szextelefon telefonszex

Kulturális

Györgyi91 képe

Mikó Csaba tollából származik a legjobb új magyar dráma

A Kortárs Magyar Dráma Nyílt Fórumán, melyet 13 éve a POSZT-on rendeznek meg, Mikó Csaba és az Apátlanok nyerte el a Színházi Dramaturgok Céhétől, a legjobb új magyar drámának járó Vilmos-díjat.

A Színházi Dramaturgok Céhe huszonnyolcadszor rendezte meg a Nyílt Fórumot, amelynek keretein belül kortárs, korábban még be nem mutatott magyar drámák felolvasó-színházi előadásai és a szakmai beszélgetések mellett minden évben kiadnak három vagy négy színdarabot is. A kötetben szereplő művek – idén Mikó Csaba Apátlanok-ja mellett Kelemen Kristóf Sok alvó közt semmi dolgom nékem és Ménes Attila A Bihari fedőnevű ügynök élete című szövege jelent meg – közül a rendezvénysorozat időtartama alatt a dramaturgok és az olvasók szavazatai alapján választották ki a legjobbat.

Forrás: http://www.kultura.hu/miko-csaba-tollabol

Az Apátlanok egy súlyos titkokkal és problémákkal terhelt család tagjainak életét mondja el, miközben a gyerekek, az „apátlan nemzedék” növekedésével párhuzamosan Magyarország elmúlt évtizedeinek képe is kirajzolódik.

Mikó Csabának eddig egy drámakötete és két ifjúsági regénye jelent meg; Apa című darabját több nyelvre is lefordították, számos díjat és pályázatot nyert, köztük rangos nemzetközi elismerést is. Első Vilmos-díját a később a Testínség című saját kötetében is megjelent Apa című drámájáért kapta. A szerző a díjátadón elmondta: ahogyan akkor is, most is felajánlja az egybegyűlteknek azonnali elfogyasztásra a díjul szolgáló – Shakespeare keresztnevét idéző – vilmoskörte-pálinkát.

Címkék: