Kedves Látogató! Ha reklámok nélkül szeretnéd élvezni oldalunk szolgáltatásait, nincs más dolgod mint regisztrálni: https://torrentek.info/user/register

Ugyanis az UTS - Torrentek.infon a reklámok az arctalan vendégeknek szólnak, nem pedig a felhasználóknak.


Ncore - a magyar torrent világ élén?


1 tartalom / 0 új
Dark Angel képe
Offline
some_text
FelhasználóTagMániákus FórumozóMesterLegendaSegítőPublikátorModerátorokAdminisztrátor
Kezdet: 2009-06-03
Bejegyzések:
Ncore - a magyar torrent világ élén?

Ncore - a magyar torrent világ élén?

Kicsit karistoljuk meg a felszínt, így 2011 elején. Egy egyszerű kérdéssel szeretnék foglalkozni: kiemelkedik-e az nCore a magyar -vegyes- torrent oldalak végeláthatalan sorából?

 • Nemzetközileg ismert? Igen, 2 oldalt listáznak nemzetközi berkekben: mag és aszfalt.
 • Felhasználók? Igen, teljesen egyedi: ~165.000 felhasználójával, ami a második legnépesebb oldalénál is jó 60.000 fővel több. Ez egy eszméletlen magas szám.

  Felhasználókról beszélvén figyelnünk kell az aktivitást is:
  Egy napja itt jártak: 106 649 (64.68%)
  Egy hete itt jártak: 153 917 (93.35%)
  Egy hónapja itt jártak: 163 194 (98.97%)

  Mondhatjuk, hogy a felhasználók elég gyakran látogatják az oldalt, megbecsülik regisztrációjukat. Peer aktivitásról később.

 • Előélet? Nem, igaz mára minden botránytól, váltástól mentesen működnek, néhány leállással és több kisebb szünettel, de ez nem volt mindig így. Nyereményjáték ügy, gyakori elérhetetlenség is volt jellemző korábban az oldalra.
 • Múlt? Igen, 6 éves oldal, jogelődjeivel persze (Endless & Skyline)! Tudomásunk szerint a 3. legrégebbi oldal hazánkban 2005.01.16. -i alapításával.
 • Torrentek? Igen, a maga 138.000 torrentjével szintén páratlannak számít. Bármely nCore utálónak el kell ismernie, hogy a legáltalánosabb igényekkel rendelkező felhasználónak az ncore tökéletes torrent oldal a szürke hétköznapok átvészeléséhez.
 • Felület? Igen, a maga módján unalmasan szürkés, semmi kirívó, megfelelően elegáns és egyszerű. Reklámok csak a letöltés szekciónál vannak, itt viszont akadnak szépszámmal, de legalább nem zavaróak. Minden elérhető, amire a többségnek szüksége van: egyéni listák, boxok, imdb rates, fórum stb. A loadtime jó, az oldal pattogós és gyors, a tracker talán még biztosabb pont.
 • Fejlesztési úttörő? Nem, nem kifejezetten jellemző, hogy az új ötletek innen pattannak ki, viszont ide is hamar begyűrűznek a máshol bevált jó újítások.
 • Sebesség? Igen, a közepesen régi torrentek is jól szedhetőek az átlag magyar nettel (nem, Budapesten nem átlagos magyar net van), természetesen a friss torrentek többsége szerverrel is nagy sebességgel jön, viszont a több éves találatoknál inkább a szerencse és a torrent népszerűségének kérdése, hogy mennyivel tudunk letölteni, viszont sok olyan régi torrent is fenn van, ami sehol máshol. A BH fanatikusak mindig ezt hozzák fel: a régi torrenteket: kereken 100.000-rel több a torrent az nCore-on, scene rulz ide-oda, ez akkor is szigmifikáns különbség. Köztudott, hogy a két oldal más utat követ, egymással pedig nem szoktak problémázni.
 • Összességében? Igen, ezek alapján egy átlag felhasználónak az nCore a legmegfelelőbb magyar regisztrációhoz kötött torrent oldal.

Minden rendben az nCore szerverek körül?

[adsense:250x250:0123456789]

A hetekben volt pont egy apróbb malőr, de tudomásunk szerint semmi komolyabb nem történt, pár tény: (a következőkben leírtak nem belső információk, bárki bármikor megtalálja ezeket az interneten):

 • domain: ncore.cc
 • domain adatok: Registrar: DOTSTER

        Created on: 14-OCT-08

        Expires on: 14-OCT-12

        Last Updated on: 05-OCT-10
 • ip: 178.162.237.94
 • ip alapján földrajzi elhelyezkedés: GB (Nagy-Brittania)

Pár plusz link:

Akinek más a véleménye vagy épp egyet ért az írja meg bátran!

Hamarosan egy seed/leech elemző posztot tervezek a legnagyobb oldalak részvételével.

______________________________________________________________________________________________________________________

Üdvözlettel:
Adminisztrátor