Kedves látogató! Regisztrált felhasználóként nálunk alanyi jogod a reklámmentesség. Hát csatlakozz hozzánk, hogy az oldal minden funkciója elérhető legyen számodra és hogy zavartalanul használhasd is azokat: Ingyenes fiók létrehozása

Lesújtana a kalózokra a Microsoft

Devil képe

Központi kiberbűnözés elleni kommandót hoz létre a vállalat.

A Microsoft hamarosan egyesíteni fogja a digitális bűntényekkel és szoftverkalózkodással foglalkozó munkacsoportjait, hogy hatékonyabban tudjon fellépni a kiberbűnözés legkülönfélébb formái ellen. A divízió redmondi főhadiszállásán 30-an fognak főállásban dolgozni, a munkájukat a világ minden táján további 70 fő segíti majd.

A bejelentést nem sokkal az IDC internetes bűnözéssel kapcsolatos legújabb jelentésének kiadása után tette a vállalat, a dokumentum szerint 2011-ben globálisan a számítógépekre telepített szoftverek körülbelül harmada volt illegális, továbbá a vállalatok Office telepítéseinek 20 százaléka szintén jogtalanul történt. A kutatók szerint a warezolt szoftverek esetén körülbelül 33 százalékos volt a kártevőkkel való fertőzöttség aránya.

A Microsoft új divíziója nem az átlagos warezolókat kívánja bitófára küldeni, hanem a terjesztőkkel való leszámolást tűzte ki célul, közülük is elsősorban az olyanokat pécéznék ki, akik komoly bevételre tesznek szert a tört szoftverek pénzzé tételéből. A warezolt alkalmazások hagyományos árusítása az IDC szerint az elkövetkező években a fejlődő országok informatikai felzárkózása miatt újból robbanni fog.

Az IDC kutatói tavaly kínai bevásárlóközpontokban összesen 169 darab asztali számítógépet vásároltak: ezek mindegyikén tört Windows futott, ráadásul 91 százalékuk gyárilag kártevővel fertőzött volt. Kínában, Malajziában és Thaiföldön ezen felül összesen 52 laptopot is vettek a kutatók, ezek esetében 52 százalékos volt a fertőzöttségi ráta.

Wiezner István, 2013. március 11.
http://techcorner.hu/pcworld/lesujtana-a-kalozokra-a-microsoft.html

Fater képe
Fater
Offline
Kezdet: 2011-06-13
Azon nem

Sziasztok!

A kutatók által Kínában vásárolt Windowsal telepített gépek fertőzöttségén nem nagyon csodálkozok.
Hisz az ottani szervek biztosan sokat szeretnének tudni a felhasználókról. ;)

Atlantisz képe
Atlantisz
Offline
Kezdet: 2010-08-02
Azt mondom ez az igazi Kínai

Azt mondom ez az igazi Kínai mentalitás , mindegy milyen márka névről is van szó de alája a saját termékük kerüljön mert az övék tisztább és jobb .

Devil képe
Devil
Offline
Kezdet: 2011-07-02
az már büntetés

Az már milyen dolog, hogy meg veszel egy zsír új gépet amin ráadásul telepítve van az elméletileg jog tiszta szoftver, mert miért is gondolnád azt, hogy tört van rajta, hiszen boltba veszed és ki is perkálod az összeget a gép és a szoftver után is,,mert mint tudjuk a szoftver árát is belecsempészik a gép árába!?

ezért vettem én is szoftver nélküli gépet és rávarázsoltam a szoftvert magamnak :D

Atlantisz képe
Atlantisz
Offline
Kezdet: 2010-08-02
Érdekes . Az a pár ember aki

Érdekes :D . Az a pár ember aki ezzel fog foglalkozni kevés lesz főleg ha az Ázsiai területeket nézzük , esélytelen küzdelem lesz .