Kedves látogató! Regisztrált felhasználóként nálunk alanyi jogod a reklámmentesség. Hát csatlakozz hozzánk, hogy az oldal minden funkciója elérhető legyen számodra és hogy zavartalanul használhasd is azokat: Ingyenes fiók létrehozása

Támadás alatt a Bittorrent protokoll

trebit képe

Támadás alatt a Bittorrent protokoll

A lengyel hálózatbiztonsági központ jelentette először, amit később más szakértők is megerősítettek: a hétvégén masszív támadás indult a Bittorrent protokollt használó fájlcserélés ellen a neten. A forrást orosz, kanadai, kínai, ausztrál és amerikai hálózatokig sikerült visszavezetni, de hogy ki állhat az akció mögött, azt egyelőre nem tudni.

A Bittorrent, illetve az általa használt uTP protokoll alapja, hogy a hálózaton megosztott fájlokat kis darabokra szeletelik, és a letöltő a fájldarabkákat azonosító, és az összerakási útmutatót tartalmazó, .torrent kiterjesztésű fájl birtokában ezeket egyszerre több helytől, a sávszélességét és a hálózat erőforrásait maximálisan kihasználva töltheti le a saját gépére.

Az ismeretlen eredetű támadás rengeteg kamu adatcsomaggal árasztja el a hálózatot, amelyeket az hitelesnek ismer fel, de valójában nem a letölteni kívánt fájl részei. A letöltőknél az eredmény hibás fájl, vagy a kapcsolat megszakadása lesz, ha csak egyet is kap a letöltése közben a manipulált adatcsomagokból. A módszer hátránya, hogy a mérgezett adatcsomagokat pontosan a megbénítani kívánt letöltés .torrent fájlja alapján kell elkészíteni, így a támadás nem általános, hanem egy akcióval egyszerre csak egy fájl letöltését tudja ellehetetleníteni. Az első jelentések szerint a mostani támadás orosz mozifilmek letöltőit célozza.

A megoldás elve egyébként gyanúsan hasonlít arra, amit nemrég a Microsoft által finanszírozott orosz Pirate Pay csoport mutatott be. A lengyel CERT szakértői szerint az ilyen támadás még akkor is EU-s és amerikai jogot, valamint nemzetközi egyezményeket sért, ha bizonyítottan illegális megosztások és letöltések ellen vetik be.

http://index.hu/tech/2012/05/21/tamadas_alatt_a_bittorrent_protokoll/

Hozzászólás-megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás-megjelenítési mód a „Beállítások mentése” gombbal rögzíthető.
szittyaninja képe
szittyaninja
Offline
Kezdet: 2012-05-10
Szerintem pár héten belül

Szerintem pár héten belül kijön a bittorrent+ vagy valami hasonló, ahol a torrentben nemcsak a szeletek sorrendje lesz lekódolva, hanem egy új azonosító, kb. millió darabra vágva, amelyik szeletben egy ilyen azonosító-darabka nem stimmel a készletben, vagy nem illeszkedik maradéktalanul a már letöltött szeletekhez (előre láthatóan nem jön ki a paritás, vagy valami bonyolultabb módszerrel), azt a kliens eldobja.
Vagy valami ilyesmi.
És akkor majd attól lesz hangos a sajtó, hogy a torrentvadász alkalmazások a sokcsillió Pb/s-os használhatatlan adat forgalma miatt (hisz azokat is letölti a kliens, csak eldobja, így forgalmat azért generál, ráadásul ha egy szelet nem érkezik meg csak mondjuk tízedjére, századjára, akkor az már egy-két nagyságrenddel nagyobb adatforgalom) az internet vette a kalapját, akkor majd visszakozhatnak.
:D

legalábbis ezt álmodom.

trebit képe
trebit
Offline
Kezdet: 2012-01-25
támadás

Csak nehogy elterjedjen mielőtt megoltást nem találnak rá. :S

Atlantisz képe
Atlantisz
Offline
Kezdet: 2010-08-02
Illegális eszközökkel

[quote=trebit]Csak nehogy elterjedjen mielőtt megoltást nem találnak rá. :S[/quote]

Illegális eszközökkel próbálják ellehetetleníteni fájlcserét , nem meglepő ha jogilag nem megy marad ez a verzió , ez sajnos benne van a pakliba mint az is hogy lelövik a magyar oldalakat volt rá példa . Azt megnézném amikor egy torrentező perel mert illegális programmal akadályozták meg a kedvenc sorozatának letöltésében . :D

trebit képe
trebit
Offline
Kezdet: 2012-01-25
Eddig is

Eddig is zavarták a letöltéseket a nagy nemzetközi oldalakról. Sok fake torrentel és olyan állomásokkal amik rossz csomagokat küldözgettek. A rossz torrentet a hozzászólások átnézésével, szavazásokkal lehetett kiszűrni. A hibás csomagokat pedig a kliens szűrte ki. Most az a gond hogy ezeket a csomagokat nem lehet kiszűrni és a letöltött file jónak van minősítve de nem vagy filmeknél/zenéknél hibaüzenettel vagy digitális hibával fog megnyílni. Ez nagyon nagy probléma.
Így nem kell lelőni a torrent szervereket hanem minden zavarni tudnak. Ha elég erőforrást mögé állítanak akkor nem lehet letölteni semmit, mert nagy valószínűséggel lesz benne egy rossz csomag. És ez a rossz csomagot hogy szűrjük ki és pótoljuk.
Kit pereljünk be ha elvileg mindenki anonym. Az összes csomagot logolni kellene honnan jött. Megtudni melyik a rossz. És valahogy ledobnia a szervernek. De még ha meg is csinálná. Újra kapcsolódik és kész. (a protokoll pontos működését ilyen téren nem ismerem)
Kíváncsi leszek mi lesz a megoldás, mert így megölhetik a warez torrent folyamokat.