Mi kell egy torrent oldal alapításához ?

Atlantisz képe

Mi kell egy torrent oldal alapításához ?

Ötletek , tippek , javaslatok jöhetnek hogyan kell milyen technikai anyagi feltételek kellenek egy torrent oldal megalkotásához !

Hozzászólás-megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás-megjelenítési mód a „Beállítások mentése” gombbal rögzíthető.

Dorians
v, 2018-04-29 14:40
Dorians képe

Sok pénz és sok munka kell hozzá.

TUScript
szo, 2013-07-13 10:29
TUScript képe

kis oldalak ott is elszúrják, hogy túl nagy a palettájuk
elég lenne magyar film, magyar sorozat, magyar zene, magyar könyv

külföldi tartalmakat nemzetközi akár nyílt oldalakról is be lehet szerezni
ezeket a dolgokat, "Ajánlom ezt a torrentet" fórumrészre lenne érdemes gyűjteni.
a magyar tartalmakat viszont közel 100%-ra kellene felfejleszteni egy kis oldalon, hogy szinte minden elérhető legyen, még ha lassú seedel is, de legyen (mert sok az olyan tartalom ami csak 1-2 nagy oldalon található meg)

TUScript
h, 2013-07-08 11:58
TUScript képe

Mivel az illegális tartalmak megosztásának a segítése (vagyis a torrent oldal) büntetendő
ezért leginkább nagy bátorság kell az alapításhoz.

Kicsiben nem érdemes szerintem csinálni, csak vergődés a sok kis oldal, kivéve a szakos oldalakat.
Nagyban meg veszélyes.
És ha a belefektetett pénzt és időt a tárhely szolgáltatója törléssel jutalmazza, akkor értelme sincs.
Meg jobb nyugodtan aludni, nem pedig várni, hogy a tek mikor töri rád az ajtót.

Havinder
k, 2013-04-16 22:02
Havinder képe

Van olyan?

erdeikutya
sze, 2013-04-17 00:02
erdeikutya képe

mindegyik oldalt a tagok tarjak fenn... ha nem lenne egy sem, nem lenne oldal sem, mert minek? Laughing out loud

Ventor
p, 2013-02-22 18:58
Ventor képe

Szia!

Lehet sokan nemtudják, de a pontrendszert,illetve mint a pontrendszer elszámolást először a TorrentHun alkalmazta az országban.. cobbler ötlete volt az egész és ahogy nézem elég szépen teret hódított... az volt az első aránymentes tracker... és a mai napig támogatom az ötletét.. nem elfogultságból,csak mert volt esze hozzá,és a mai napig sokat lehetne tőle tanulni.....

Egosum
p, 2013-02-22 10:19
Egosum képe

Régen létezett egy torrent oldalakkal foglalkozó blog (van annak már 3 éve is), sajnos sem az oldal sem a blogger nevét nem tudom, viszont a cikket lementettem magamnak. Mivel ez témába vág, így megosztom veletek, eredeti formában, ahogy volt. Természetesen vannak benne olyan megállapítások amik abban az időben voltak érvényesek, mára hála Isten kikoptak, viszont az elvek az én meglátásom szerint, örökérvényűek.
Nagy tisztelettel és megbecsüléssel a szerzőnek, itt van a cikk:

Készítsünk egy jó torrent oldalt!
„Milyen egy jó torrent oldal? Mit tegyek, hogy jobb legyen az oldalam? Mire figyeljek oda? Segíts kérlek…! Adj tippeket!” Ilyen, és ehhez hasonló tartalmú leveleket kapok, mióta indítottam a blogom. Ezúttal egy hosszabb bejegyzést produkáltam, az érintettek bizonyára örömmel olvassák majd, a többiek pedig csak ugorják át! Smile
Sebesség
Ahhoz, hogy az oldalad kellő sebességgel fusson 3 dolog szükséges:
- megfelelő tárhely (a „párszázas” ajánlatok tracker hostingnál nem játszanak, ez maradjon a sertéshizlalda McDonald’s szlogenje)
- megfelelő tracker motor (ha Sektor feliratot látsz bárhol az oldalon, azt nyugodtan kidobhatod)
- sorozatos fejlesztések (azaz szakértelem)
Mivel ez a blog továbbra is a „kicsikkel” foglakozik, úgy gondoltam, a „saját szerver/saját motor/saját programozó” hármast nem említem meg, maradjunk a realitások földjén: kisebb, sikeres oldalt lehet működtetni ezek nélkül is.

Gyakori kérdések

Miért nem jó a 800 Ft-os tárhely, amikor vagy 30 oldalt ismerek, akik ott húzzák az igát?
Pontosan ezért! Ugyanis rajtad kívül, még vagy 2 tucat tracker fut azon a szerveren. Hiába vagy ügyes, hiába csökkented a tracker terhelését a felére, ha a többi „ügyfél” azon élvezkedik, hogy sikerült az announce frissítési időt 3 percre állítania… A gyakori oldal kimaradások miatt, előbb vagy utóbb, úgyis elmenekül még a leghűségesebb felhasználód is, aztán kezdhetsz gondolkodni, hogy mit rontottál el. De előfordulhatnak az alábbi mókás esetek is:
- kedvenc szerveredről napi 5000 spamet küld ki a többi ügyfél, mígnem egy nap sötét ruhás alakok lefoglalják a szervert, majd rövidesen érdekes dörömbölést és kiabálást hallasz a lépcsőházban…
- a szolgáltató köti az ebet a karóhoz: ”előre kötelező kifizetni a tárhely fél éves díját”, majd az utalás után rövidesen kapsz egy mail-t, hogy „Köszönöm a pénzt, hála neked (és a többi palimadárnak) idén is eljuthatok a Kanári-szigetekre! ;-)”
- utalás után, rögtön az első felhasználó regisztrálásakor döbbensz rá, hogy a szerver valójában egy P3-mas PC, rákötve a szomszéd városban a diginet-re, ráadásul abban a városrészben sajnos gyakoriak az áramszünetek…

Tbdevhun-ról töltöttem a legújabb csilli-villi trackert, csak fel kell szórnom a tárhelyre és kész is a torrent oldal, ugye?
Igen, nagyon sokan élnek ezzel a gyors és egyszerű lehetőséggel. A legtöbb cikkem pont ilyen oldalakról szól, ha emlékeim nem csalnak, egyik sem kapott 5-nél több pontot (a 20-ból)…
Komolyra fordítva: rengeteg hibát, még több biztonsági rést, és leírhatatlan számú felesleges funkciót integráltak azokba a motorokba. Egyetlen előnyük talán, hogy teljesen magyar nyelvűek. Ha komoly(abb) oldalt szeretnél (amit nem törnek fel 20 másodperc alatt), töltsd le az eredeti (angol) motort, és építsd be magad a fontosnak vélt funkciókat. A fordítás miatt ne aggódj, egy laza délután alatt megoldható.

