adatvédelem

Devil képe

Ismét vizsgálódik az Európai Bíróság az adatmegőrzések ügyében

Alapjogba ütközhet a hírközlésből származó adatmegőrzés - ismét terítéken a téma, az Európai Bizottság elővette az ügyet.

Devil képe

Kártérítést fizet a személyes adatokkal üzletelő Facebook

Amerikai felhasználók egy csoportja sikeresen perelte a Facebook közösségi oldalt, amely a megkérdezésük nélkül használta üzleti célokra az adataikat. A perben a bíróság tízmillió dollárt ítélt meg a felpereseket képviselő szervezetnek, ezt a Facebook is elfogadta.

Atlantisz képe

Emberi jogokat sérthet az ACTA-egyezmény

Aránytalanul ellenőriznék az állampolgárok internetezési szokásait, és az emberi jogok is sérülnének, ha életbe lépne az internetes kalózkodás ellen megalkotott nemzetközi egyezmény - figyelmeztetnek adatvédelmi szakemberek.

Atlantisz képe

Láthatatlan internetezést ígér a magyar fejlesztés

A privát böngészési mód és a felhasználóról adatokat tároló cookie fájlok folyamatos törlése sem olyan hatékony, mint a BME kutatóinak új fejlesztése. A FireGloves nevű bővítmény használatakor a legújabb hírportálba vagy akár szexoldalba épített digitális ujjlenyomat-követő rendszerek előtt is rejtve marad, hogy ki és milyen számítógépről keresett fel egy honlapot.

Atlantisz képe

Leleplezhetők a névtelen telefonhívások

A hatóságok sem tudják, hogy jogsértő-e annak a Seychelle-szigeteken bejegyzett magyar cégnek a szolgáltatása, amely előfizetési díjért megmutatja ügyfeleinek a telefonjaikra érkező, rejtett számról érkező hívások forrásait. A hívások titkos adatainak kinyerésére egy mobiltechnológiákat ismerő hacker szerint erre már évek óta létezik megoldás.

Atlantisz képe

Perelnék a Facebook-jelszót kérő cégeket

Hajlandó akár perre is menni a Facebook az állásinterjún a pályázó jelszavát kérő vállalatok ellen. A cég "nyugtalanító növekedést" lát ilyen téren, és felemelte a szavát ellenük.

Atlantisz képe

Állásinterjún meg kell adni a Facebook-jelszót is

Egy adatvédelmileg igencsak kifogásolható gyakorlat terjed az Egyesült Államokban: egyre több helyen kényszerítik az ügyfeleket belépési adataik megadására.