Partnereink

erotikashow
algazona
Kedves látogató! Regisztrált felhasználóként nálunk alanyi jogod a reklámmentesség. Hát csatlakozz hozzánk, hogy az oldal minden funkciója elérhető legyen számodra és hogy zavartalanul használhasd azokat: Ingyenes fiók létrehozása
Partnerünk oldalán további filmek és sorozatok adatlapjait, előzeteseit és posztereit találod! Ne hagyd hát ki: https://www.sfilm.hu

Telefon tesztek !


44 hozzászólás / 0 új
Utolsó bejegyzés
Györgyi91 képe
Györgyi91
Offline
some_text
Felhasználó
Kezdet: 2013-01-16
Bejegyzések: 445
Telefon tesztek !

Huawei y300 ! Ha pár éve valaki meghallotta, hogy egy telefonnak nem csak a származási helye, hanem a márkája is kínai, aki egy kevéske tapasztalattal rendelkezett a kínai márkákról, annak rögtön az olcsó, sokszor igencsak mókásra vagy tragikusra sikeredett készülékek, esetleg az olcsó iPhone utánzatok ugrottak be. Ezen az állásponton néhány a két kínai mogul, a ZTE és a Huawei terjeszkedése sem sokat változtatott idehaza, pedig volt itt pár sikeres készülékük és nem csak az alsó szegmensben. Tagadhatatlan azonban, hogy az olcsó okostelefonok piacában igenis élvonalban jár e két márka. A legszembetűnőbb ilyen példa a méltán sikeres ZTE Blade volt, melynek utódja már nem volt akkora átütő siker, bár a harmadik kiadás szintén benne volt a top tíz ár/érték arányú olcsó okostelefonok listájában. A Huawei tavaly dobbantott nagyot az Ascend széria modelljeivel. Az Ascend G300 korrekt középkategóriás modell volt, még éppen vállalható hardverrel, melyet remekül optimalizált Android egészített ki, azonban az igazi “nagyágyú” a gyártó legolcsóbb okostelefonja, az Y200 volt, mely potom pénzért kínálta az Android élményt, s bár a készülék hardvere épphogy elégséges volt ahhoz, hogy 20012-ben el lehessen adni – a 256MB RAM így leírva igencsak karcsúnak hat – a cég mérnökei kimagasló munkát végeztek. A cég úgy tűnik azt a taktikát választotta, hogy a közepes vagy gyengébb teljesítményű hardver felhasználásával olcsó készülékeket kínálnak, azonban a fejlesztéskor nagy hangsúlyt kap, hogy a felhasználó a hétköznapi használat során ne érezze az alacsony árszabás hátrányait. Egy évvel az Y200 után itt az utódnak is tekinthető Y300, mely szintén baráti árazást kapott.

A készülék kis tégla dobozban érkezik, melyet fehér alapon a telefon fotója és rengeteg felírat díszít. ezt felnyitva a készülékkel, az alatt pedig a szokásos használati útmutató halmazzal, az adatkábellel és a töltőadapterrel, valamint egy normál kialakítású felvevőgombos headsettel találkozhatunk.
Az Y300 első ránézésre baltával faragott darabnak tűnik, a sarkokat leszámítva elsőre csak a lecsapott élek tűnnek fel. A hátlapot megvizslatva azonban kiderül, hogy a készülék hátoldala kapott egy leheletnyi ívelt formát, mely épp csak annyira töri meg a szögletes dizájnt, hogy kényelmesebben üljön az ember kezében.

Ha már a hátlapnál járunk, kezdjük itt a szemlélődést! A legelső ami itt feltűnhet, az a kör alakú, kissé tölcsérszerű kiemelkedésben ülő kamera, mely jobbról egy ledes villanót, balról pedig egy ívelt hangszórónyílást kapott. A hátlap alsó szegmensében csak a visszafogott Huawei logó díszeleg. Tapintásra rögtön feltűnik, hogy egyrészt mind az akkumulátor fedél, mind az oldalsó élek egy kellemes puha borítású műanyag bevonatot kaptak, melynek ugyan kifejezetten jó a fogása, azonban talán egy picit csúszósabb a kelleténél. A levehető hátlap ezen felül egy finom bordázatot is kapott, mely határozottan jól áll a készüléknek.

Az előlap felső élén egy diszkrét hangszórónyílást találni, ez alatt egy fényes Huawei feliratot, míg a kettő közt nagyjából egy vonalban rejtőzik a másodlagos kamera és az aprócska állapotjelző led. Lefelé haladva a 4 hüvelykes, 800×480 pixel felbontású megjelenítővel találkozunk, mely elviekben IPS technológián alapul, ami nagy betekintési szöget és olyan fényerőt ígér, melynek hála a kijelző napfényben is olvasható marad. A gyártó előszeretettel használ ilyen technológiájú megjelenítőket, azonban itt most úgy tűnik valami nem az igazi. A betekintési szög tényleg nagy minden oldalról, azonban az olvashatóság erős napfényben már nem az igazi, bár ez nagy valószínűséggel a kijelző borításának köszönhető. A dolog nem vészes, de az Y200-as elődmodell fényereje mindenképpen jobb volt. Ezt leszámítva a színek élénkek, a felbontás pedig pont ideális, ebben a kategóriában teljesen megállja a helyét a kijelző. Az előlap alsó szegmensében három érintőgombot találunk, melyek az Androidnál megszokott vissza-főképernyő-almenü funkciójú trió. Bár már az alsó élre csúszott, az előlap fényes borításában kapott helyet az apró mikrofon nyílás, mely a készülék alján egyedül árválkodik. A felső élen találjuk a 3,5-es jack csatlakozót, tőle balra a bekapcsoló és képernyő lezáró gombot. A jobb oldali élen az utolsó két hardveres gomb, vagyis a hangerőszabályzók trónolnak, innen pedig kitalálható, hogy a töltésre és adatátvitelre szolgáló microUSB a bal oldalon kapott helyet.

Az összeszerelés minősége kifogástalan, nincsenek illesztési hézagok, a telefont megszorongatva sem tapasztalunk nyikorgást. A készülék mind méretre, mind súlyra (130 gramm) kellemes, a 11,2 milliméter vastagság fogásra ugyan kicsit többnek tűnik, azonban érzetre is bőven a vállalható határokon belül van.

Hardver
A készülék igazi érdekessége nem a külsőségekben, hanem a hardverben leledzik, ugyanis a Huawei ezzel a modellel elhozta a kétmagos processzorokat az alsó-közép kategóriába. Tesztünk tárgyában egy Cortex-A5-ös kétmagos pörög 1GHz-en, a chipset pontos típusa pedig az ARMv7-es architektúrájú Qualcomm MSM8225-ös Snapdragon. Ehhez kapunk fél gigabájtnyi RAM-ot, mely ugyan manapság szolidan hangzana a középkategóriában, kicsit lentebb azonban még elmegy, a mindennapok során még éppen elég lehet. A grafikus chip szerepét egy Adreno 203-as tölti be, melyről elég annyit tudni, hogy hétköznapi használatra még elég, komoly játékélményt viszont nem várhatunk tőle. A belső memória 4GB, melyből 2,2 gigabájtnyit tudunk felhasználni, ezen belül alkalmazások telepítésére egy gigabájt a korlát. Ehhez társul a memóriabővítés lehetősége, melyhez a hátlap lefeszegetése után találunk egy kártyafoglalatot is.

A memóriakártya cseréje akadálytalanul történhet, de a SIM ki- és behelyezéséhez már el kell távolítanunk az akkumulátort. A telep egyébként 1950mAh-ás kapacitásával egy újabb kellemes meglepetés, egy feltöltéssel nagyjából másfél napot is bír a készülék átlagos használat mellett.

A kommunikációs hardvereszközök repertoárja átlagosnak mondható, a alap HSPA modul (7,2 Megabit másodpercenkénti maximális letöltési sebességgel) mellett csak a legfontosabb alapokat találjuk, azaz 2.1-es Bluetooth chipet A2DP támogatással, az A-GPS gyorsan pozicionál és stabilan tartja a jelet, a 80211 b/g/n szabványokat ismerő és nem mellékesen kiemelkedően jó érzékenységű WiFi az internetmegosztási funkció mellett DLNA támogatással is rendelkezik, melyhez a szükséges szoftvert előre telepítve találjuk.

Szoftver, használat

A Huawei nem csak a hardver összeállításában tette oda magát, szoftveres téren is sok apró extrát kapunk egyedi kezelőfelületük, az Emotion UI képében. A grafikus felület pár ponton eltér az egyébként 4.1.1-es Android hagyományos megjelenéséhez képest. Rögtön az egyik szokatlan vonás az alkalmazások menüjének hiánya. Az összes programunkat ugyanúgy a kezdőképernyő egyes lapjain találjuk, mint a minialkalmazásokat. Ez elsőre kicsit szokatlan lehet, de a struktúra alapvetően jól használható. Az egyes oldalakból maximum kilenc lehet, az alkalmazások ikonjait manuálisan rendezgethetjük át, ha úgy gondoljuk, akár mappákba is rendezhetjük őket, a programok eltávolítására pedig a legegyszerűbb módszer az ikonjukat megragadása és az ekkor megjelenő kukába dobása. Jó kérdés, hogy mi történik, ha valaki annyi alkalmazást telepít – vagy épp annyi widgetet tett ki, hogy már nem férnek ki az újonnan telepített programok. Ilyenkor lényegében semmi nem történik, azaz a maximális oldalszám felett nem kapunk új lapot, az újonnan telepítettek parancsikonjai egészen addig nem láthatóak, míg valahol fel nem szabadul némi hely. Ez mondjuk egy kissé furcsa megoldás.

Az Emotion UI természetesen extra widgeteket is kínál, melyek közt találunk modern stílusú órát, egyedi zenelejátszó és FM-rádió widgetet és az előre telepített időjárás alkalmazáshoz tartozót is, de a legérdekesebb a “Me” vagyis “Én” névre keresztelt kreálmány, mely igazából több minialkalmazás egyben, a tartalmát a Huawei mérnökei által megalkotott komponensekből tetszés szerint legózhatjuk össze.

A főképernyő alsó sorában az iOS-Touchwiz pároshoz – és persze sok más konkurenshez – hasonló módon maximum öt ikont tartalmazó dokk-sávot találunk, melyet természetesen szintén szabadon variálhatunk, az ikonok mellett mappákat is helyezhetünk ide. Az értesítési sávot lehúzva annak felső sorában egy vertikálisan görgethető gyorskapcsoló gyűjtemény leledzik. Tizenöt, a készülék állapotával kapcsolatos gomb közül rendezhetjük be saját ízlésünk szerint a listát , melyen tíz ilyen kapcsoló lehet egyszerre aktív. Extra érdekesség a témák használatát biztosító alkalmazás is. Ebben gyárilag öt megjelenési csomag közül választhatunk (vagy sajátot is kreálhatunk), melyek megszabhatják a háttérképet, a képernyőzár képét vagy stílusát, a betűtípust, az ikonkészletet és persze a hangokat a csengőhangtól az emlékeztetőn át a képernyő lezárás hangeffektjéig.

Ilyen sokrétű lehetőségeket kínál a készülék a testre szabható profilokkal is, melyeket a mobilozás korábbi időszakaiban még megszokhattunk. Az értesítési terület gyorsindítói közt találunk egy profilváltó gombot, melyre kattintva a fényképezőgépek módváltó tárcsájára emlékeztető felületen választhatjuk ki a nekünk tetsző összeállítást. Igencsak látványosra sikeredett ez a váltási mód.

A Profilok nevű alkalmazásba lépve az egyes állapotokat testre is szabhatjuk, a csengőhangok, jelzések és a hangerő mellett a kijelző ébrenléti idejét és fényerejét, illetve az adatátvitelt és a különféle kapcsolódási módokat is ki- és bekapcsoltathatjuk egy profil kiválasztásával.

A Huawei a korábban megnyitott alkalmazások listáján is változtatott egy kicsit. Ez a Home (vagy Főképernyő) gomb hosszan nyomásával érhető el az androidos készülékekben, a négyes főverzió óta pedig miniatűrök formájában látjuk a nemrégiben megnyitott és az aktuálisan még futó alkalmazásokat is. Az Y300-ban ez kiegészül egy összes és aktuálisan elérhető RAM mennyiséget kijelző sávval és memória “takarító gombbal”, melyet megnyomva a készülék bezárja a nyitva maradt programokat, ezzel is nyerve némi szabad memóriát.

A szoftveres extrák közt találunk még egy alapképességű fájlkezelőt, egy egyszerű jegyzetelőt, a már említett DLNA klienst, FM rádiót – bár ez azért még a hardveres részhez tartozna – egy MasterCard mobil bankolást segítő alkalmazást, egy zseblámpa programot, mely három fokozatban állítja a hátlapi LED erősségét. A Facebook-Twitter-Google+ kliens triót előre telepítve találjuk, éppúgy, mint a Google Chrome androidos változatát, mely mellett a Jelly Bean böngészője is megtalálható – utóbbi még flash tartalmak lejátszására is rávehető egy kiegészítő telepítésével.

Külön kiemelendő a Biztonsági mentés funkció, ugyanis bár a Jelly Bean is rendelkezik már a felhasználói adatok szinkronizálásának képességével, ezzel az okos kis kiegészítővel nagyjából mindent le tudunk menteni készülékünkről egy memóriakártyára. A “minden” a hívásnaplót, naptárat, üzeneteket, beállításokat, de még alkalmazásadatokat és fiókadatokat is magában foglalja, lényegében az összes személyes tartalmat menthetjük, illetve visszaállíthatjuk. Ilyen funkcióhoz a legtöbb esetben vagy külső alkalmazás, vagy root jogokat is kérő, harmadik féltől származó program szükséges, úgyhogy ez mindenképp kedves dolog volt a Huawei-től. Természetesen érzékeny adatokról van szó, így a program minden esetben kér egy titkosításhoz használandó jelszót is, tehát semmink nem kerül illetéktelen kezekbe.

Multimédia terén ne várjuk eget rengető teljesítményt, a készülék alkalmas ugyan filmek lejátszására, de a HD tartalmakat a hardver nem preferálja, csakúgy, mint a komolyabb grafikájú játékokat sem. A hangminőség is átlagos, se nem kiemelkedő, se nem kritikán aluli, a gyári zenelejátszó tartalmaz hangszínszabályzót, amivel javíthatunk a dolgokon, de a gyári fülhallgatót viszont hanyagoljuk, zenehallgatáshoz igencsak fakó teljesítményt nyújt.

A hátlapi kamera 2592×1944 pixeles méretben készít fotókat, videóknál be kell érjük a VGA felbontással. A konfigurálási lehetőségek viszonylag alapnak számítanak, a képminőség állítás mellett fehéregyensúlyt és színhatást is variálhatunk, extrának talán a panorámafotó készítésének opciója számít. A képek a kategóriákhoz képest kifejezetten jónak számítanak, némi zajszűrés okozta elmosódás ugyan megesik, de teljesen vállalható fotókat lőhetünk az Y300-zal. A mellékelt LED-es villanó nagyjából két-három méteren belül ér még valamit is, így az éjszakai fotózás nem a készülék terepe.

Összegzés
A Huawei Ascend Y300 rendkívül korrekt készülék, főleg ha figyelembe vesszük, hogy feltöltőkártyásan 40 ezer forint alatti áron kapható – bár nemrégiben még ennél is olcsóbban, potom 32 ezer forintért lehetett rendelni. Ennyi pénzért kifejezetten jó ajánlatnak tűnik, mert bár nem hibátlan készülék és a papíron szereplő adatok közül is csak a két processzormag ad okot a nyálcsorgatásra, a szoftveres finomságok sokat emelnek a készülék színvonalán.

http://www.youtube.com/watch?v=bn8cZK-o0UM

Forrás : http://tech2.hu/huawei-ascend-y300-okostelefon-teszt-0511940

Nekem ilyen telóm van ,és teljesen megvagyok vele elégedve.
1 hónapja van velem ,de soha 1 fagyás és én azt mondom hogy a HD videó is jól megy rajta. Gyors mint a villám!

A zenelejátszó nekem nem annyira tetszik , de erre van megoldás .


Györgyi91 képe
Györgyi91
Offline
some_text
Felhasználó
Kezdet: 2013-01-16
Bejegyzések: 445
Apple iPhone 4 TESZT

Nálunk járt az Apple legújabb telefonja, az Apple iPhone 4 mobil. Mostanában leginkább az antenna hibáról ír a szaksajtó, nevezetesen, hogy a térerővel akadnak gondjai a telefonnak, ám ez inkább mostanában hírértékű, később vagy egy új technológiával kiküszöbölik a hibát vagy a pechesebbek tokkal védik kedvencüket, de nem is ez a teszt lényege.

Lényeg, hogy a most bemutatott iOS 4 rendszer adja a legtöbb újdonságot az eddigi modellekhez és frissítésekhez képest, rengeteg újdonsággal szembesülhet az, aki eddig valamelyik régebbi iPhone készüléket használta.

Ami másodsorban feltűnik az az, hogy megújult a dizájn. Az iPhone 3G és a 3Gs mobilok egy kaptafára készültek, a külső ugyanaz volt, ideje is volt már egy tényleges vérfrissítésnek. Eltűnt az eddigi sok-sok műanyag, helyébe lépett az antenna hibát is okozó, ám minőségi érzetet nyújtó fém keret, valamint a szögletesebb megjelenés.

Az XXL GSM-től kapott eszméletlen pici dobozban megtaláljuk a telefon alatt a papírokat, ezt ötletesen megoldották, hogy a telefon tartóval együtt ki lehessen szedni, valamint adottak a szokásos fehér kiegészítők, a vékony hálózati töltőfej, az USB kábel és a sztereó headset.

http://www.telefonguru.hu/teszt/Apple_iPhone_4

______________________________________________________________________________________________________________________

A hipochondria az egyetlen betegség, amiben nem szenvedek.

Üdv:Györgyi


Györgyi91 képe
Györgyi91
Offline
some_text
Felhasználó
Kezdet: 2013-01-16
Bejegyzések: 445
Caterpillar Cat 15: strapamobil 80 ezer forintért

A Cat 15 egy szinte bárminek ellenálló strapamobil, a sokat bíró burkolat azonban okostelefont rejt. A Caterpillar smartphoneja Android 4.1 Jelly Bean rendszert futtat, ez alatt dolgozik egy kétmagos, 1 gigahertzes, A9 alapokon nyugvó MediaTek MT6577 processzor, 1 gigabájt RAM és 4 gigabájt tárhely, ez utóbbi 32 gigabájtos microSD kártyával igény szerint bővíthető. A kijelző 4 colos, 480×800 pixel felbontású LCD, melyet Gorilla Glass véd és nedves ujjal is kezelhető. Okostelefonhoz méltóan van benne egy öt megapixeles és egy VGA kamera, 720p videórögzítési képesség, navigáció, de ami igazán szimpatikus, az a -20-tól egészen +55 Celsius fokig való hibátlan működés, amely extrémnek modható. Ezen kívül strapamobilként természetesen teljesíti az IP67 szabványt is, tehát harminc percig kbiírja másfél méteres vízben, valamint a pornak is ellenáll. A betonradobás-teszten 1.8 méterről sem esett baja. A beépített akkumulátor 9.5 nap készenlétet vagy akár 9 óra beszélgetést is ígér.

http://www.telefonguru.hu/hir/Caterpillar_Cat_15_strapamobil_80_ezer_for...

______________________________________________________________________________________________________________________

A hipochondria az egyetlen betegség, amiben nem szenvedek.

Üdv:Györgyi


pipus képe
pipus
Offline
Kitiltva
Kitiltva/Zárolva
Kezdet: 2011-08-19
Bejegyzések: 2444
Én most..

Sziasztok!
Én most egy ilyennel "villogok".Laughing out loud

-A 124 x 64,2 x 10,65 milliméteres méretekkel rendelkező telefon vastagabb az átlagnál, a visszafogott alapterület miatt viszont nem zavaró. A készülékház plasztikból van, az összeszerelési minőség remek, az egyes elemek szorosan illeszkednek.
-Az előlap tetején a hangszóró, az állapotjelző LED és a másodlagos kamera található, utóbbi VGA felbontással operál. A kijelzőre 4 hüvelykes képátló és 480 x 800 képpontos felbontás jellemző, ami 233 ppi pixelsűrűséget jelent. A megjelenített színek száma 16 millió.
-A processzor két Cortex-A9 magot tartalmaz, ARMv7 utasításkészlettel és magonként 1 GHz órajellel. A grafikus számításokat egy PowerVR SGX531 végzi, mely mellé 512 MB RAM jár. A belső tárhely kapacitása 4 GB melyből 1,3 GB az alkalmazások számára van fenntartva, a felhasználó pedig 1 GB-ot kap.
-

______________________________________________________________________________________________________________________

Ne keresd mások szemében a szálkát,mivel több mint valószínű,hogy a tiedben is van!
Üdvözlettel:Pipus!


Györgyi91 képe
Györgyi91
Offline
some_text
Felhasználó
Kezdet: 2013-01-16
Bejegyzések: 445
Sony Xperia SP

Nagyon belejött az Xperia modellek gyártásába a Sony. A 2012 óta már a japán óriás saját égisze alatt létező mobil üzletág az utóbbi időkben csak úgy szórja a jobbnál jobb modelleket. Az idei évet az igen impozáns Xperia Z-vel kezdték, a sort pedig az Xperia L és jelen tesztünk alanya az Xperia SP folytatta. A név hallatán sok olvasó biztosan mosolyog, de itt kérem komolyság van, mert igen impozánsra sikeredett.

Elegáns formaterv

Az igazán Sony-s, és a mai trendekkel ellentétben kissé méretes – bár elég vékony – dobozban a megszokott csomagolásokhoz képest minden fordítva működik. Mivel a gyártó nem akarta megtörni a fedlap letisztultságát, mindent a hátoldalon vehetünk ki, igaz, így legalább mindenki megszemléli az ott található, a telefon funkcióit méltató feliratokat.

DSC05342

Bal oldalán a microUSB csatlakozó, legfelül a 3,5 mm-es jack, a jobbján pedig a hangerőállító, a különlegesen megmunkált bekapcsoló-, illetve a kameragomb található. Utóbbi egy 8 megapixeles, LED villanóval segített egységet indít el. A hátoldal a telefon többi részéhez hasonlóan letisztult, a leginkább rész a középen talható Xperia felirat.

Villámgyors

Szokás azzal vádolni az Android rendszert, hogy akadozik, és lassabb az iOS és Windows Phone-ra épülő készülékeknél. Napjainkra már ez az állítás idejétmúlt, az eszközökbe olyan erős hardver került, amivel ez a régen még problémának számító dolog mára a múlté. Az Xperia SP egy kétmagos, 1,7 GHz-es processzort, 1 GB RAM-ot, és 8 GB beépített memóriát kapott, ezen az Android 4.1.2 kiválóan érzi magát.A Sony jó szokásához híven csak visszafogottan nyúlt bele a rendszerbe, itt nincs szó a HTC féle Sense-ben található, a rendszer gyökerééig érő változtatásokról.Külön öröm számomra, hogy ebben a modellben is megtalálhatóak a mini alkalmazások.

www.wikitech.hu/tesztek/2013/06/03/teszt-sony-xperia-sp-mintha-mar-hallo...

______________________________________________________________________________________________________________________

A hipochondria az egyetlen betegség, amiben nem szenvedek.

Üdv:Györgyi


Györgyi91 képe
Györgyi91
Offline
some_text
Felhasználó
Kezdet: 2013-01-16
Bejegyzések: 445
Galaxy S Duos

Kétségtelenül szép

A Duos külseje nagyon szép: formáit alapvetően a Galaxy S3-astól örökölte, de annál kisebb, sokkal inkább belefér a tenyérbe és egy kézzel is átérhető a kijelzője. A 4 collos TFT kijelző szép, éles szögből is jól látható,480 x 800-as felbontást tud, mely ugyan a mai csúcsmodellekhez képest nem olyan nagy, de ennek ellenére a rajta megjelenő tartalmak azért élvezetesek a szemnek. A készülék hátlapja levehető, ide tudjuk becsúsztatni a két, normál méretű SIM kártyát, melyet – és kezdünk rátérni a lényegre – egyszerre használ a telefon, tehát mindkét vonal aktív, folyamatosan.

A hátlapon egy autófókuszos, 5 megapixeles kamera kapott helyet, mely mellett az előlapon egy VGA lencse segíti a videótelefonálást, vagy Skype-olást, ami éppen tetszik. A készülék középrésze, melyen baloldalt a hangerő gombok és jobboldalt a bekapcsoló gomb található, nagyon szép, szálcsiszolt borítású, felül a szokásos jack aljzat, alul pedig a micro USB-s kábel, vagy töltő helye terpeszt. Előbbihez máris egy negatívum: a közel 80 ezres árért a Galaxy S Duos-hoz nem kapunk a gyári csomagban headsetet, mely azért némi kicsinyességre utal a gyártó üzletpolitikáját tekintve.

www.wikitech.hu/tesztek/2012/11/23/teszt-samsung-galaxy-s-duos-ket-sim-d...

______________________________________________________________________________________________________________________

A hipochondria az egyetlen betegség, amiben nem szenvedek.

Üdv:Györgyi


Györgyi91 képe
Györgyi91
Offline
some_text
Felhasználó
Kezdet: 2013-01-16
Bejegyzések: 445
Samsung Galaxy Tab 3 8.0 - előkerült a pumpa

Nem erőltette meg magát a Samsung, a 8 inches táblagép egy felfújt S4-re hasonlít, nem is túl erős, de nem is túl olcsó.
Bevezető

Valahogyan az az ember érzése, hogy a Samsung táblagépes részlegének nem célja, hogy letegye az asztalra a legjobb gépet, a Nexus 10 kivételével az összes Galaxy Tab olyan közepes, tényleg nincs semmi emlékem arról, hogy bármelyik Tab, vagy nagyobb Note bárkiből is rajongást váltott volna ki a szerkesztőségben. Ezek csak úgy vannak, papíron egész jók, a gyakorlatban is egész jók, de nem estem sosem hanyatt valami frankó funkciótól, ötletes formatervtől, vagy meghökkentő megoldástól. Mintha semennyi fantázia nem lenne a tervezőkben, mintha ők még mindig ott tartanának, hogy a tablet nem más, csak egy roppant nagy telefon.

[+]

Miközben ezen már rég túlléptünk. Csatlakoztatható izékkel, egyedi funkciókkal, szögletes élekkel, izgalmas anyagokkal és extra képességekkel lehet egy tablet igazán csalogató. Itt van a tényleg remek Tablet Z a maga IP57-es minősítésével és egyedi formatervével, a különböző ASUS gépek kavalkádja behelyezhető telefonnal, billentyűzettel, az Acer is virít, a Toshiba pedig lerak egy pengevékony táblát az asztalra, ezekhez képest a Galaxy Tab 3 8.0 olyan unalmas, mint Semjén Zsolt beszédét hallgatni a dán síelők pályafutásáról.

A SIM nélküli verzióért csaknem 100 lepedőt kell legombolnunk magunkról, ami nem kevés pénz. És nyilván mellé lehet tenni mindenféle kínai eredetű versenytársat, amelyek jóval olcsóbbak, de ha a komolyabb márkáknál maradunk, akkor is az a helyzet, hogy ennyiért az ASUS kétmagos, Intel processzoros, Full HD felbontású, 10 inches masinát kínál, ami anyaghasználatában is jobb. Ez azt is jelenti, hogy a Galaxy Tab 3 8.0-nak valami olyasmit kell nyújtania, amitől tényleg leesik az állunk, ami nagyon egyedi, ami hiánypótló. Mert különben ez a Samsung tablet is csak egy lesz a sok közül, amit majd egy év múlva feleennyiért utánunk dobnak valami hipermarketben, és addigra még kevésbé fogjuk tudni, hogy az össze-vissza logikával számozott Galaxy Tabok közül most akkor melyik mit is tud.

mobilarena.hu/teszt/samsung_galaxy_tab_3_8_0_elokerult_a_pumpa/bevezeto.html

______________________________________________________________________________________________________________________

A hipochondria az egyetlen betegség, amiben nem szenvedek.

Üdv:Györgyi


Györgyi91 képe
Györgyi91
Offline
some_text
Felhasználó
Kezdet: 2013-01-16
Bejegyzések: 445
LG Optimus F5

Ezúttal beletalált az LG, a méret, a tudás és az árazás is harmóniában van, így kell ezt csinálni, kár hogy a hivatalos forgalmazás már nem jött össze.
Bevezető

Története egyik legmélyebb pontján volt az LG másfél-két évvel ezelőtt, igen szép munka, hogy ki tudtak mászni abból a gödörből, amire az akadozó frissítések, lassan érkező újdonságok voltak jellemzők. Kellett a mostani, igen kedvező gazdasági eredményhez az is, hogy a Nexus 4-et ők gyárthatják, de hát ez sem okvetlenül szerencse kérdése, szóval házon belül mostanában biztosan gyakran veregetik egymás vállát. És okuk van a bizakodásra is, bár az L széria második generációja szerintünk nem sikerült teljesen jól, de a G, a G Pro, vagy a G2 ütős kis trió, ráadásul nyitottak egy újabb frontot, amit F sorozatnak hívnak, ide kizárólag LTE modellek kerülnek.

mobilarena.hu/teszt/lg_optimus_f5_ami_belul_van_az_szamit_igazan/bevezeto.html

______________________________________________________________________________________________________________________

A hipochondria az egyetlen betegség, amiben nem szenvedek.

Üdv:Györgyi


Györgyi91 képe
Györgyi91
Offline
some_text
Felhasználó
Kezdet: 2013-01-16
Bejegyzések: 445
ZTE Blade V

A kínai gyártó most egy olyan telefonnal lepett meg minket, ami négymagos hardverrel rendelkezik, éppen ezért gyors is, de nem túl szép.

Talán már mindenki hallott az ZTE-ről, akik tavaly a telefonok kiszállításának számában az előkelő negyedik helyet szerezték meg. Ez hatványozottan jó hír számukra úgy, hogy lényegében a nagy gyártók mögé zárkóztak fel, pedig ismert mobilos történelmük nem nyúlik túl hosszúra. Mai adásunkban is a kínaiak egyik "szemefényéről", egészen pontosan a ZTE Blade V-ről fogunk társalogni. A motorháztető alá zsúfolt Qualcomm Snapdragon 200 MSM8225Q lapkakészletben rejlő négymagos, egyenként 1,2 GHz-re skálázott processzor megfelelő sebességet produkál, amiben egyébként az 1 GB-nyi RAM is segít, bár azt azért ki kell emelni, hogy az ezekhez társuló Adreno 203 már messze nem számít egy izmos grafikus chipnek. A Blade III utódnak is tekinthető telefon esetében a kínaiak maradtak a jól bevált 4 hüvelykes IPS kijelzőnél, de az eddig használt 480 x 800 pixeles felbontáson sem változtattak semmit.

mobilarena.hu/hir/mobilarena_tv_zte_blade_v.html

______________________________________________________________________________________________________________________

A hipochondria az egyetlen betegség, amiben nem szenvedek.

Üdv:Györgyi


Györgyi91 képe
Györgyi91
Offline
some_text
Felhasználó
Kezdet: 2013-01-16
Bejegyzések: 445
HTC Explorer

A HTC Explorer egy közép árkategóriás Androidos készülék, amely leginkább annak a célközönségnek szól, akik az első okostelefon megvásárlására készülnek. A HTC Sense interfész abszolút a lassabb processzorhoz lett lebutítva, de attól még a HTC Explorer mindennel rendelkezik, amivel egy okostelefonnak kell: küldhetünk és fogadhatunk emaileket a telefonról, böngészhetünk, nem kell nélkülözzük a Facebook-ot és a Twitter-t, használhatjuk a GPS szolgáltatást, valamint letölthetünk alkalmazásokat és játékokat az Android Market-ről.

A HTC Explorer a HTC egyik legolcsóbban beszerezhető okostelefonja. Sokban megegyezik a HTC Wildfire S-sel, de még ennél a készüléknél is olcsóbb a HTC Explorer. A paraméterekben azonban nagyjából egyeznek, egy-két eltéréssel. Egyrészt az Explorer kamerája kevésbé jó, mint a Wildfire S-é, másrészt a HTC Explorer kialakítása sokkal modernebb, első ránézésre a megjelenése inkább a HTC Sensation-éhez hasonlítható. Emellett, a HTC Explorer a HTC Sense 3.5 verzióját kapta, ami újabb interfész a Wildfire S-éhez képest.
Az HTC Explorer egy igazán kompakt kis telefon, könnyedén elfér a zsebünkben. A kijelző mérete is megfelelő, a 3,2”-hoz 320×480 pixel felbontás társul. A nagyobb felbontásnak köszönhetően egyszerűbb a böngészés a HTC Explorer kijelzőjén, mint a Samsung Galaxy Y-on.
Teljesítmény

Mivel a HTC Explorer processzora nem túl gyors, 600MHz-es, a felhasználói interfészt le kellett egyszerűsíteni ahhoz, hogy a használat könnyed legyen. Így, animációk és megterhelő grafikák nélkül bár kissé sivár az interfész, de legalább nem fagy le használat során.
A HTC Explorer egyértelműen azok számára lett kialakítva, akik az első Androidos okostelefonjukat készülnek megvásárolni. A használata az egyszerűbb interfésznek köszönhetően sokkal könnyebb, bárki hamar hozzá tud szokni a böngészéshez, egyszerű az emailek küldése, és a barátokkal való Facebook-os kapcsolattartás.
A HTC Explorer a 2.3.5 Gingerbread operációs rendszeren fut.
Azért azt ne felejtsük el, hogy annak, hogy a HTC Explorer olcsó, megvan a maga ára, ami leginkább a hardver paramétereken érzékelhető. A lassú processzor okozhat néha akadozást, késést, pláne böngészés, vagy más grafikailag megterhelő feladat végzése során. Az 512MB méretű memória átlagosnak mondható, ami ráadásul microSD kártyával 32GB méretig bővíthető.
Alkalmazások

A HTC Explorer az alap funkciók – üzenetkezelés, internet – rendelkezik zene és média lejátszóval, amin keresztül teljes képernyős módban élvezhetjük a videókat. Az útbaigazításért a Google Maps GPS szolgáltatása a felelős, de természetesen több ezer ingyenes játék is letölthető az Android Market-ről, többek közt az Angry Birds.
A HTC Explorer nagyon egyszerű, 3 megapixeles kamerával rendelkezik.
Akkumulátor

A hosszú készenléti idő nem előnye az okostelefonoknak, ami alól a HTC Explorer sem kivétel. A készülék 1230mAh teljesítményű akkumulátorát minden másnap biztosan tölteni kell, de ha kihasználjuk az alkalmazásokat és a videólejátszást, akkor még sűrűbben.
HTC Explorer előnyei

Könnyen kezelhető kezdő okostelefon használóknak
Olcsó
Egyszerű interfész

HTC Explorer hátrányai

Lassú processzor
Gyenge kamera

HTC Explorer mobil teszt
Paraméter Jellemző
Processzor 600MHz-es processzor
Kijelző mérete 3,2”
Képernyő felbontás 320×480 pixel
Súly 108 gramm
Memória 512MB
Operációs rendszer 2.3.5 Gingerbread
GPS van
Bluetooth 3.0
Kártyaolvasó microSD kártya
Kamera 3 megapixel
Beszélgetési/Készenléti idő 450-460 perc / 455-485 óra
Méret 103×57×12,9 mm

A HTC Explorer egy kitűnő okostelefon azok számára, akik most szeretnének megismerkedni az Android élménnyel. Minden megtalálható rajta, ami egy drágább és menőbb okostelefonon, annyi különbséggel, hogy egy lebutított verziót kapunk. Aki nem szeret sok időt tölteni azzal, hogy rájöjjön, hogyan kell használni egy okostelefont, annak tökéletes választás lehet a HTC Explorer. Aki még ennél is kevesebbet szeretne költeni, annak a Samsung Galaxy Europa vagy a Galaxy Mini jobb választás lehet, aki viszont hasonló kategóriában keresgél, de jobb kamerát szeretne, annak a HTC Wildfire S lehet a megfelelő készülék.

mobiltesztek.hu/htc/htc-explorer/

______________________________________________________________________________________________________________________

A hipochondria az egyetlen betegség, amiben nem szenvedek.

Üdv:Györgyi


Györgyi91 képe
Györgyi91
Offline
some_text
Felhasználó
Kezdet: 2013-01-16
Bejegyzések: 445
Motorola DEFY+

Azok számára, akik ismerik a Motorola Defy-t, nem lenne ismeretlen a Motorola Defy+, ugyanis nem sok változtatáson ment keresztül az új készülék. Azonban azok számára, akik most ismerkednek a masszív, vízálló készülékekkel, a Motorola Defy+ tartogathat kellemes meglepetéseket.
Megjelenés

Bár az eredeti Motorola Defy nem volt különösképpen vonzó, a maga egyszerűségével, méretével és masszív felépítésével igazán szerethető volt. Egy év elteltével, a Motorola Defy+ gyorsabb processzort kapott, de másban nagyon nem változott a készülék.
A Motorola Defy+ szintén 107×59×13,4 mm-es méretekkel és 118 grammos súllyal rendelkezik. Gorilla Glass kijelzője 3,7”-os, külső borítása fekete műanyagból készült. A hátsó borítás szintén műanyag, tapintása kellemes.

A masszív borításnak köszönhetően a Motorola Defy+ víz- és porálló, IP67 tanúsítvánnyal rendelkezik, aminek értelmében a készülék túléli az egy méter vízben való elmerülést akár fél órán át. A Motorola Defy+ így tökéletes választás lehet a kalandvágyók számára, de a kissé ügyetlenebbeknek sem járnának rosszul vele.
Természetesen minden csatlakozót gumírozott kupakkal lehet lezárni. Egy kissé idegesítő, hogy minden alkalommal, ha tölteni szeretnénk a készüléket, vagy zenét szeretnénk hallgatni ezeket a kupakokat fel kell nyitni. Ez az ára a masszivitásnak.
A bal oldalon kapott helyet a microUSB csatlakozó, a készülék tetején helyezkedik el a fejhallgató jack kimenet és a bekapcsoló gomb, a jobb oldalon pedig a hangerő szabályozó található. Az öt megapixeles kamera nem kapott egy saját gombot a készülék oldalain, amit nagy hiányosságként könyvelünk el, csakúgy, mint a HDMI csatlakozó hiányát.
A Motorola Defy+ 1650mAh teljesítményű akkumulátora eltávolítható, könnyen hozzáférhető. Az akkumulátor teljesítménye viszonylag nagy a készülék méreteihez képest, így reményt ad arra, hogy hosszú készenléti időt várjunk a Motorola Defy+-tól. A telefon memóriája 32GB méretig bővíthető microSD kártyával.
Kijelző

A Motorola Defy+ LCD kijelzője 3,7”-os, felbontása 480×854 pixel. A kijelzőben semmi extra nincs, sőt, már inkább kicsinek mondható a sok-sok 4”-os okostelefon között. A megjelenítés sem túlságosan említésre méltó, a látószögek nem túl szélesek, a színek kissé fakók. Összességében azonban átlagosnak mondható a Motorola Defy+ megjelenítése ebben az árkategóriában.
A kijelző alatt a négy sztenderd Android gomb helyezkedik el.
Teljesítmény

Az Androidos operációs rendszer mellé Texas Instruments OMAP 3630 processzor társul, amivel a Motorola Defy+ még azt a teljesítményt sem tudja hozni, mint az 1GHz-es processzorral ellátott mobilok, például a HTC Rhyme.
Mindennek ellenére a Motorola Defy+ használata egyszerű, a mindennapos dolgokkal megbirkózik, de villámgyorsaságot ne várjunk tőle.
Amin meglepődtünk, az, hogy a Twitter és a Facebook nincsen integrálva a készülékbe, ami manapság ritka.
A Motorola Defy+ nem rendelkezik túl sok alkalmazással, de az a jó az okostelefonokban, hogy bármilyen alkalmazást letölthetünk a telefonunkra, amit csak szeretnénk, így testre szabva a saját készülékünket. A tesztmodellünknél ez különösen szükséges lépés, mert egyébként nem sokra megyünk vele.
Összességében egy tipikus Android 2.3 készülékkel állunk szemben, ami a mindennapos feladatokkal megbirkózik, ami mellett még a netet is böngészhetjük, vagy játszhatunk játékokat.
Üzenetek

A Motorola a Swype billentyűzettel látja el a készülékeit, és a Defy+ esetében az üzenetek írásánál a predikatív mód az alap funkció, így nem a betűket kell egymás után bepötyögnünk, hanem a felajánlott szavak közül választhatunk. Ez gyorsíthatja az üzenetek írását, bár nem mindenki szereti a funkciót.
Kamera

Bár a Motorola Defy+ nem rendelkezik túl jó paraméterekkel, az 5 megapixeles kamera egész jól végzi a dolgát. A képek színei élethűek, bár nem annyira részletes, mint azok a képek, amiket egy 8 megapixeles kamerával készítenénk. Néhány extrával is megspékelhetjük a felvételeket, az alkalmazások különféle effektek használatát teszik lehetővé (fekete-fehér, szépia, negatív, sárgás, pirosas, zöldes és kékes árnyalat). Különböző módok közül is választhatunk, mint például portré mód, tájkép, sport, éjjeli portré, naplemente, sorozat vagy makro mód.
A videófelvételek minősége inkább gyengének mondható. Alapvetően a színekkel itt sem akadt gond, de a 640×480 pixel felbontástól ne várjunk túl sokat, ilyen alacsony felbontás mellett képtelenség jó minőségű felvételeket készíteni. A 640×480 pixel felbontásnál nagyobb felvételeket le sem játssza a Motorola Defy+, sőt, még ebben a felbontásban készült felvételek is sűrűn akadozhatnak. Emiatt van az is, hogy a játékok játszása sem túl gördülékeny, még az Angry Birds is akadozott, ami az élvezet kárára ment.
Amit azonban kiemelnénk, az a vaku működése. A LED fénynek köszönhetően a sötétben készített felvételek is viszonylag használhatóak voltak.
Hívásminőség

A hívásminőség általában nem szokott problémát jelenteni, de mivel nem egy szuper mobillal állunk szemben, ne várjunk tőle ezen a téren sem túl sokat. Természetesen érthető a beszéd telefonálás közben, de maga a minőség mégsem a legjobb. Mindenesetre ha vízbe ejtjük, várjuk meg míg kiszárad.
Akkumulátor

Szokatlan módon nagyobb teljesítményű, 1650mAh teljesítményű akkumulátorral rendelkezik a Defy+, mint más modellek ebben a kategóriában. Ennek tudatában hosszabb készenléti időt vártunk tőle, amit szerencsére meg is kaptunk. Elegendő minden másnap tölteni a telefont, nem minden nap, ami az általános az okostelefonok körében.
A Motorola Defy+ egyik legnagyobb előnye ez a hosszú készenléti idő, amihez masszív kivitel társul.
Motorola Defy+ előnyei

Praktikus vízálló borítás
Masszív és stílusos egyben
Egyszerű használat

Motorola Defy+ hátrányai

Kissé lassú processzor
Nincs külön kamera gomb a készülék szélein

Motorola Defy+ mobil teszt

Paraméter Jellemző
Processzor 1GHz TI OMAP 3620
Kijelző mérete 3,7”
Képernyő felbontás 480×854 pixel
Súly 118 gramm
Memória
Operációs rendszer Android 2.3
GPS van
Bluetooth van
Kártyaolvasó microSD
Kamera 5 megapixel
Beszélgetési/Készenléti idő 430 perc / 384 óra
Méret 107×59×13,4 mm

A Motorola Defy+ egy masszív készülék, ami sokak számára szimpatikus lehet, akár a gyerekeknek is jó választás, de másodlagos telefonként a kirándulásainkon is praktikus lehet. Ebben a kategóriában nem sok versenytársa akad a Defy+-nak, de érdemes számításba venni a Sony Ericsson Xperia Active készüléket is, ami még ennél is masszívabb, bár jóval kisebb, 3”-os kijelzővel rendelkezik.
Jobb lett volna, ha a Motorola több újítással látja el a Defy+-t, mert így összességében egy átlagos telefont kapunk, ami valamivel masszívabb társainál.

mobiltesztek.hu/motorola/motorola-defy-plus/

______________________________________________________________________________________________________________________

A hipochondria az egyetlen betegség, amiben nem szenvedek.

Üdv:Györgyi

Torrentkereső.hu

Nyelvek