Partnereink

erotikashow
algazona
Kedves látogató! Regisztrált felhasználóként nálunk alanyi jogod a reklámmentesség. Hát csatlakozz hozzánk, hogy az oldal minden funkciója elérhető legyen számodra és hogy zavartalanul használhasd azokat: Ingyenes fiók létrehozása
Partnerünk oldalán további filmek és sorozatok adatlapjait, előzeteseit és posztereit találod! Ne hagyd hát ki: https://www.sfilm.hu

Megaupload botrány - mi lesz a lefoglalt adatokkal?


2 hozzászólás / 0 új
Utolsó bejegyzés
Devil képe
Offline
some_text
FelhasználóSegítő
Kezdet: 2011-07-02
Bejegyzések: 658
Megaupload botrány - mi lesz a lefoglalt adatokkal?

A Megaupload ügy még koránt sem ért véget, csütörtökön kezdődnek a tárgyalások a 28 petabájtot foglaló adatok megőrzéséről.

A fájlmegosztó és az Amerikai Egyesült Államok ügyvédei Virginiában ülnek össze, hogy kidolgozzák a megoldást, viszont ha a tárgyalás nem járna sikerrel, az ügy megy vissza a szövetségi bíróság asztalára. A probléma pedig jelentős: a Megaupload bezárásakor lefoglalt adatok tárolásáért jelenleg nem fizet senki, viszont a teljes megsemmisítés számos felhasználó jogait sértené.

Már január 19. óta tart ez a lehetetlen állapot, amikor a Megaupload szervereit a kormány lekapcsolta, a szerzői jogvédelem alatt álló tartalmak megosztása miatt. Perbe fogtak két céget, hét embert, köztük a cégtulajdonos Kim Dotcomot. A fájlmegosztón tárolt adatok nagy része jelenleg a Carpathia Hosting birtokában vannak, mivel ez a cég szolgáltatta a Megaupload szervereinek jelentős részét.

Az adatok megtartása érdekében a Megaupload javasolta, hogy a cég befagyasztott bankszámlájáról kifizet a Carpathianak egymillió dollárt, de az amerikai kormány ellenezte ezt a megoldást. A tárolt adatok sorsát illetően a legnagyobb gondot a privát adatok sorsa okozza. A Megaupload felhasználóinak jelentős része csak magáncélra használta az oldalt, saját, illetve családi képeket, videókat, egyéb digitális emlékeket őrzött a szervereken, így őket komoly kár érheti, ha nem kapják vissza ezeket.
Az Electronic Frontier Foundation az ártatlan felhasználók védelmére kelt: a csoport kérvényezte a bíróságtól, hogy a felhasználók azon részének, akik legálisan használták az oldal szolgáltatásait, segítsenek visszajuttatni az őket megillető adatokat.

Másik probléma még a per tekintetében, hogy az amerikai törvények szerint magánszemélyeknek Amerika területén kívül lehet idézést kézbesíteni, de cégeknek nem. Ez azért okoz problémát, mivel a Megaupload „főhadiszállása” Hong Kongban van, nem az Egyesült Államok területén - közölte Ira P. Rothken, a Megaupload ügyvédje. A probléma még az április 13-án, az egyik meghallgatáson merült fel. Ekkor a bíró, Liam O’Grady azt nyilatkozta, hogy az „idézési probléma” ügyén még újabb tárgyalásokra lesz szükség, így az ügy tovább húzódhat.

Szerző: Ledneczki József 2012. április 23.
http://pcworld.hu/megaupload-botrany-mi-lesz-a-lefoglalt-adatokkal-20120...


kisspista képe
Offline
some_text
Felhasználó
Kezdet: 2012-03-25
Bejegyzések: 123
Nem kell félni, nem fog fájni - 'annyira'

Nem az USA területén van a Megaupload főhadiszállása, majd megoldják az amerikaiak: Líbiai és az Ugandai kőolajelérést is megoldották, merthogy ők pénzelték az "arab tavasz" és a "KONY" kampány kirobbantóit is! Arról nem is beszélve, hogy a nagy demokrácia és a forradalom micsoda nyomorúságot okozott Líbiában (+1 millió munkanélküli és +1 millió hajléktalan, de azért van átfedés a 2 csoport között), valahogy azt nem adták le a televízióban...

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

Nyelvek

Stílus Választó