Nagyszabású támadást indított az Anonymus

Devil képe

Észak-Korea állami hírügynökségéhez törtek be a hackerek.

A délelőtt folyamán rendkívül kellemetlen helyzetbe került Észak-Korea állami hírügynöksége, ugyanis Anonymus aktivisták betörtek az Uriminzokkiri online tartalomkezelő rendszerébe. A hackerek állításuk szerint összesen 15 ezer regisztrált felhasználó adatait töltötték le, majd átvették az irányítást az ügynökség Twitter és Flickr fiókjai felett.

A hír írásának pillanatában az Uriminzokkiri weboldala ismeretlen okból nem volt elérhető (vagy lekapcsolták a betörés miatt, vagy túlterheléses támadás alatt állt), ráadásul az illetékesek a fentebb említett fiókok felett sem szerezték vissza az irányítást, noha a szokásos állami propaganda helyett mindkettőn az alább megtekinthető, nem túl előnyös kép található a diktátorról.

Az Anonymus természetesen követeléseket is benyújtott az észak-koreai kormány számára: állítsák le az atombombák gyártását, ne fenyegetőzzenek atomháborúval, Kim Jong-Un mondjon le, továbbá legyen demokrácia és cenzúrázatlan internet az országban.

Wiezner István, 2013. április 4.
http://techcorner.hu/pcworld/nagyszabasu-tamadast-inditott-az-anonymus.html

Blogbejegyzések

Devil
cs, 2013-04-04 18:31
Devil képe

Ismét hozta a formáját a csoport! Gratulálok nekik! Megint nem azzal foglalkoznak amiért létrejöttek.

Atlantisz
v, 2013-04-21 06:34
Atlantisz képe

Talán ez állhat közelebb a csoport céljaihoz , elveihez nem pedig a pénz lenyúlás pulcsik vásárlásához ,pici figyelemfelkeltés és persze a részvétel a saját eszközeikkel .

stilusválasztó