Kedves látogató! Regisztrált felhasználóként nálunk alanyi jogod a reklámmentesség. Hát csatlakozz hozzánk, hogy az oldal minden funkciója elérhető legyen számodra és hogy zavartalanul használhasd is azokat: Ingyenes fiók létrehozása

Megszűnhet a fájlcserélők reklámbevétele

Atlantisz képe

Internetes hirdetések nélkül a fájlcserélő portálok és hálózatok kevésbé lennének népszerűek, s nem lenne kifizetődő az üzemeltetésük. Ezt az álláspontot képviseli számos IT-konszern, amelyek megváltoztatnák a jelenlegi helyzetet.

A Google mellett a 24/7 Media, az Adtegrity, az AOL, a Condé Nast, a Microsoft, a SpotXchange és a Yahoo! is azon dolgozik, hogy száműzze a szerzői jogsértőket és a jogsértéseket népszerűsítő ajánlatokat. A létrejövő új szövetség szerződéstervezetében azt írta, hogy a jövőben a szórakoztatóipar riadóztatná a nagy hirdetési hálózatokat akkor, ha a reklámjaik jogsértő oldalakon jelennének meg. Ezek a honlapok ezután gyakorlatilag hirdetési feketelistára kerülnének. A szervezet azt állítja, hogy a kemény fellépés ellenére a tagok maximálisan tiszteletben tartanák a magánélethez, a véleményszabadsághoz és a piaci versenyhez fűződő jogokat.

A hirdetési blokád komoly következményekkel járna és jelentősen ronthatná a fájlcserélő platformok megmaradási esélyeit. A Dél-kaliforniai Egyetem Annenberg Innovációs Laboratóriumának tanulmánya szerint a kalózoldalakon jelenleg a Google és a Yahoo! számít a legnagyobb hirdetőnek, annak ellenére, hogy mind a két társaság igyekszik szigorúan fellépni a jogsértőkkel szemben és megszigorították a felhasználási feltételeiket is. Susan Molinari, a Google alelnöke közölte, hogy szerzői jogsértések miatt tavaly 46 000 oldalt töröltek a hirdetési rendszerükből.

Az új rendszert a Fehér Ház is támogatná és nemrég bevezettek egy új ipari szabványt, amely lehetővé teszi a kalózportálokról a hirdetések eltávolítását. Az új megoldás lehetővé teszi, hogy a felhasználók panasszal éljenek az adott honlappal szemben. Amennyiben a vizsgálat megállapítja, hogy ott valóban illegális tartalmak voltak, akkor a hirdetési partnerek nem fogják kifizetni az üzemeltetőknek a rájuk eső reklámbevételeket.

SG.hu

2013. július 17. 13:47, szerda - Berta Sándor

Ákos képe
Ákos
Offline
Kezdet: 2013-05-01
Néhány...

Néhány pénzéhes oldal nagyon is megérdemelné !

erdeikutya képe
erdeikutya
Offline
Kezdet: 2012-01-05
re reklamozok

hat azert itt tobb-szazmillio potencialis kliens elveszteserol beszelunk...

szittyaninja képe
szittyaninja
Offline
Kezdet: 2012-05-10
A több-százmillió potenciális

A több-százmillió potenciális klienssel az a baj, hogy ők csak potenciálisak.
Aki reklámozni akar, és mondjuk tudja kik lehetnek a vevői, azok meg felveszik a kapcsolatot a tracker üzemeltetőivel, ha esélyes, hogy náluk nagyobb számban találnak vevőket/kattintókat. Nyilván nem a műtrágyagyárak és a fogtechnikai eszközöket tervező mérnökök fognak a torrentoldalakon hirdetni, illetve ha mégis, lelkük rajta. De hogy az ilyen hirdetőket elveszítette a világ torrentközössége inkább üdvözlendő tény, mint sajnálatos esemény. Ezzel nem arra utalok, hogy az ilyen hirdetéseknek kisebb lenne a létjogosultsága, de például valami online főzőtanfolyamért, vagy alufelni-javításért, vagy legalábbis a hozzájuk vezető hirdetésekért sem trackerek frontendjeire látogat az ember, illetve nem ez ugrik be elsőre (sokadikra sem).

a hirdető szempontjából persze sok lehetséges kuncsafttól elbúcsúzhatnak, de tegye fel a kezét,aki elkattintott valaha is egy torrentoldalról bármilyen hirdetés hatására. Illetve olyan hirdetés hatására, aminek nincs köze a számítástechnikához.

Mondjuk a staffok szívhatják a fogukat, ha az önszorgalomból kitett "normatívában" fizetett google-reklámok mint bevételi forrás megszűnnek, erre mertem azt reagálni, hogy vagy meglátják a kis hirdetőcégek a lehetőséget a helyzetben, vagy egyedileg kell megküzdeni a reklámozókért, és esetleg annak is utána kell majd nézni, hogy mennyi az esélye a kattintásnak ha anyahajó-árverést reklámoz adott oldal egy trackeren, vagy ha olcsó RAM-ot.

Esetleg nem pay/click lesz, hanem fix összeg/fix időtartam/fix méret az oldalon -típusú reklámozás. (ami nem mellesleg sokkal szimpatikusabb, mintha a gugli összeokádana mindenféle hirdetést az ember elé)

Her képe
Her
Offline
Kezdet: 2010-06-20
reklám

Az hogy valaki torrentezik nem jelenti azt hogy számítógép fan, és csak olyan hirdetést néz meg ami azzal kapcsolatos.

Ha az a hirdetés olyan az emberek nagy része megnézi. Persze ha az pont az ami érdekli őket.

A Google amúgy sem olyan jó, mert egy-két lelkes felhasználó segítőkész kattintás özönei miatt már tiltanak is.

A pornó magánúton megy, és a seed és egyéb szerverek is.

Mellesleg a google szabályozható, pl ha csak számítástechnikai dolgokat akarok megjeleníteni akkor az jelenik meg, ha meg nincs olyan akkor üres marad. Csak beállítás kérdése.

Mellesleg a magyar torrenttársadalom nem nagyon használja a főbb szolgáltatókat. Túl macerás és túl sok adat kell nekik. Ráadásul filléres bevétel egy -egy banner kihelyezéséhez képest.

Anno érdeklődtem és egy torrentoldalon, 15.000 volt egy körüzenet. És havonta 5-6 biztos kiment. Szóval egy ilyen bevételhez képest sok sok tízezer kattintás kellene havonta hogy ezt megközelítse.

szittyaninja képe
szittyaninja
Offline
Kezdet: 2012-05-10
A nagy reklámozók kivonulnak

A nagy reklámozók kivonulnak róluk, a kicsik meg felnőnek rajtuk.
That's life.

horrorr77 képe
horrorr77
Offline
Kezdet: 2013-06-11
ccc

[quote=szittyaninja]A nagy reklámozók kivonulnak róluk, a kicsik meg felnőnek rajtuk.
That's life.[/quote]

hmm