Kedves látogató! Regisztrált felhasználóként nálunk alanyi jogod a reklámmentesség. Hát csatlakozz hozzánk, hogy az oldal minden funkciója elérhető legyen számodra és hogy zavartalanul használhasd is azokat: Ingyenes fiók létrehozása

Megleckéztetik a játékkalózokat

Atlantisz képe

A Greenhartgames játékfejlesztő cég szokatlan lépésre szánta el magát, legújabb játékuk megjelenésével egy időben feltöltötték a legnépszerűbb torrentoldalakra a játék feltört változatát, egy apró változtatással.

A fejlesztők olyan játékot fejlesztettek, amelyben a felhasználó egy játékfejlesztő céget irányít. A többi hasonló stratégiai szimulációs játékhoz hasonlóan a cél, hogy minél jobb játékokat készítsenek, és ők legyenek a legnagyobb játékfejlesztők.

A Greenhartgames feltört játékát nagyon sokat letöltötték a világ minden tájáról Windowsra, Macre és Linuxra egyaránt. A fejlesztők nem figyelmeztették a felhasználókat, hogy feltört játékkal játszanak. Ehelyett azt a megoldást választották, hogy néhány óra játék után egy felugró kijelzőben a virtuális cég kereskedelmi tanácsadója a következőre figyelmeztet:

Vagyis, "főnök, bár sok játékos játszik játékunkkal, ellopják letöltve a feltört változatot ahelyett, hogy megvásárolnák legálisan. Ha a jövőben nem vásárolják meg, akkor a cég csődbe megy". A játékosok virtuális cégének egyre csökken a pénze és egy idő után tönkremennek, akármilyen jó stratégák.

A Greenhartgames fejlesztői ezek után a fórumokon kutatták a reakciókat és panaszáradattal találkoztak, szidták a játékbeli kalózokat, mert csődbe viszik a cégüket. A játékosok egymástól kértek segítséget, hogyan akadályozhatják meg a játékban fejlesztett játékaik ellopását, vagyis illegális letöltését. Egyesek egyenesen azt kérdezték, hogy van-e arra mód, hogy törésgátlót vagy DRM-et, vagyis az illegális felhasználást megnehezítő megoldást fejlesszenek, ezzel akadályozva a kalózkodást.

lica

2013. április 30., kedd 11:41

http://index.hu!

Her képe
Her
Offline
Kezdet: 2010-06-20
Röhejes játék, abszurd felfogás

Ha nem lenne egy új játék olyan áron sokkal több fogyna. Ráadásul némelyik meg sem éri a pénzt. Gondolok itt az 1-2 óra alatt végigvihetőkre.

Szerintem az olyan játékokat amikkel lehet sokáig játszani, több lehetőséget nyújtanak, vagy csak megtudja fogni az embert, azt egyszerűen megveszik.

Én legalábbis így vagyok vele. A kedvenceimet megveszem. Persze ahhoz hogy valami a kedvencem legyen ismernem kell, és nem csak egy vacak demó alapján. De az ár is számít.

Ilyen adatok alapján következtetéseket levonni, és azt tanulságként kezelni. Ráadásul a torrentet okolni egy-egy cég saját kudarca miatt.

Két nagy forrásoldalt is rendszeresen nézek, CD Galaxis, és Steam.
Mégis torrenten több újdonságot találok, ami azoknak a közelében sincs.

+ a régi jó játékok amiket gyakorlatilag már megvenni sem lehet.

gamer2 képe
gamer2
Offline
Kezdet: 2011-02-28
feltörve!

A kalózok a DRMet már rég feltörték és szerintem az újabb verziók se okoznak nekik sok fejtörést! Ameddig pedig ennyire drágák az új játékok addig én is inkább torrentezek! Ennyit erről.

kisspista képe
kisspista
Offline
Kezdet: 2012-03-25
A DRM sem több

A crack megkerüli a helyi védelmet. A DRM egy szerver, amivel a játék kommunikál. Beírod szerverip-ket localhostba és leemulálod a szerver viselkedését helyileg, más a megkerülés módja, de a végeredmény ugyan az.

Atlantisz képe
Atlantisz
Offline
Kezdet: 2010-08-02
Ezzel a módszerrel ? Nem

Ezzel a módszerrel ? Nem hinném hogy bármit is elérnének , de mindenesetre rá lehet hozni a felhasználókra (kalózokra) a frászt ha esetleg más tartalmú szöveg ugrik fel .

Dark Angel képe
Dark Angel
Online
Kezdet: 2009-06-03
vagy mégis

Már hogy ne érnének : )
Itt a hír róla, mindenki erről beszél kocka körökben, végrehajtották a tökéletes mediahacket!