Kedves látogató! Regisztrált felhasználóként nálunk alanyi jogod a reklámmentesség. Hát csatlakozz hozzánk, hogy az oldal minden funkciója elérhető legyen számodra és hogy zavartalanul használhasd is azokat: Ingyenes fiók létrehozása

Pulóverre kellett a pénz az Anonymousnak

Atlantisz képe

Hétszázezer dollárt költött el a Stratfor ügyfeleinek kártyáiról az Anonymous. Az összeg nem csak jótékonyságra ment el, akadtak hackerek, akik magukra is gondoltak.

A Stratfor privát biztonságpolitikai vállalat ügyfeleinek pénzéből finanszírozta a karácsonyát az Anonymous. A hacktivista szervezet körülbelül hatvanezer bankkártyaszámot lopott el a vállalat honlapjáról, közülük több mint kilencezerrel vásárolni is lehetett.

A támadás után hackerek azt állították, hogy jótékonysági adományokat fognak küldeni a kártyákról, ám a VentureBeat egyik forrása szerint többen vettek maguknak is ajándékot. Az egyik kártyáról például 300 dollár értékben vásároltak kapucnis pulóvereket, amely a hackersztereotípiába ugyan illik, ám jótékonyságnak nem nevezhető.

A hétszázezer dolláros, azaz 156 millió forintos összeg még nőhet az FBI szerint. A hackerakció végleges ára akkor fog kiderülni, ha az összes érintett bankszámla történetét felülvizsgálták. A jelenlegi becslést a december hatodika és február között lefolytatott vizsgálatokra alapozta a nyomozóiroda. A banki adatok mellett kétszáz gigabájtnyi adatot is magukkal vittek az Anonymous hackerei. Ezek az infomációk a WikiLeakshez kerültek át, amely nyilvánosságra is hozta február végén a Stratfor levelezését.

[origo]2012. 03. 13., 10:49

http://www.origo.hu/techbazis/internet/20120313-szazmillios-kart-okozott...

Atlantisz képe
Atlantisz
Offline
Kezdet: 2010-08-02
Életképtelen zseni törte fel a Stratfort

http://www.origo.hu/techbazis/internet/20120309-meg-az-anyja-is-agyatlan...

trebit képe
trebit
Offline
Kezdet: 2012-01-25
zseni

Ilyeneknek irányításra lenne szüksége hogy ne zabolátlanul használja a tudását. Inkább fel kellett volna karolni mint leültetni. De hát a kedves hollywoodi lobbisták szerint mindenkinek pusztulni kell aki nem fizet nekik sápot. :S

trebit képe
trebit
Offline
Kezdet: 2012-01-25
anonym kötögető

A bankkártya adatokat miért kell elvinni és szétosztani? Pulóvert a Robin Hoodoknak, mert fáznak. :D
1. A fedhetetlenségükre nagyon vigyázni kellene.
2. Börtönbe akar melegedni az a hülye hekker aki közvetlenül felhasználja a lopott cuccot.