Kedves látogató! Regisztrált felhasználóként nálunk alanyi jogod a reklámmentesség. Hát csatlakozz hozzánk, hogy az oldal minden funkciója elérhető legyen számodra és hogy zavartalanul használhasd is azokat: Ingyenes fiók létrehozása

Ötezer zenész áll sorban a Pirate Baynél

Atlantisz képe

Több mint ötezer zenész és filmes jelentkezett pár hét alatt a világ legnagyobb oldala, a Pirate Bay felhívására. A The Promo Bay projekt lényege, hogy a sok milliós látogatottságú fájlcsereközpont a nyitóoldalán biztosít bemutatkozási lehetőséget a művészeknek, ha azok cserébe ingyen, szabadon letölthető formában teszik közzé műveiket a fájlcserélő hálózaton. A jelentkezők túlnyomó többsége, több mint 90 százalék egyébként zenész.

A Pirate Bay az internet száz leglátogatottabb oldala között van, a főoldala a legértékesebb online reklámfelületek egyike. A néhány szerencsés, aki hirdethette magát pár napig a nyitóoldalon, több százezres nézettségről, elsöprő facebookos érdeklődésről számolt be. A hirdetési lehetőség iránti óriási érdeklődés a Pirate Bay üzemeltetői szerint azt mutatja, hogy a fájlcserét tűzzel-vassal üldöző nagy kiadóknak nincsen igazuk, és a torrentezés egyáltalán nem öli meg a zenét. Épp ellenkezőleg, aki ki tudja használni, annak ez tökéletes terjesztési csatorna és marketingeszköz lehet.

A Pirate Bay kezdeményezésének legismertebb támogatója egyébként a világhírű brazil író-filozófus, Paulo Coelho, aki annak idején, az oldal elleni per elindulásakor azt is felajánlotta, hogy személyesen utazik el Svédországba, hogy a bíróságot meggyőzze arról, hogy a fájlcsere nem ördögtől való.

Index
2012. április 6., péntek 16:38

http://index.hu/tech/2012/04/06/otezer_zenesz_all_sorban_a_pirate_baynel/

pipus képe
pipus
Offline
Kezdet: 2011-08-19
reméljük

Már csak remélni tudjuk,hogy ez a remek kezdeményezés nem lesz rovid életű! ;-) :-)

Mester79 képe
Mester79
Offline
Kezdet: 2011-02-02
Végre valami megmozdulás,ami

Végre valami megmozdulás,ami magyarázó jellegű,ha felbírják fogni a szemellenzős fájlcsere ellenzők,hogy nem ártó dolog a fájlcsere,hanem ingyen reklám(ezt már máshová leírtam)! :)