Csináltam saját logót, átírtam a színeket, és még feltöltő versenyt is írtam ki, mit fejlesszek még?
Nos, ügyes vagy, de ezt egy 6 hónapos betanított orángután is képes elvégezni. A fejlesztés ott kezdődik, hogy saját funkciókat írsz, javítod a már meglévőket, optimizálod a teljes oldalt, és nagy figyelmet fordítasz a biztonságra. Szájbarágós fórumokról csipegetett újdonságok integrálása szintén nem jogosít fel arra, hogy felvedd a „PHP-King”, „SQL-mester” beceneveket.

Announce vagy XBT?
Ha igazán értesz mindkettőhöz, akkor mindegy. Kellő szakértelemmel mindkét rendszer átalakítható úgy, hogy hiba nélkül, és villámgyorsan, erőforrás-takarékosan működjön. Mindegyiknek van előnye és a hátránya egyaránt. A tárhelyek nagyobb része viszont nem biztosít XBT futtatási lehetőséget, így ezt is figyelembe kell venned a döntésed előtt. Kezdőknek talán kevésbé ajánlanám az XBT használatát. Nálam jóval tapasztaltabb kollégák vitatkoznak a mai napig a 2 rendszer létjogosultságán, én inkább nem foglalok állást, legyen annyi elég: mindkét backend-et elég sokan használják.

Tévhitek

Elég 3 letöltőig kérni a seed-et, utána már a letöltőké a feladat.
Pontosan, így lesz az 1000 torrentedből 991 inaktív. Még a legnagyobb oldalakon is, pár órával a letöltés után már csak a letöltők fele marad seedelni, később ez a szám még kisebb lesz, és napok múlva már csak az igazán kitartóak seedelnek. 3 lehetséges seeder egy friss oldalon egyenlő a nullával (még aznap kikopnak), pedig a célod az lenne, hogy napokkal később is tölthető legyen megfelelő sebességgel. Ezért sem győzöm hangsúlyozni, a kitartó szerveres feltöltők aranyat érnek egy oldal indulásakor.

Ha az announce frissítési idejét kisebbre állítom, gyorsul a kapcsolódás a trackerhez, hamarabb találják meg egymást a peerek.
Ezzel két dolgot érsz el: az egekbe vered az oldalad terhelését, majd a szolgáltatód hamarosan megkér, hogy villámgyorsan „csomagolj”. Számold csak össze, hány SQL művelet van az announce-ban, nézd meg, hány fájlból kell összeszednie és futtatnia függvényeket a szervernek egyetlen torrent frissítés miatt. Ezt a mennyiséget szorozd meg a kapcsolatok számával (ami jó esetben többszöröse a torrentek számának) és talán megérted, miért zabálja a szervert egy-egy ilyen megmozdulásod. Megnyugtatlak, az XBT terhelése sem csökken ilyen esetben, maximum bizonyos peer számig jobban bírja majd a strapát.

A tárhely szolgáltatóm 100 megabites/ 1 gigabites kapcsolattal jelentkezik, így velük biztos nem lesz gondom.
Erre csak egy példát tudok írni: a legtöbb Trabant kilométerórája 140-ig van skálázva, mégsem tudsz vele autópályán veretni (jó-jó, sufnituningosok kíméljenek -.- )… A legritkább esetben ad korlátot egy szerveren a 100 Mbit/s-es sebesség. Seed szerver esetén a HDD sebessége lesz a korlát (tehát hiába hirdetik a gigabites kapcsolatot, ha egy HDD-re bevágnak 25 felhasználót), tracker futtatás esetén pedig a processzor és a memória kapacitása szabja majd meg az oldal sebességét (hiszen nem nagyméretű fájlokat kell mozgatnia a szervernek, hanem rengeteg erőforrás igényes fájl, és adatbázis-műveleteket kell végeznie).

Kellő számú felhasználó és torrent
Jobb most tisztázni: hacsak nem szereztél valóban saját szervert, az ilyen poénos kiírásokat, mint „a regisztrációt 25 000 felhasználónál zárjuk” hanyagold! Legyen csak 3-6 ezer felhasználód (többet úgysem bír el a tárhelyed), de ők legyenek aktívak, seedeljenek, és lehetőleg töltsenek is fel. Ezen kívül nagyon fontos a kellő számú, nagy sebességű feltöltő! (512 kbit/s nem nagy sebesség! A heti 3 torrent nem elvárás!) Legyen minimum seed szerveres, és töltsön fel egy héten legalább 10-20 torrentet. Igen, ilyen feltöltők nem teremnek minden bokorban, és te is kevés leszel az 1500 Ft-os bérelt szervereddel. 10 MB-nál nagyobb torrenteket otthoni internettel még véletlenül se próbálj meg feltölteni az oldaladra! Pláne nem több százat. (Sok ilyet látni, és bizony elég elkeserítő és szánalmas.)

Gyakori kérdések

Miért tűnik el a legtöbb felhasználó örökre az első belépés után?
Ezzel meg kell tanulnod együtt élni! A többséget a kíváncsiság hajtja, nem pedig az oldal használatának vágya. Benéz, esetleg szemez a torrentek közül, és kész, vége, többé vissza nem tér. Telített a „piac”, lassan minden baráti körnek saját torrent oldala lesz, egyszerűen képtelenség minden oldalon aktívnak lenni. Amit tehetsz ez ellen: alkoss olyat, amiért egy látogató máskor is visszatérhet!

Szereztem 10 000 e-mail címet, hogyan tudnám reklámozni az oldalam?
Spammeléssel semmiképp, ha csak nem akarsz pénzbírságot, vagy rosszabb esetben felfüggesztett börtönbüntetést kapni! Ne felejtsd, az is kéretlen levélnek minősül, ha egy működő oldal tagjainak szórod a reklámjaid!

Hogyan reklámozzak törvénysértés és ellenszenv nélkül?
Megvan mindennek a maga helye: más trackerek fórumaiban erre a célra kialakított témákban, trackerekkel foglakozó gyűjtőoldalakon. A manapság nagyon divatos kör PM csere habár nem törvénysértő, gyakran több kárt okoz, mint hasznot: senki sem szeret reklámokat olvasni, és egy-egy ilyen akció után bizony előfordulhat, hogy gyakrabban kell élned a moderátori eszközeiddel is…

Hogyan gyarapítsam a torrentek számát?
Mindenképp feltöltőket kell szerezned. Ingyen biztos nem fognak csatlakozni: felkészülhetsz rá, hogy mindenki más-más feltétellel lesz hajlandó segíteni. Ekkor a józanész keretein belül bizony neked kell „behódolnod”! Esetleg, ha van elég pénzed, javasolt egy korlátlan slotos, seed szerver előfizetésre szert tenned. Amíg be nem indul az oldalad, tölts fel te is bátran! (Sajnos, ha valóban fejleszteni fogsz, vajmi kevés esélyt látok arra, hogy ilyenre is jut majd időd. Ez esetben kiadhatod valamelyik megbízható staff tagodnak a feladatot.) Ne felejtsd el, hogy a tradereket sehol sem szeretik: a forrás trackeren mindig seedelj eleget (a szabályok szerint), különben hamar kieshetsz több értékes helyről. Javasolt több oldalról összegereblyézni a torrenteket, ezzel is csökkentve a feltűnést. Persze gyakran így is észre fogják venni, és ki is tiltanak majd, de hát mire valók a barátok, és a meghívók… A legjobb, ha közvetlen ftp hozzáférésed van a legfrissebb tartalmakhoz, illetve egy-egy releasert sikerül magadhoz édesgetned. (Ilyenről egy 0 napos tracker ne álmodozzon, erre inkább csak akkor lesz esélyed, ha már évek óta sikeres az oldalad.)

Tévhitek

Ha egyszer elértem a maximális felhasználólétszámot, hátradőlhetek, többé nem kell aggódnom emiatt.
Téves! Egy trackernek sosincs végleges felhasználóbázisa, mindig lesz több (száz) inaktív, nem seedelő, vagy szabálysértő ember, akik helyére újabbakat kell szerezned. Az első körben regisztrált fiókok kb. 75%-a inaktív lesz, tehát hónapokra, évekre lesz szükséged, egy kellemes felhasználóbázis kialakításához.

Felesleges kis oldalaknál a meghívásos regisztráció beállítása.
Ezt majd akkor gondolod át újra, amikor ugyanaz a kitiltott felhasználó tizenkettedik alkalommal tér vissza hozzád, mert megteheti. Amint letettél valamit az asztalra, hogy érdemes legyen az oldaladra csatlakozni, bevetheted a meghívózást. Ekkor már némi presztízs értéke is lesz többeknek („…há’ mi az, hogy itt nem vagyok benn?!” életérzés…), hogy bejussanak az oldaladra - amiért bármit megtesznek majd. Igen, lesznek olyanok is, akiket emiatt vesztesz majd el, de ne felejtsd: a kevesebb gyakran több!

Hozzáállás
Talán a legfontosabb. Hiába lesz sok felhasználód, hiába lesz sok torrented, és működik flottul a trackered, ha egy kőbunkó vagy, és ezt érezteted is a felhasználókkal. Fontos: az oldalad a felhasználókból él, nélkülük semmid sem lenne, így becsüld meg őket! Soha, semmilyen körülmények közt ne fenyegetőzz, nem rendezz jelenetet, ne keltsd azt az érzetet, hogy te vagy a „valaki”. Egy tulajdonosnak nem az a dolga, hogy bemutassa, hogyan lehet az oldal szabályait semmibe venni. A moderálást hagyd a megfelelő emberekre, elvégre azért vetted fel őket! Csak akkor szólj bele egy ügybe, ha valóban szükséges! Nem kell játszanod az Istent, mert NEM VAGY AZ. Maradj mindig megfontolt! Biztosan kapsz cinikus megjegyzéseket, „kurvaanyázós” üzeneteket, és fenyegető beszólásokat. Ha ekkor felveszed a kesztyűt, és ugyanebben a stílusban válaszolsz, vége a tekintélyednek, bebizonyítottad, hogy te sem vagy különb. Mindent meg lehet oldani csendben, botrány nélkül. Ha meg kell válnod egy felhasználótól, tedd azt csendben! Ha szabálysértést fedezel fel, a büntess! De! A figyelmeztetéshez ne csatolj „ha még egyszer előfordul, kiváglak, mint macskát szarni” stílusú kommenteket! Az okoskodókat könnyen leszereled a „Köszönjük az észrevételt!” szöveggel, a bunkó írásokra nem kell válaszolni (elég kimoderálni, ha szükséges). A témához nem értő felhasználóknak segíts, és soha ne küldd el melegebb éghajlatra, mert nem „uTorrenttel a seggében” született. Te is úgy tanultál minden apró fortélyt, most neked kell tanítanod! Ezt a stílust pedig követelned kell a többi vezetőségi tagtól is! Gondolom rengeteg olyan esetről hallottál már, amikor egy rendes vezetőséget egy sziporkázó idióta moderátor égetett porig.
Tehát, ha nem vagy képes napi 10-20 szabálysértést, beszólást hidegvérrel kezelni, nem tudsz ugyanarra a kérdésre 347-szer ugyanolyan illedelmesen válaszolni, akkor nem vagy alkalmas vezetőnek.

Gyakori kérdések

Miért baj az, ha egy ellenszenves felhasználót jól megalázok és kivágom az oldalról?
Lehet, hogy neked van igazad, és valóban nincs helye az oldaladon. Abban viszont biztos lehetsz, hogy egy dühös felhasználó hamarabb fogja hirdetni a (kiszínezett) „tapasztalatait”, mint egy elégedett. Elég összeakaszkodnod 3-4 ismertebb névvel, 2-3 hét alatt olyan bejegyzések születnek majd az oldaladról, amit lehetetlenség kimagyarázni. Így még több ember fogja már látatlanban is utálni a trackered és téged. Ők majd szintén elkezdik terjeszteni az oldal „hírnevét”, mígnem egy nálad jóval felkészültebb ember megunja, és feltöri a „kincsed” (rosszabb esetben csőbe húz, és feljelent). Mindez azért, mert meggondolatlan voltál. Kár lenne!

Hogyan képviseljem az oldalam más fórumokon, blogokon?
Lehetőleg minél visszafogottabban! A többség ugyanis arra a percre vár, amikor elszakad egy tulajdonos cérnája, és kiad minden eddig felhalmozott dühöt magából. A gyakorlott és elismert blog és fórum-huszárok ekkor csapnak majd le rád, és azzal a lendülettel fognak téged, és az oldalad porrá alázni. Ezért javasolt csak a legszükségesebb esetekben véleményt formálnod. Ha nem válaszolsz, napok alatt kihal az adott téma, mert nem lesz miről csámcsogni…

Hogyan szerezzek megbízható vezetőségi tagokat?
Szintén egy fontos kérdés, ugyanis egy vezetőség megítélése a legrosszabb kollégád stílusával lesz egyenlő, így törekedned kell a lehető legjobb emberek „beszerzésére”. Célszerű még az oldal indulása előtt tagokat toborozni, és amíg tartanak a tesztek, felhasználó nélküli napok, könnyen kiismerheted őket. Ne adj egyből magas rangokat csak azért, mert szépeket mondanak rólad (magyarul benyalnak)! Csak azokat léptesd elő, akikben már megbízol, és csak annyira, amennyire szükséges! Gyakori eljárás, hogy 4-5 adminisztrátor, ugyanennyi rendszeroperátor és még 8-10 moderátor is helyet foglal egy vezetőségben, amikor alig pár tíz felhasználó, és napi néhány torrent érkezik az oldalra. Felesleges! Nem is tudod nyomon követni a munkájukat, és ennyi (idegen) emberrel probléma nélkül együtt dolgozni is nehezebb (lehetetlen).

Tévhitek

Ha IP tiltást alkalmazok, az adott felhasználó biztos nem tud visszajönni.
Sajnos nagyon sokan ezzel le is zárják magukban a problémás eseteket, pedig ez nem így van. Egyrészt máris ott a dinamikus IP cím, aminek segítségével pillanatok alatt vissza lehet térni egy másik címmel. Aki pedig ügyesebb, valamilyen proxyra bízza magát, így abszolút gyanútlanul bukkanhat fel, és folytathatja, amit elkezdett. Ingyenes e-mailszolgáltató is annyi létezik, mint égen a csillag, így igazából végleges kitiltást sosem tudsz majd véghezvinni. Maximum megnehezítheted a helyzetét a meghívó rendszerrel.

Csak fiatalok torrenteznek, így nyugodtan elereszthetem magam, nem kell figyelnem sem a helyesírásra, sem az értelmes kerek egész mondatokra.
Habár nem kapsz fizetést a munkádért, de akkor is legalább olyan igényesen kell fellépned, mint egy valódi munkahelyen! Te vagy a tulajdonos, neked kell példát mutatnod, és meglehetősen ciki, ha az oldal alapítója sem tud leírni egy magyar mondatot hiba nélkül. Persze, elgépelés, és apróbb hibák nélkül biztos nem tud írni senki sem, pláne, ha napi 20-30 üzenetre kell válaszolnia. De egy „4-es” helyesírás, érthető nyelvezet, írásjelek használata minden magyar embertől elvárandó. (Jobbat elvárni esélytelen, pedig az lenne az igazi.) Ha nem tudod hiba nélkül, érthetően kifejezni a mondandódat, akkor neked még iskolában a helyed, nem pedig egy ilyen oldal „trónján”!

Minőség
Nem csak az oldaladnak kell megütni egy minimálisan elvárható minőségi szintet, hanem a torrenteknek is meg kell felelniük néhány alapvető elvárásnak:
- eredeti relase-t NEM nevezhetsz át, nem módosíthatsz, még az NFO-t sem felejtheted ki
- ha otthoni (már kicsomagolt, átnevezett, saját készítésű) tartalmat töltesz fel, törekedj informatív megnevezés használatára (előadó-cím-évszám-kiadás-formátum/forrás)
- NFO hiányakor követelned kell egy korrekt leírást, amelyből pontosan kiderül az adott tartalom neve, használata/története, milyen a minősége (mi a gépigénye)
Természetesen a minőségi torrentet nem elég feltölteni, megfelelő sebességről is gondoskodni kell, így ne engedj pár kb/s-os sebességgel DVD-ket feltölteni!

Gyakori kérdések

Mitől lesz a trackerem minőségi?
A hibalehetőségeket a lehető legalacsonyabbra kell redukálnod, mindig szem előtt kell tartanod a felhasználói igényeket, és törekedned kell az igényes megjelenésre is. Egy tracker esetében a megjelenés ugyan csak másodlagos, de mégis rengetegen ez alapján választanak (kedvenc) oldalt. Törekedj egy kellemes, olvasható, jól átlátható kinézet megteremtésére! Ne használj 3-nál több színt, nagyméretű képeket, animált vackokat, villogó szövegeket, oda nem illő elemeket! Bizony, rengeteg „szuper” javascript létezik (az animált egérmutatótól a gombnyomásra változó háttérszínig), de ezeket tizenéves tini lányok webszarjaikhoz weblapjaikhoz tervezték, nem pedig egy komoly torrent oldalakra. Ha használsz is ilyen gyerekjátékokat (de inkább ne), mindenképp gondoskodj róla, hogy azt bármely felhasználó igény esetén kikapcsolhassa! Készíts több színvilágú és stílusú témát az oldalhoz! Ne feledkezz meg a gyengén látó társainkról sem, lehetőleg legyen egy nagyobb betűméretű, jól olvasható témád is! Nem vagyunk egyformák, valaki a sötétebb oldalakat kedveli, valaki a színesebbeket, de olyan is van, akinek csak a sebesség számít, így őket a legkevésbé sem érdekli mennyire vagy profi a kalózverziós PhotoShop-od használatában, tehát nyugodtan követheted a Google minimalista stílusát!

Másra nincs is szükség?
De van! A trackerek 95%-a megelégszik a már közel 10 éves GY.I.K. és Szabályzat használatával. Pedig tele vannak hibákkal, elavult feltételekkel és linkekkel. Ha egy kicsit is érdekel az oldalad sorsa, vedd a fáradtságot, és készítsd saját (értsd: nem másolt) szabályzatot! Ötleteket vehetsz nagyobb oldalakról, hogy ne ess durva hibákba! Felhívom a figyelmed: a szabályzat SEM a fenyegetőzések helye, csupán meg kell határoznod, hogy mi számít hibának, és esetleg azért milyen büntetés várható. Vedd a fáradtságot, hogy az oldaladon előforduló gyakori kérdéseket rögzítsd egy helyen, ezzel a saját munkád is megkönnyítve (később elég hivatkoznod rá).

Tévhitek

Az új technikák bevetésétől profibb benyomást kelthetek a trackerem..
Attól, hogy lecseréled a logót egy flash képre, hogy beszúrsz néhány flash alkalmazást, vagy összetákolsz egy gagyi, ámde AJAX-on alapuló üzenőfalat, még nem lesz profibb az oldalad. Elég, ha körbenézel a nagyok közt: a többségen még csak hasonlókat sem látsz, mégis több ezren használják őket nagy megelégedéssel. Ne felejtsd el, nem magadnak készíted az oldalt, hanem a felhasználók többségének. Hidd el, őket inkább a gyors és hibamentes működés, valamint a minőségi tartalom vonzza!

Ha egy-az egyben lemásolok mindet a „nagyoktól”, nem érhet csalódás.
Ez sem igaz. Ha jobban utánanézel, bizony sokan panaszkodnak egy-egy apróságra, amit nem szeretnek a kedvenc oldalukon. Az ilyen apróságokat kell megragadnod, és javítanod! (Ilyen például a lenyíló kereső, kategória megjelenítés, torrent adatlap, kötelező szavazás vagy külön regisztrációt igénylő fórum…)

Ha megjelenik egy új funkció egy rivális oldalon, azt minél gyorsabban nekem is be kell szereznem.
Kizárólag akkor állj neki „beszerezni”, megírni, ha valóban szükség van rá! Inkább törekedj saját ötleteket megvalósítani, hogy rád irigykedjenek! Másolni különben sem szép dolog, és csak további ellenségeket szerzel vele.

A fórummal nem kell bajlódnom, úgysem használná senki.
Ha be sem üzemeled, biztosan nem. A fórum elsődleges funkciója nem az „Off-topic” témák teleszórása buta kommentek százaival. Mindenképp legyen egy egységes, átlátható „Site Fórumod”, ahol be lehet jelenteni a hibákat, kérdezhetnek, kérhetnek, gratulálhatnak, javasolhatnak, és kommentálhatják az aktuális eseményeket. Ha ezen kívül létrehozol kismillió szórakoztató témát is, az már csak hab a tortán.

Amitől mindenkinek hányingere van

Támogatás

Torrent oldalt nem pénzszerzésért indítunk. Ha te mégis a meggazdagodás reményében vágnál bele, hidd el, gyorsan szemet fog szúrni, és
- a felhasználók messziről fogják kerülni az oldalad,
- a jogvédők, adóhatóság figyelmét hamarabb hívod fel magadra.
Ha azt a havi párezer forintos tárhely költséget nem tudod saját zsebből fizetni (a vezetőség segítségével sem), jobb, ha bele sem vágsz!

Gyakori kérdések

De én feltöltést, és támogatói rangot is adok azért a pénzért cserébe!
Ezzel máris átlépted a fájlcserélés határait, ugyanis itt nem az óriási arány vagy a feltöltött adatmennyiség méregetése a lényeg. Ezekre mindössze azért van szükség, hogy valamilyen módon ki tudd szűrni a rossz megosztókat. Attól, hogy valaki egy SMS-ért kap tőled 20 GB feltöltést, amiért büntetlenül letöltheti ennek a többszörösét, erősen sérti a többi felhasználó jóérzését. Ráadásul az így szerzett zsebpénzed adóköteles, azaz kötelességed az Apeh felé ezt jelenteni, és ha kell, adót fizetned. Persze ezt el is mulaszthatod, mondván úgysem jönnek rá: nos, vagy szerencséd lesz, vagy nem. (Ha nem, akkor az így szerzett zsebpénzed ~ 200-szorosát kell majd büntetés címen befizetned, és akkor majd elgondolkozhatsz, hogy volt-e értelme.)

Nálam a támogatók semmit sem kapnak a jóérzésen kívül, hogy segíthettek.
Nos, elég fanatikus támogatók kellenek az ilyenhez. Adót ugyanúgy kell fizetned, a neved ugyanúgy adnod kell az SMS fizetési rendszerhez, így viszont egy esetleges razzia során nehezen bújhatsz el, mondván nem a tied az oldal. Megéri?

Nyereményjáték

Akár támogatásért, akár torrent feltöltésért cserébe adnál „grátiszba” nyereményt (akár tárgyi, akár pénz), most lebeszéllek róla: ne tedd! Minden hétre jut egy-egy átverős cikk a torrent világgal foglalkozó blogokon, fórumokon. Hiába te vagy egyetlen télapó alkat tracker tulajdonos, aki valóban el is küldené a jutalmát a nyertesnek, ha senki sem hisz neked (és így nem is játszanak). 1-2 ember indulásakor pedig kénytelen vagy mondjuk egy havonta 1 torrentet feltöltött embernek adni az adott jutalmat. Ekkor persze máris visszavonnád a játékot, ami egyrészt nem sportszerű, másrészt egy újabb csalóval gyarapodna az eddigi társaság…

Jó-jó, de én inkább feltöltést és/vagy rangot adok a nyertesnek.
Aki úgy érzi, hogy megérdemli az oldalad, hogy torrenteket töltsön fel rá, annak nem számít, hogy te cserébe hány száz gigabájtot írsz jóvá, mert igazság szerint nem tud vele mit kezdeni. (Ajándék feltöltésre ugyanis csak annak van szüksége, aki képtelen önerőből megfelelő arányt tartani. Aki pedig erre nem képes, nyílván rossz megosztó. Tehát te most arra készülsz, hogy a rossz megosztókat jutalmazod. Miért is?)
Aki pedig ilyen piti jutalmakért cserébe töltöget fel, abból csak gondjaid lesznek, mert előbb vagy utóbb, a mennyiség a minőség rovására fog menni.

„Speedtest” kép

Igazán kíváncsi vagyok, kinek a fejéből pattant ki ez óriási ötlet! Tipikus példája az „egy bolond százat csinál” mondásnak. „Ha neki van, nekem is lesz!” Könyörgöm: minek?! Mit tudhatsz meg egy ilyen képből?
- Ki az adott felhasználó szolgáltatója. (Ezt a legfapadosabb tracker motorok is tudják.)
- Állítólagos fel és letöltési sebességét.
- A ping értékét. (Ez egy trackeren marha fontos…)
Mi a gond? Nos, egyrészt, néha akkora kamu értékeket lehet mérni az ilyen oldalakkal, hogy egy seed szerveres megirigyelné. Másrészt, ha csalni szeretnék, keresek egy olyan felhasználót, akinél nagyobb feltöltési érték van, mint nálam, kimásolom a kép linkjét, és már mehet is bombabiztos csalás. Igen, ennyi az értelme! Arról nem is beszélve, hogy az esetek nagyon nagy részében bárki megtekintheti az adatlapom, vele együtt a szolgáltatóm és a sebességem. Mi köze bárkinek ehhez?!

E nélkül hogyan tudhatom meg, kinek mekkora a feltöltési sebessége?
Mi sem egyszerűbb, az oldal motor úgyis kiírja IP cím mögé a szolgáltatót, onnan pedig a mai világban 10 másodperc kikeresni a legnagyobb választható csomagot: ha ennél nagyobb sebességgel veret, az illető máris elcsúszott.

