Kedves látogató! Regisztrált felhasználóként nálunk alanyi jogod a reklámmentesség. Hát csatlakozz hozzánk, hogy az oldal minden funkciója elérhető legyen számodra és hogy zavartalanul használhasd is azokat: Ingyenes fiók létrehozása

Letöltendő börtönt kapott az IMAGiNE warezcsoport alapítója

Atlantisz képe

A kalózfilmek terjesztésével foglalkozó IMAGiNE csoport ötödik tagját ítélte letöltendő börtönbüntetésre az amerikai bíróság. A moziban illegális felvételeket is készítő elkövetőre 23 hónap szabadságvesztést szabtak ki.

2009 és 2011 között volt aktív az IMAGiNE nevű kalózcsoport, amelyik azzal a nem titkolt céllal működött, hogy az újonnan megjelenő mozifilmeket elsőként szivárogtassa ki interneten keresztül. Ebben a folyamatban vett részt Javier E. Ferrer is, akit a napokban ítélt 23 hónap letöltendő börtönbüntetésre, valamint kötelezett 15 ezer dollár kártérítés megfizetésére elmarasztaló ítéletében az amerikai bíróság. Ferrer „bigdaddykane” felhasználónév alatt vett részt az IMAGiNE, valamint a kalózcsoport által fenntartott privát torrent oldal, az UnleashTheNet működtetésében. Elítéléséhez ő maga azzal is hozzájárult, hogy a torrent oldalak fórumain többször is beszélt elővigyázatlanul arról, hogy maga is készített mozikban kalózfelvételeket, amelyek kapcsán a többi fórumozó érdeklődésére még olyan „jótanácsot” is adott, hogy a feltűnés elkerülése érdekében fekete zokniba kell rejteni a kamerát és azon elég csak az optikának lyukat vágni.

A hatóságok a nyomozás során megállapították, hogy Ferrer 2010 áprilisától egészen az IMAGiNE bezárásáig részt vett a kalózoldal tevékenységében. Ennek során olyan filmeket rögzített mozikban, majd töltött föl a világhálóra jogellenesen, mint az Amerika Kapitány: Az első bosszúálló vagy a Frászkarika című horrorkomédia. A nyomozás szerint Ferrer több elsőként kiadott kalózmásolatot értékesített is, hogy az összegből az IMAGiNE Franciaországban bérelt szervereinek költségét fedezze. A Tolvajok városa, A közösségi háló vagy a Frászkarika másolataiért 200 és 400 dollár közötti összeget kapott.

A TorrentFreak beszámolója szerint Ferrer ítélete sorban az ötödik az IMAGiNE-t működtető csoport tagjaira kiszabott ítéletek közül. 2012 őszén az oldal moderátorát szintén 23 hónap szabadságvesztésre ítélte a bíróság, az oldal adminisztrátorára pedig 30 hónap, rendszergazdájára 40 hónap, a portál számára kalózfelvételeket készítő további tagra pedig 48 hónap szabadságvesztést szabott ki. Az IMAGiNE csoport vezetőjére 2013 januárjában az interneten elkövetett szerzői jogi jogsértéses ügyekben rekordmértékűnek számító, öt évnyi szabadságvesztésről határozott az eljáró bíróság.

2013. április 18. 21:23, csütörtök - HENT hírlevél

http://www.sg.hu/cikkek/96781/letoltendo_bortont_kapott_az_imagine_warez...

bakamb képe
bakamb
Offline
Kezdet: 2013-02-09
low

Amatőr, lefogadom ha kijönnek egyből újrakezdik csak máshogy.

Devil képe
Devil
Offline
Kezdet: 2011-07-02
na most mi van?

Számomra nem világos, hogy egyes tagok 40 hónapot, 30-t ,48-t kapott aki készítette a felvételeket, vagyis nagyobb kárt okozott az csak 23 hónapot kapott, igaz van mellé pár ezer dolláros büntetés is de ennyi erővel a többi tagokra is szabhattak volna pénz büntetést és kevesebb letöltendőt

Atlantisz képe
Atlantisz
Offline
Kezdet: 2010-08-02
Volt aki a kalózfelvételt

Volt aki a kalózfelvételt készítette és voltak akik az oldalt működtették az első aki a jogsértést követte el az aki készítette a felvételt így azok 48 hónap szabadságvesztést szabtak ki ami a legsúlyosabb , ez a „bigdaddykane” nevezetű emberke a cikk szerint nem nagy hal volt csak elővigyázatlan azaz hülye . Számomra az az érdekes hogy lehetsz te moderátor egy torrent oldalon de tudd hogy büntethetővé válsz amennyiben jogsértést bebizonyosodik , nem hinném hogy sokan akik moderátorok ezzel tisztában lennének , de ez legyen az ő bajuk .

patrik5 képe
patrik5
Offline
Kezdet: 2012-12-29
Kijavítás..

Ilyen esetben mindenki jogsértést követ el,mivel a tartalmak úgy le vannak védve,hogyha bírósági ügy lesz belőle,akkor senki sem jön ki nyertesen a történetből,ha tud róla,ha nem...:)

A nem tudás,és a jogi norma nem ismerete pedig nem mentesít senkit sem...:)