web

Új-Zélandra költözik a Megaupload utódja

Dotcom szerint az amerikai kormány és Hollywood törvénytelen, politikai módon tette őt korábban tönkre.

A volt Megaupload alapítja, Kim Dotcom bejelentette az új fájlmegosztójának a domainjét, amelynek a neve Mega. A Mega.co.nz a korábbi me.ga URL-t helyettesíti, miután Nyugat-Afrikában a Vivendi érdekeltségében álló szolgáltató nem látta szívesen Dotcom üzletét.

Fél év alatt 40 százalékkal nőtt a torrentes adatforgalom

Az európai adatforgalom több mint 12 százalékát adja az effajta átvitel.

A kanadai Sandvine legfrissebb jelentése szerint a bittorrentes adatforgalom Észak-Amerikában az utóbbi hat hónap alatt 40 százalékkal nőtt. Ez figyelemreméltó növekedés, noha az internetes adatforgalom már kisebb az aránya, hiszen az utóbbi hihetetlen mértékben nő.

Megbéníthatatlan lett a The Pirate Bay

A torrentoldal a szerverek helyett a felhőbe költözött, így mindig működőképes marad.

A The Pirate Bay bejelentette, hogy sikeresen átköltözött a felhőbe, ahol cloud-hosting szolgáltatást állított hadrendbe annak érdekében, hogy biztosítsa, az oldal minden esetben működőképes marad. A torrentoldal ezzel bebiztosította magát a hatóságok és az egyéb webes támadások felől is.

Nem kalózok a nyílt Wi-Fi hálózatok tulajdonosai

Egy finn bíróság a jogvédő lobbisták ellen ítélt.

Precedenst állított fel egy finn bíróság, miután ártatlannak ítélte egy nyílt Wi-Fi hálózat tulajdonosát, akit azzal vádoltak, hogy jogvédett tartalmakat töltött le - a bíróság szerint a hálózat tulajdonosa ezért a tevékenységért nem felelős.

Amerikában a legális tartalmakat is cenzúrázzák az isoHunton

Az MPAA által készített szűrő miatt rengeteg legális tartalom is elérhetetlenné vált.
Az isoHunt története a kiadókkal és a bíróságokkal már igen régóta tart - a torrentoldalt eddig nem sikerült bezárni, az üzemeltetők szerint pedig a jogvédők a szabad internetet fenyegetik. A történetben a technológiát védő fájlmegosztók és torrentoldalak mellett harcol a Google is.

Hogyan tudjuk meg, melyik weboldalak követnek minket?

A Firefox Collusion nevű kiegészítője valós időben mutatja az adatokat.

A Mozilla Firefox böngészőjéhez elérhető Collusion nevű kiegészítő abban segít a felhasználóknak, hogy valós időben mutatja meg, mely weboldalak követik őket éppen, hogy később például személyre szabott hirdetésekkel bombázhassák.

Tartalom átvétel