Rádió

Nincs is annál jobb érzés, amikor álmos szemekkel, éjjel 2-kor felnézel még egy trackerre, hogy letöltsd gyorsan a legújabb filmeket, majd amint betölt a főoldal, őrült hangerőn (hogy a szomszéd is hallja) beveret Dj Szutyok és a legfrissebb „DiumDisum”, majd hangos kattogások, ropogások közepette számot vált az AutoDj, és felcsendül kedvenc Pumuklink „meeents meeeg szeeereleeem” nótája…
Ha nem akarod a felhasználóidat az őrületbe kergetni, az ilyen otthoni netrádió próbálkozásokat messzire kerül el! Egyrészt lassítja az oldal betöltését. Nem is kicsit. Másrészt nem vagyunk egyformák, még az ország leghallgatottabb rádióit is több tízezren rühellik, akkor tippelj, hányan rajonganak az általad preferált „noname” adókért! Döntsd el, Vidámparkot akarsz üzemeltetni, vagy torrent oldalt!

Reklámok

Érzékeny téma, mindenki másképp reagál rájuk. A többség azonban egy-két bannerhirdetést szó nélkül elvisel, ha nem nyomják percenként az arcába, a „katt ide, hogy támogass”, „légyszíí minden nap kattints rá”, „…ezzel is segíthetsz!!” üzeneteket. Ha nem akarod az ilyen apróságon elbukni a látogatóid, lehetőleg ne zavaró helyre szúrd be őket! Az sem árt, ha valamilyen módon azért passzol is az oldalad színvilágához. Mindenképp ellenőrizd le, a linket, ahová mutat, ugyanis az téged is minősít, ha egy lehúzós, átverős üzletet reklámozol orrba-szájba! Csökkentheted a betöltési időt, ha a kívánt banner képét lemented a saját tárhelyedre, és onnan jeleníted meg, nem pedig a távoli oldalról. A bannercserélő/forgató/görgető rendszereket kerüld! Lassú, lassú és lassú!
A kör PM és kör e-mail (=spam) üzeneteket szintén felejtsd el! Míg előbbi idegesítő, utóbbi törvénysértő is.

Jogi és egyéb buta nyilatkozatok

„Az oldalon található fájlok közül egy sem található meg a szerveren…” / „Ha ön tagja bármely illegális szoftver-vadász csoportnak…” nem folytatom, mindenki tudja, mire gondolok. Tehát az ilyen kiírások SEMMIT sem érnek, felesleges a helyet pazarolni velük. Sokkal célszerűbb egy olyan e-mail címet megadni a bejelentkező (nyitó) oldalra, ahová jogi problémák esetén írhatnak, ezzel gyakran elkerülhetőek a komolyabb afférok. Ha pedig valóban a jogvédők szállnának rád, akkor amúgy is keresztet vethetsz a jogi nyilatkozataidra…

Szavazások

Szinte már alaptartozéka minden torrent oldalnak. Azonban sokan értelmetlen célokra használják fel. Kérd ki a felhasználóid véleményét a fejlesztésekről (hogy sikerült, mennyire vagy elégedett), funkciókról (mi nem tetszik, mit dobnál ki, mi hiányzik), a jövőbeni terveidről (hogyan/miként legyen), vagy éppen használd fel egy aktuális verseny eredmény eldöntésére. Ha már végképp nincs ötleted, inkább szüntesd meg, mint sem olyan érdekfeszítő kérdéseket tegyél fel, mint „szoktál-e torrentezni”, „mi a kedvenc évszakod”, „hányszor vakarod meg a fejed egy nap”! A kutyát nem érdekli!

Üzenőfal

Alapvetően szórakoz(tat)ásra találták ki, éppen ezért szintén nem kötném szorosan egy torrent oldalhoz. Azonban mára már ez is éppúgy alaptartozék lett, mint egy torrent kereső. Ajánlott szigorú szabályokat alkalmazni, legfőképp a nagy képek, rengeteg villogó hangulatjel használatát illetően. Azonban hülyeségnek tartom, hogy nagyon sok helyen büntetés jár más torrent oldal nevének leírásáért. Miért? A reklámokat valóban illik tiltani, éppúgy, mint a floodolást, de egy szimpla hír linkjéért, vagy egy torrent oldal nevéért büntetést adni elég szűklátókörűségre vall.

Játékok

Már a BlackJack, vagy a lottó sem illik feltétlen egy tracker profiljába, de egy kis jóindulattal a „még elfér” kategóriába sorolnám, elvégre feltöltést lehet vele nyerni/veszteni, így van valami kapcsolódási pontja. Ellenben a manapság felkapott flash játékok tömkelegének semmi, de semmi létjogosultsága egy ilyen oldalon. Az égadta világon semmi nem köti őket az oldalhoz, csak a helyet foglalják. Aki játszani szeretne, bizonyára talál ennél profibb és bővebb játékkínálatú oldalt is. Tehát, ha a célközönséged nem az általános iskolás bukott diákok, inkább hagyd más oldalakra az ilyen játékszerek használatát!

További tanácsok
• Ha a fent leírtak többségével nem értesz egyet, vagy csak egyszerűen nem érdekel, inkább el se kezd az oldalkészítést!
• Csak akkor vágj bele, ha elég szabadidővel és kitartással rendelkezel, ugyanis egy jó oldal kialakításához ezekből rengeteg kell!
• Az oldalon ne használj olyan e-mail/msn/skype címet, becenevet, ami alapján egy könnyed google/iwiw/myvip keresés után bárki rád találhat!
• Ne reklámozd a személyes honlapod, fotód, neved a saját trackereden, hiszen ezzel saját magad fogod bajba sodorni! Ez fordítva is igaz: más weblapokon, közösségi hálózaton se hirdesd a torrent oldalad!
• Ne adj senkinek se sql/ftp/staff fiók hozzáférést! Pláne ne 5 perc ismeretség után…
• A saját fiókjaidhoz (akár staff fiók, akár e-mail) olyan jelszavakat használj, amit sehol máshol! 6 karakternél hosszabb, kis és nagybetűs, számokat tartalmazó véletlen karaktersorozat legyen! Az sem árt, ha 2-3 hetente megváltoztatod! Az adatbázis jelszavára pedig különösen ügyelj!
• Mindig a biztonságot tartsd szem előtt! Ha felfedezel egy sebezhetőséget, addig töröld a hibás részt vagy fájlt, amíg nem foltozod a sérülékenységet!
• Soha ne hagyj egyetlen beviteli mezőt sem ellenőrizetlenül!
• Félkész oldalt ne nyiss meg! Inkább szánj még rá pár napot a tökéletesítésre, mint hogy az első párszáz felhasználód hibák, és átgondolatlan megoldások tömegébe fusson!
• A karbantartásokat, és fejlesztéseket inkább késő éjszakára ütemezd, amikor kevesebb felhasználót érint egy-egy kimaradás! Minden változtatás előtt készíts egy mentést!
• Minden nap készíts biztonsági másolatot a fájlokról (torrentekről is!), és az adatbázisról!
• Minden funkciót próbálj ki minden lehetséges rangú fiókkal, és minden előforduló (akár hibás) variációval!
• Az oldalad címe, neve és kinézete lehetőleg passzoljon egymáshoz!
• Ha nem tudsz értelmes, közhelymentes szlogent kitalálni, inkább ne is erőltesd!
• Nem mindenki a barátod, aki segíteni akar, légy elővigyázatos, de ne légy bunkó sem!
• Az adatlapod ne tűzdeld tele gyerekes, értelmetlen, nagyméretű tartalmakkal, elvégre gyakran fogják látogatni, és ugye az első benyomás mindig fontos!
• Szöveges információkat ne képekkel helyettesíts (pláne nem nagyméretű, animált, esetleg glitteres -pfúj!- verziókkal)!
• Figyelj a büntetés-jutalom antoníma (ellentétes jelentésű szavak) használatára, tehát pl. egy kitiltást ne „jutalomnak”, hanem büntetésnek hívj (nagyon sokan tévesen használják)!
• Nem szégyen tanácsot, tippet kérni nálad jártasabb emberektől!

