Kedves látogató! Regisztrált felhasználóként nálunk alanyi jogod a reklámmentesség. Hát csatlakozz hozzánk, hogy az oldal minden funkciója elérhető legyen számodra és hogy zavartalanul használhasd is azokat: Ingyenes fiók létrehozása

Kufirc tracker

Kufirc képe

A Kufirc torrent oldal topicja. Szabad eszmecsere a Kufirc torrent oldalról!

Hozzászólás-megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás-megjelenítési mód a „Beállítások mentése” gombbal rögzíthető.
Melbourne képe
Melbourne
Offline
Kezdet: 2020-01-25
Miben több?

A tartalmak a nagyobb általános oldalakon is ott vannak. Miben több ez az oldal?

Ani0804 képe
Ani0804
Offline
Kezdet: 2018-08-26
Szavazás, seed kötelezettség, és egyéb változások

Szavazás

Az utóbbi években egyre több oldal átált a ratio-free(aránymentes) rendszerre, többek között a két legnagyobb magyar torrent oldal is. Így most mi is szavazásra bocsátjuk.
Megkérünk mindenkit, hogy szavazzon, mivel ez nagyban megváltoztathatja az oldal további működését.

Pár infó arról aki esetleg nem ismerné, hogy miről is van szó.
Miért van szükség erre a rendszerre?

Jelenlegi rendszer egy meghatározott kötelező aránnyal működik, ami a lassú internetkapcsolattal rendelkező felhasználóknak sokszor nagy kihívást jelent, vagy akár elérhetetlen is. Az aktív felhasználók többsége, mivel nem tudja teljesíteni, vagy csak nehezen, így legtöbbször letöltés megvonásban, vagy kitíltásban részesül. Így számukra is tisztázódott, hogy ezen változtatnunk kell, de ebben szeretnénk a ti véleményeteket is kikérni.

Akkor nem kell többet seedelni?

Természetesen kell! A hit'n'run rendszert is azért alakítottuk át, hogy még könyebb legyen a vissza osztás. Nincs kötelező arány, tehát sokkal több adatot tudsz leszedni anélkül, hogy az arányodra kellene figyelned. Ettől függetlenül viszont ugyan úgy eleget kell tenned a seed kötelezettségnek.(48 óra vagy 1.0 arány, bővebben lentebb)

Miért jobb mint a jelenlegi?

Aki eddig is tudta tartani az arányát annak szinte semmit nem jelent a változás, viszont akik nagy nehézséggek árán tudta teljesíteni azon felhasználóknak ez nagy segítséget jelent majd. Jelenleg sajnos kevés 1-1 torrent élettartama, és sokan panaszkodnak a nehéz arány tartásra. Ha letöltötted az anyagot és már senki nem szedi tőled, így nem tudsz feltöltést generálni, minél több torrentnél fordúl elő annál rosszabb lesz az arányod. Ebben a rendszerben viszont nem kell többet ezzel foglalkoznod.

Teszt célból ~1 hónapja 2 hét freeleech-et tartottunk ahol teljesen nyílvánvalóvá vált, hogy sokkal több letöltés és aktivitás történt az oldalon. Tehát ha "nincs" tétje, nem romlik az arány mindenki bátrabban töltöget, és természetesen az a cél, hogy senkinek ne kelljen a kötelező aránytól tartani.
Az új rendszerrel szeretnénk növelni a torrentek élettartamát és segíteni minden olyan felhasználót akinek nehézséget okoz a visszaosztás.

Seed kötelezettségi rendszer

A következő változások lépnek életbe a mai naptól:

Minden olyan torrentre, amelyből minimum 5%, vagy minimum 100 MB le lett töltve (amelyik korábban elérésre került), seed kötelezettséget ró ki a rendszer.

Ezt a kötelezettséget alapvetően két féle módon lehet teljesíteni:

Visszatöltött adatmennyiséggel (1.0-s arány)
Seedben töltött idővel, minimum 48 óra.

A feltételeket az adott torrent letöltésétől számított 2 hét alatt kell teljesíteni. Tehát ha valaki letölt egy anyagot hó 10. napján, az csak akkor lesz hit'n'run ha az adott hónap 24. napjáig még eggyik feltétel sem került befejezésre. Vagyis nincs meg a kötelező minimum 48 óra, vagy az 1.0 arány.
Amennyiben hónap végére túlléped a rangodnak megengedett maximum hit'n'runt, akkor a rendszer a letöltési jogod megvonja 1 hétre.

Rang változás

A szemfüles felhasználók már kiszúrhatták, hogy változtak a felhasználói rangok, ezekre a későbbi fejlesztések miatt volt szükség.
A rangok a következőképpen változtak:

Tanuló + Pályakezdö --> Tanuló
Perverz
Szexmester
Veterán + Legenda--> Veterán

Így aki más rangot lát a neve mellett mint eddig ne ijjedjen meg, a rendszer automatikusan újra osztja a rangokat. A követelményekről itt olvashatsz: Wiki - Rangok

Helyezési rendszer

Az adatlapon, seed kötelezettség menüben és hamarosan a felső menüsávban is látható lesz a helyezés. A rendszer mindenkinek az adott havi aktivitását méri, és ez alapján osztja ki.

Hírdetések

Három különböző helyen helyeztünk el hírdetési bannert, ezekből a bevételekből fedezzük az oldalon folyó fejlesztéseket, és a havi költségeket, így arra kérünk titeket, hogy legalább napi 1x kattintsatok valamilyik hírdetésre, ezzel is támogatjátok az oldal fennmaradását, és további fejlesztéseit.