kiberbiztonság

Devil képe

Huszonöt év börtönt kaphat a hacker

Az amerikai X-faktor és a brit Szervezetbűnözés Elleni Hivatal weboldalait feltörő Lulzsec-tag az eddig legnagyobb hackerre kirótt büntetést kaphatja.

Devil képe

Jelszavakat loptak a Linkedintől

Hat és félmillió jelszó szivárgott ki a legnagyobb professzionális közösségi oldaltól, a Linkedintől. A jelszavak titkosítva voltak, ám vissza lehet őket fejteni.

Devil képe

Kilépett Anonymous-tag lőhette le a Pirate Bay-t

Az Anonymous egyik egykori, a hackercsoporttal szembeforduló tagja vállalta magára a világ egyik legismertebb torrentoldala elleni túlterheléses támadás lebonyolítását. A Pirate Bay csütörtökön újra elérhetővé vált.

Atlantisz képe

Támadás miatt elérhetetlen a Pirate Bay

A világ egyik legnépszerűbb torrentszájtja túlterheléses támadás miatt vált elérhetetlenné, ismeretlen kilétű üzemeltetői dolgoznak az oldal helyreállításán.

A Pirate Bay kedden vált részben elérhetetlenné a Torrentfreak kalózblog értesülései szerint, amelyet a kalózszájt működtetői később arról tájékoztattak, hogy rendszereiket túlterheléses támadás érte.

Devil képe

Kamu lehet, hogy az Anonymous megtámadja az internetet

Az internetes címek telefonkönyveként funkcionáló DNS-szerverek megbénításával az egész világháló leállítását ígérte be szombatra az Anonymous hackercsoport.

Atlantisz képe

Zombik ellen harcolnak a netszolgáltatók

Összefog a felhasználók számítógépeit kiberbűntettekre felhasználó zombihálózatok ellen az NMHH amerikai megfelelőjének számító FCC és az internetszolgáltatók.

Atlantisz képe

Letartóztattak 25 Anonymous-tagot

Az Interpol egy négy ország 15 városára kiterjedő nemzetközi akcióban letartóztatta az Anonymous online aktivista csoport 25 feltételezett tagját.

Atlantisz képe

Bosszúból lelőtte az Interpol honlapját az Anonymous

Kedd délután és éjjel túlterheléses támadással elérhetetlenné tette az Interpol honlapját az Anonymous hackercsoport azt követően, hogy a hatóságok bejelentették, hogy szervezet huszonöt feltételezett tagját tartóztatták le a világ több országában.