KyoPityus
p, 2013-02-22 13:20
KyoPityus képe

Szia!

Köszönöm szépen hogy bemásoltad ezt a cikket! Nagyon tartalmas és még a mai világban is megállja a helyét. Az etikett része különösen tetszett passzol az én elképzeléseimmel.
Még talán annyit megjegyeznék a témához hogy a jó oldal alapja egy aránymentes teljesen ingyenes oldal lesz a jövőben. Véleményem szerint a globális arány rendszer kifutóban van. A torrentenkénti megmarad egy darabig még de azt is le fogja váltani egy új rendszer. Nem is véletlen hogy az nCore rendszere a legjobb mind közül. Velük talán egyedül a Bithorlo pontrendszere tud versenyezni (jelenleg). Tehát a most induló oldalakonak nem javasolnám az arány rendszer megtartását.

Egosum
p, 2013-02-22 14:29
Egosum képe

Viszont kis oldalakon nem életképes sem a kizárólag arány, sem a kizárólag torrentenkénti seedidő, mivel lehet valakinek aránya így úgy, de a visszaosztást nagy százalékban mulassza, a másik esetben, lekorlátozza a sebességet és pörögjön az idő ... bámulatosan arcátlan mind a 2 hozzáállás. És az igazán pofátlan aki magasról tesz az egészre, azt kötelezném h meg is vásárolja amit leszedett, mindegy h tetszett e vagy sem, sőt moziba is megnézetném vele.

Havinder
p, 2013-02-15 22:18
Havinder képe

Sziasztok!
Tegyük fel,elindul egy új torrent oldal.
Ennek hogyan lehet reklámot csinálni?
Hogyan lehet minél több érdeklődőt odavonzani?

doe
cs, 2013-02-21 07:04
doe képe

Szia! Első lépésként tedd ki minél több meghívócsere oldalra vagy torrentoldalakkal foglalkozó fórumra az oldalad linkjét. A reklámszövegben próbáld kerülni a sablonszöveget, fogalmazz meg valami egyedit. Ha összejött már egy pár ezer felhasználód, akkor megpróbálkozhatsz közleménycserével és/vagy bannercserével más trackerekkel. A legtöbb kis oldal vevő erre, mert ez nekik is hasznot hoz. Érdemes felvinni az oldalad a facebookra is, az is rengeteg látogatót hozhat. Ingyenes verziókból ezzel kb ki is merültek a lehetőségeid. Ha pár ezer forintot rá is szeretnél szánni a dologra, akkor megpróbálkozhatsz egy kicsivel nagyobb trackereknél, hogy pénzért küldjenek ki neked reklámot körüzenetként (a leghatásosabb a körmail), ez jól jöhet neked, ha még nincs elegendő felhasználód, mert ez esetben nem kell cserébe körüzit küldened. Ezek után már csak ott kell tartanod az oldaladon az új tagokat, és ha van benne potenciál, akkor be fog indulni.

Havinder
k, 2013-02-26 00:19
Havinder képe

Akkor megkérdezném a pont fordítottját:miért van az,hogy vannak oldalak,ahova szinte lehetetlenség bejutni?
Hiszen ha bejut valaki egy jó nettel,az már jó seed potenciál,nem?

doe
k, 2013-02-26 00:22
doe képe

Azért, mert minél nehezebb bejutni egy oldalra, annál jobban fog vigyázni aztán az accára a bejutott emberke, ergó jobban fog seedelni.

Havinder
k, 2013-02-26 00:25
Havinder képe

Konkrétan az aszfaltra gondoltam(bocsi,nem szeretem egyik tracker nevét sem kiírni,nehogy reklámnak vegyék),oda bekerülni a csodával határos,ha jól tudom.
Még meghívót küldeni sem tud mindenki,ha jól tudom.
Mi van ott,ami ennyire elit hellyé teszi?

doe
k, 2013-02-26 00:30
doe képe

Meglátásom szerint csak annyi, hogy a legrégebbi trackerek egyike, tehát a tudat, hogy bent vagy, ez már egy presztizs értéknek felel meg. Amúgy napi 20-30 tag regel be oda naponta, tehát nem lehetetlenség bejutni, viszont a napi új feltöltések száma elég alacsony, köszönhetően annak, hogy csak Feltöltőket engednek feltölteni. De ez már egy kicsit off.

Havinder
sze, 2013-02-20 23:27
Havinder képe

Erre semmi válasz?

mezes
cs, 2013-02-14 21:50
mezes képe

Állandóan eltévedek ezen a Fórumon.
Már vagy negyedszer próbálkozok hozzászólni.
hartigan Mester szerintem nem viccelt...

hartigan
cs, 2013-02-14 21:57
hartigan képe

Hui -

Na azér annyira komolyra nem gondoltam , inkább a vicces oldalát értelmeztem (ha már lehet ezzel viccelödni) bár tudom ,hogy van itt olyan is akinek ez talán egyálltalán nem vicces ! Ezen rétegtöl természetesen elnézést is kérek de probálok mindenhol egy kis mosolyt belevinni az oldalba talán ezt elnézitek nekem !

hartigan
cs, 2013-02-14 19:38
hartigan képe

Sziasztok !

