Google

Atlantisz képe

Dotcom perelné a Google-t és Facebookot

Kim Dotcom bejelentette, hogy ő találta fel az úgynevezett kétfaktoros hitelesítést, és természetesen szabadalmaztatta is. A Megaupload alapítója szerint a Twitter által most bevezetett biztonsági mechanizmust minden héten több milliárdszor használják amerikai cégek, engedély nélkül. Egyelőre nem szeretne perelni, de még meggondolja, ha a Google és a Facebook nem segít az amerikai kormány elleni jogi harcának pénzügyi támogatásában.

Atlantisz képe

A jogkezelők szerint a Google kiszolgálja a kalózokat

Az amerikai szervezet állítja: a Google hiába ígérte meg, nem segíti a szövetséget a kalózkodás elleni küzdelemben.

Az egyik nagy amerikai jogkezelő, a Recording Industry Association of America (RIAA) legújabb jelentésében azzal vádolja a Google-t, hogy korábbi ígéretét nem tartja be, és nem sorolja megfelelő mértékben hátra találati oldalain azokat a weboldalakat, ahonnan kalózmásolatok tölthetőek le, sőt a RIAA által kalózoldalaknak minősített oldalak linkjei a találati listák elején vannak, ha a felhasználók zenékre vagy művészekre keresnek rá.

Atlantisz képe

Bírósággal töröltették a Google-ből a torrentet

A francia legfelsőbb bíróság ítélete arra kötelezte a Google-t, hogy a kereső Autocomplete és Instant funkcióiból törölje a kalózkodásra utaló szavak megjelenítését, például azt hogy torrent, rapidshare vagy megaupload.

Atlantisz képe

Összeomolhat a kínai nagy tűzfal

A technológia fejlődése le fogja gyorsulni a kínai online cenzúrát, és előbb-utóbb teljesen reménytelenné fog válni az ázsiai ország számára, hogy csak azokat az internetes tartalmakat engedje látni a több százmillió netezőjének, amikre Peking hivatalosan az áldását adja. Ezt Eric Schmidt Google-vezér mondta el az Aspen Ideas Festival konferencián.

Atlantisz képe

Már teljes tévécsatornákat lopnak a kalózok

Az Egyesült Királyságban azok a tévécsatornák jelentik a kalózkodás legjelentősebb szegmensét, amelyek műsorát a neten engedély nélkül teszik elérhetővé. A neten ingyen nézhető fizetős csatornák közül a sportadók a legnépszerűbbek - derül ki a Google és egy brit szerzőijog-védő szervezet tanulmányából.

Devil képe

A Google figyelmeztet, ha fel akarják törni a postafiókunkat

Biztonsági figyelmeztetést ad ki online szolgáltatásait igénybe vevő felhasználóinak a Google, ha állami szervek részéről profiljuk feltörésére tett kísérletet, vagy annak lehetőségét észleli.

Amennyiben a Google biztonsági monitoring szolgáltatása behatolási kockázatot észlel, ennek tényéről az online szolgáltatások menüsora alatt színesen kiemelt szöveggel figyelmezteti a felhasználót.

Devil képe

Rommá törték a Google böngészőjét a hackerversenyen

A Google a napokban elismerte, hogy azon a még márciusban megrendezett hackerversenyen, ahol gyakorlatilag a böngészők közül elsőként az ő terméke esett el és vették át felette a támadók az irányítást, a Chrome a cég minden igyekezete és trükkje ellenére is sokkal lyukasabbnak bizonyult, mint az a híradásokból lejött.

Címkék:
Atlantisz képe

Rejtélyes céget alapítottak techguruk és űrkutatók

Egyelőre a nemzetközi sajtó is csak találgatja, hogy miben utazik majd a Planetary Resources nevű cég, amelynek alapítói között Eric Schmidt Google-vezért, Larry Paget, a keresőóriás alapítóját, Charles Simonyi magyar származású milliomost és Ross Perotot, az Egyesült Államok egyik leggazdagabb emberét lehet megtalálni.

Atlantisz képe

Az okostelefonok vesztét okozhatja a Google szemüvege

A Google egy videóban bemutatja, hogy a Goggles okosszemüveg miként válhat valósággá.

pipus képe

Vak vezeti a Google autóját

Az önműködő autók bevezetése a vakok és gyengénlátók életét is jelentősen megváltoztatná.

A Google egyik leghíresebb offline projektje egy hónapja már nemcsak a tesztpályán, hanem a forgalomban is bizonyíthat - ennek későbbi hatásairól egyszer már elmélkedtünk, mégsem jutott eszünkbe az egyik legkézenfekvőbb pozitívum. Ezt most pótoljuk.

Címkék: