Kedves látogató! Regisztrált felhasználóként nálunk alanyi jogod a reklámmentesség. Hát csatlakozz hozzánk, hogy az oldal minden funkciója elérhető legyen számodra és hogy zavartalanul használhasd is azokat: Ingyenes fiók létrehozása

Nem kapnak kártérítést a hollywoodi stúdiók a Newzbin2-től

hartigan képe

2013. február 14. 18:55, csütörtök - HENT hírlevél
Nem kapnak kártérítést a hollywoodi stúdiók a Newzbin2-től!

A brit bíróság elutasította hollywoodi stúdiók jogi képviseletének igényét, amelyben kártérítést követelt a korábban a bíróság által is illegálisnak minősített Newzbin2 oldaltól.

A peres eljárások eredményeként a brit bíróság 2010-ben már elrendelte, hogy a Newzbin2 távolítsa el a kalóztartalmat oldaláról, a következő évben hozott bírósági döntés pedig az oldal blokkolására szólította fel a British Telecom és Sky internetszolgáltatókat. Tizenöt hónappal a blokkolás megkezdését követően a portál végül önként adta fel működését.

A The Hollywood Reporter beszámolója szerint a 20th Century Fox, a Universal, a Warner Bros., a Paramount, a Disney és a Columbia Pictures stúdiók képviselői mindeközben újabb eljárást indítottak, amelyben a Newzbin2-től kártérítést követeltek. A bíróság azonban ezt a követelést elutasította, jelezve, hogy linkoldalról, s nem közvetlen letöltő felületről van szó, így a követelés eltúlzott.

Az Amerikai Mozgókép Szövetség (MPAA) közleményben reagált a bírósági döntésre, kiemelve, hogy a legfontosabb eredményt, a kalózoldal működésének megszűnését már elérték. A jogvédők a döntés elleni fellebbezésben gondolkodnak, ugyanakkor megnyugtatónak találják, hogy a hatóságok korábban befagyasztották a portál pénztartalékait.

http://www.sg.hu/cikkek/95361/nem_kapnak_karteritest_a_hollywoodi_studio...

Címkék:

Hozzászólás-megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás-megjelenítési mód a „Beállítások mentése” gombbal rögzíthető.
Atlantisz képe
Atlantisz
Offline
Kezdet: 2010-08-02
Félő hogy egyre több döntés

Félő hogy egyre több döntés születik ami a blokkolásra szólítja fel a szolgáltatokat , ebbe rossz belegondolni .

Ne merülj feledésbe, inkább tanulj meg úszni a felismerésben!