Hát elolvasva az aluli Hsz - kat szerintem nagyon nehéz még valamit is hozzáfüzni elég részletes infokat kaptunk technikai + anyagis részröl is!

De talán ma már nem elhanyagolandó még mielött valaki belefogna talán egy baráti kapcsolatot is kialakitani @WebTech Fórumtárssal is ,hogy azért késöbb ne érje meglepetés ! Tongue Smile

bedy
cs, 2013-02-14 21:04
bedy képe

Nem kell barátságot kötni senkivel sem, /persze nem árt/ de olyan oldalt még nem írtak és találtak fel amit nem lehetne feltörni, olyan nem létezik! ezt tudni kell.
Csak vannak akik emberiségből nem játszadoznak más munkájával, legyen az bármilyen minőségű is. És ha rést lát inkább szól a tulajnak.

"De talán ma már nem elhanyagolandó még mielött valaki belefogna talán egy baráti kapcsolatot is kialakitani @WebTech Fórumtárssal is ,hogy azért késöbb ne érje meglepetés ! "

De ez viccnek nagyon jól sikerült Laughing out loud

KyoPityus
cs, 2013-02-14 20:49
KyoPityus képe

Laughing out loud
Igen ez abszolút helyén való megállapítás.

mezes
cs, 2013-02-14 20:27
mezes képe

Hali !

Őszintén köszönöm az eddigi infókat is !

De, van arra remény, hogy
az abszolút alapokon kívül további segítséget is adjatok?
Neten szétnézve, abszolút favorit a BtitTracker.
( bár már hozzá is találtam exploitokat ... )
A proxykat is ismerem, az anonym fajtát naponta használom .
Szal, lehet ebből komoly topic, vagy inkább felejtős ?

halalosztag
cs, 2013-02-14 20:40
halalosztag képe

felejtsd el a btitet... atomra terhelő és ronda is:D
meg eleve egy ideje múlt elavult ramaty
mindezek mellett biztonságilag is gagyi:)

Szerintem amúgy 3 dolog kell egy torrentoldalhoz:
saját kóder
saját motor
pénz pénz pénz

Hokimoki
sze, 2013-03-06 00:20
Hokimoki képe

halalosztag írta:
felejtsd el a btitet... atomra terhelő és ronda is:D
meg eleve egy ideje múlt elavult ramaty
mindezek mellett biztonságilag is gagyi:)

Szerintem amúgy 3 dolog kell egy torrentoldalhoz:
saját kóder
saját motor
pénz pénz pénz

Értelmes hozzászólást írtál, hány apától van ilyen sok eszed?
Ha saját koder és saját motor kell egy trackerhez akkor a ti híres herobit trackeretek miért nem saját motor és miért nem saját koder készíti?
Tegnap beregisztráltam a híres herobit trackerre, de elsőre lejött, hogy egy ocsmány összegányolt szar a trackeretekvan ami tele van hibákkal és ezt még a laikusok is észreveszik.
Üzenőfalon érdekes rangok vannak, ha jól tudom webtech haverod vip te meg múmia vagy meg vannak még érdekes rangok. Ha jól tudom a bitmúmián voltak annak idején ilyen idétlen rangok.
Én azt mondom, hogy még egy btit is jobb mint egy ts vagy tbdev vagy esetleg egy ocsmány herófos. Smile
Inkább töltenétek fel ti is oda, hogy haladjon is az a fos oldalatok előre valamelyest, legalábbis ez az én véleményem.
Tudod sokan ott cseszik el ahol ti is, hogy feldobnak a szerverre egy fostalicska tracker motort és játsszák az Istent közben pedig várják a csodát, hogy majd jön az a bizonyos sült galamb és majd a szátokba repül! Jönnek a feltöltők és majd ezerrel fognak feltölteni, csak ti is megszívtátok, mert a kutya fasza se tölt fel a trackeretekre, néhol van 1-2 seed és a feltöltött torrentek több mint a fele halott. De ti csak nyugodtan osszátok itt az észt meg csináljátok a fesztivált közben pedig az oldalatok szépen megy a levesbe. Smile

mezes
cs, 2013-02-14 21:19
mezes képe

Köszi halalosztag !

Gondom csak a Montecuccoli idézettel van !

Smile

bazsko74
cs, 2013-02-14 20:45
bazsko74 képe

Igazad van ,nekem van egy kis oldal ami számomra nagyon kedves az oldal nevét direkt nem írom.A koder nagyon komoly fazon és nagyon jó arc is.A lényeg az két éve vagyok tag ott kb de még nem törték fel.

Atlantisz
cs, 2013-02-14 20:35
Atlantisz képe

mezes írta:

De, van arra remény, hogy
az abszolút alapokon kívül további segítséget is adjatok?

Üdv . Ez nem biztos hogy teljesülni fog , itt csak elméleti síkon csevegünk , amire neked szükséged van az egy valós kapcsolat , segítség amire nem biztos hogy az oldal alkalmas mint felület , de ki tudja .

mezes
k, 2013-03-05 23:56
mezes képe

Sziasztok !

Szigorúan csak elméleti síkon érdeklődnék !
Technikailag mennyire lehet bonyolult megoldani egy torrent oldalon, hoy az XXX tartalmak külön menüpont alatt legyenek előhívhatók.
A véleményetek is érdekelne, jó-e az általánosan elterjedt "ömlesztett" megoldás, vagy esetleg még jobb ha ezt a részt külön kezelik ?

mezes
cs, 2013-02-14 20:51
mezes képe

Atlantisz írta:
mezes írta:

De, van arra remény, hogy
az abszolút alapokon kívül további segítséget is adjatok?

Üdv . Ez nem biztos hogy teljesülni fog , itt csak elméleti síkon csevegünk , amire neked szükséged van az egy valós kapcsolat , segítség amire nem biztos hogy az oldal alkalmas mint felület , de ki tudja .

Bocs, én csak próbálkoztam ...
Természetesen a valódi ( elméleti síktól ) elrugaszkodott tudást, csak keserves úton ( Google ) lehet megszerezni.

Leszögezném: továbbra sem akarok "torrent oldalt alapítani"

KyoPityus
cs, 2013-02-14 16:26
KyoPityus képe

Az alap hogy programozó kell az sem baj ha kettőnél több van. Amit már előttem elmondtak azt nem ismétlem.
Ami még a lényeg.
Hozzáértő szakmai stáb nélkül ne is kezdj bele. Kellenek moderátorok adminisztrátorok és szép számú feltöltő. Ha jó híre lesz az oldalnak még akkor is kell két három év mire igazán felfut.
Kb ennyi.

stilusválasztó