Kolibri kód

Borító: 

A Kolibri kód (Hummingbird) a különleges erők volt katonája, Joey Jones (Jason Statham) története. Katonai bíróság elé állítják, majd hajléktalanként az utcán találja magát. Egy éjjel betör a Covent Garden egyik lakásába, és rájön, hogy a luxus penthouse üresen fog állni három hónapig. Talál hitelkártyát, kocsikulcsot és egy jól feltöltött bankszámlát, ami csak arra vár, hogy ő megdézsmálja - ő azonban arra használja fel ezt a helyzetet, hogy egyenesbe jöjjön és munkát szerezzen. Leáll az ivással és a drogokkal, és beáll mosogatónak egy kínai étterembe. Hamarosan előléptetik ajtónállóvá és nem hivatalos kidobóvá. Olyan hatékonysággal dolgozik, hogy felkelti egy kínai gengszterfőnök figyelmét, aki felbérli sofőrnek és végrehajtónak. Joey egyre feljebb lép a sohói kínai alvilág ranglétráján. De nem felejti el régi barátait, akik még az utcán élnek. Amikor hajléktalan volt, volt egy barátnője, Isabel. Joey meg akarja őt menteni, és felhívja az apácát, aki azt a menedéket vezeti, ahova az exkatona ételért és ruháért járt. A neve Cristina nővér (Agata Buzek) - és amikor Joey és Cristina útjai keresztezik egymást, elkezd szikrázni a levegő. Ahogy Joey egyre többet és többet keres, pizzákat és más ételeket, finom süteményeket küld a hajléktalanszállónak. Cristina elfogadja az adományokat egészen addig, amíg Joey otthagy egy guriga pénzt és vásárol neki egy gyönyörű selyemruhát. Cristina és Joey összevesznek, de hamarosan kiderül, hogy sokkal több közös van bennük, mint azt valaha gondolták. Cristina beleegyezik, hogy megkeresse Joey terhes barátnőjét, de kiderül, hogy a lányt meggyilkolták. Joey bosszúhadjáratra indul a gyilkos ellen. Joey egyre mélyebbre merül a szervezett alvilág bugyraiba, míg egy lövöldözésbe nem keveredik egy olasz étterem konyhájában. A rendőrség a nyomában van, ezért visszatér a hajléktalanszállóra és találkozik Cristinával. A borús vallomások a múltról még közelebb hozzák őket egymáshoz. Miután összecsap egy illegális embercsempész bandával, sikerül kiderítenie, ki ölte meg Isabelt. Cristina elmondja Joeynak, hogy csatlakozik egy afrikai misszióhoz, ezért már csak egy napjuk van együtt. Joey rátalál Isabel gyilkosára egy tetőteraszon tartott koktélpartyn, és lehajítja a tetőről. Joey és Cristina útjai szétválnak másnap, és soha többé nem fognak találkozni. Joey belátja, józan és ereje teljében van, veszélyes. Ezért megpróbál csendben visszabújni az utcák világába, ahol mindenki névtelen, de a rendőrség már a nyomában van.

Youtube trailer: 
Videó megtekintése
Név Érték Mikor
predator02
3
2013-09-29 01:16
SkyHigh
3
2013-08-05 00:18
Bret Pit
5
2013-07-24 22:22
Mennyire éri meg szerinted erre a filmre pénzt kiadni?
Értékelés: Nincs Átlag: 4.2 (9 szavazat)
A szavazáson ne csupán az alapján szavazz, hogy mennyire tetszett a film, hanem az alapján dönts, hogy szerinted megéri-e pénzt adni érte egy mozijegy formájában!
A hozzászólások között tudod értékelni a filmet és megindokolni véleményed!
FIGYELEM! Ez nem torrent oldal, itt nem tudsz semmit letölteni! A témák célja, hogy kiszurjük azokat a filmeket amelyekért érdemes moziba járni és pénzt adni!
Címkék: Akció, Hummingbird, Jason Statham, Kolibrikód, Thriller

Blogbejegyzések

predator02
v, 2013-09-29 01:20
predator02 képe

Megnéztem,de végig unatkoztam az egész film alatt,vártam hogy történjen már végre valami,ez nem Thriller,hanem valami drámaféle valami Laughing out loud
Szerintem nem éri meg a mozijegy árát,és többé nem fogom megnézni az biztos,elég volt egyszer.

SkyHigh
h, 2013-08-05 00:17
SkyHigh képe

A film megnézése után vegyes érzéseim támadtak, mert a főszereplő karaktere kissé más volt, mint a többi filmjeiben. Összességében véve nem volt rossz film, de láttam már tőle jobbat is. Mozijegyet nem vennék rá, elég volt otthoni filmnézésre is.

Kiscsibe
v, 2013-07-07 10:47
Kiscsibe képe

Sziasztok! Smile

Jason Statham filmjei az Akció kategóriában egyfajta színvonalat képviselnek, látványos verekedések, kitűnően komponált ütések, rúgásokkal.
A kolibri kód egy kissé más műfajt képvisel. Akció, néha romantikus vonalakkal Jason sírással, enyhén szólva is meglepő képkockákkal azoknak, akik egy megszokott Statham stílusú filmet várnak.

Egy kiszuperált kommandós, aki az utcán él. Majd behálózza a maffia és nekik végez piszkos munkát. A dolgok mennének a maguk útján, míg elrabolják a lányt, akinek sorsát szívén viseli. Ezután felgyorsulnak az események és látványos egymásra nézések (olyan Tom Cruise stílusú ( PL: Mission Impossible 3) csak nézzük, hogy a másik mit néz éppen.

Az akció jelenetek kivitelezése teljesen rendben van (szokás szerint) na de ezek az érzelmi kitörések a filmben. Ráadásul még sír is Jason. Ami persze magában még nem lenne baj.
A sztori egyébként akár jónak is mondható. Talán lehetett volna vágni a pislogás nélküli jelenetekből. A film ugyan rövidebb lett volna, de szerintem jobb is.
Természetesen a „rajongóknak” és mindenkinek érdemes megnézni a filmet.
Jason Statham új oldaláról mutatkozik be.

A filmhez jó szórakozást!

Kopasz
szo, 2013-07-06 17:12
Kopasz képe

Sziasztok valahol magyar nyelven vagy feliratosan?

focinorbi
szo, 2013-07-06 17:27
focinorbi képe

Sziasztok!

A Teracodon is fent van,mert én pl. onnan töltöttem le,de valószínűsítem,hogy a Bithorlon is megtalálható.
Ha úgy nem dobja ki a kereső,hogy kolibri kód,akkor írd be azt,hogy Redemption.

Sátán
szo, 2013-07-06 17:20
Sátán képe

Az 1ST -fent van felíratosan sajnos még szikronizálva nem találtam sehol fent!

Forgiven
szo, 2013-07-06 16:18
Forgiven képe

Felkavaró egy film… felkavaró és annyira jó!

Ebben a filmben van minden: modern kor háborúja és annak áldozatai, van benne csipetnyi humor és nagy-nagy adag szomorúság, van benne szerelem és tragédia, újrakezdés és halál. De mindenek előtt, van benne Jason Statham új arca. A tőle megszokott szuperhős többé nem tökéletes ember… Joey sebezhető, esendő…, olyan emberi és szeretnivaló…
Különösen ajánlom azok figyelmébe, akik szeretik és nyomon követik Jason Statham munkáját, nem fognak csalódni benne...

stilusválasztó