Kedves látogató! Regisztrált felhasználóként nálunk alanyi jogod a reklámmentesség. Hát csatlakozz hozzánk, hogy az oldal minden funkciója elérhető legyen számodra és hogy zavartalanul használhasd is azokat: Ingyenes fiók létrehozása

Négy év börtönt kapott illegális tartalmak megosztásáért

Atlantisz képe

Angliában megvan az első olyan ember, aki börtönbe megy illegális tartalmak megosztásáért. Összesen négy évet kap, persze előtte azért havonta 35 ezer fontot keresett.

A kalózkodás elleni harc mostanában minden európiai országban mást jelent, de az angolok láthatóan maradnak a vasszigor mellett. Anton Vickerman az első olyan brit, aki illegális tartalmak megosztásáért megy majd börtönbe, négy évet kell majd ülnie egy olyan oldal üzemeltetéséért, amelyen letölthető filmek és tévés tartalmak linkjeit helyezte el.

Nem is a szerzői jogok megsértése a vád, hiszen az illegális tartalmat nem Vickerman töltötte fel, hanem a kalózkodás támogatása, és az ezzel történő pénzkeresés. Nem is kis összegről van szó, hiszen a napi közel 400 ezres látogatottságú oldal havonta 35 ezer fontot hozott. 2008-ban próbálta meg eladni a nem sokkal később letartóztatott tulajdonos 400 ezer fontért (abban az évben a Surfthechannel nevet viselő site 250 ezer fontot termelt). Nem sokkal később a Federation Against Copyright Theft (FACT) jogvédő szervezet feljelentése okán letartóztatták, az ügy pedig most zárult le: a 38 éves Vickerman négy évet kapott.

Sok más kritikus mellett a Pirate Party brit kalózpárt szerint ez a büntetés aránytalanul durva és meggondolatlan. Ti mit gondoltok?

Szerző: Horváth Péter 2012. augusztus 16.
http://pcworld.hu/negy-ev-bortont-kapott-illegalis-tartalmak-megosztasae...

bazsko74 képe
bazsko74
Offline
Kezdet: 2011-05-07
Simán

Havi 35000font? Hatalmas összeg ,simán bevállalnám a négy évet. :) Jól csinálta,anyagi problémája nem lesz az tuti.

The1st képe
The1st
Offline
Kezdet: 2012-03-08
re: simán

Teljesen egyetértek veled! :)
Havi 35ezer font! Szép kis summa. Én sem aggódnék a jövőt illetően. :)

Atlantisz képe
Atlantisz
Offline
Kezdet: 2010-08-02
kalózkodás támogatása

Na jó ha eltekintek a pénz kereséstől a linkek kihelyezése azaz a kalózkodás támogatása ilyen formán nekem új , remélem nem vessük át ezt a modellt .