozzánk, hogy az oldal minden funkciója elérhető legyen számodra és hogy zavartalanul használhasd is azokat: Ingyenes fiók létrehozása

hekkelés

Atlantisz képe

Kiadják a Pirate Bay alapítóját Dániának

A svéd bíróság úgy döntött, kiadja Dániának Gottfrid Svartholmot, aki a Pirate Bay torrentoldal egyik alapítójaként szerzett hírnevet. Dániában azzal vádolják, hogy betört egy, a kormánynak dolgozó informatikai cég szervereire, és onnan körözött személyekkel kapcsolatos érzékeny személyes adatokat töltött le. Hogy mire használta később ezeket az adatokat, és mi volt a motivációja a betörésre, egyelőre nem ismert.

Atlantisz képe

Putyint támadta az Anonymous

Az Anonymous hekkercsoport, amely gyakran reagál az aktuális politikai eseményekre, most orosz kormányzati oldalakra támadt, így tüntetve Vlagyimir Putyin május 7-i elnöki beiktatása ellen. Oroszország jelenlegi miniszterelnöke, Putyin elnök volt 2000-től 2008-ig, majd Dmitrij Medvegyev váltotta a poszton.

Atlantisz képe

Hekkereket fogtak a csongrádi rendőrök

Két évvel ezelőtti számítógépes bűncselekmény elkövetőit fogták el a közelmúltban a Csongrád megyei rendőrök; a három férfi egy cég számlájáról több mint 80 millió forintot utalt át egy általuk elérhető folyószámlára.

Atlantisz képe

Letöltendő egy abortuszellenes hekkernek

Majdnem három év börtönt kapott az az abortuszellenes hekker, aki ellopta tízezer nő személyes adatait Nagy-Britannia legnagyobb terhességi tanácsadó klinikájától, a British Pregnancy Advisory Service (BPAS) honlapjáról. A 27 éves James Jefferyt korábban már elítéltek lopásért, vadkender termesztéséért és erőszakért, most pedig bűnösnek vallotta magát számítógépes visszaéléssel kapcsolatban.

Atlantisz képe

Huszonkét bankot törtek fel Iránban

Huszonkét iráni bank rendszerét törte fel, és 3 millió ügyfelük adatait szerezte meg Khosrow Zarefarid, egy iráni biztonságtechnikai szakértő. Zarefarid márciusban fedezett fel egy komoly biztonsági rést az iráni bankok által használt számítástechnikai rendszerben, amiről igazi jószándékú hekker módjára értesítette is a bankok illetékeseit.

Atlantisz képe

Titkosszolgálatokra támadt az Anonymous

Túlterheléses támadást indítottak az Anonymous hekkercsoport tagjai az Egyesült Királyság biztonságért és bevándorlásért felelős állami hivatala, a Home Office és a titkosszolgálat (MI6) weboldala ellen. Az Anonymous támadása nem volt túl sikeres, mindkét weblap hamar újraindult. Vasárnap kontinenst váltottak a hekkerek, és egy órára megfektették a CIA honlapját.

stilusválasztó