Kedves látogató! Regisztrált felhasználóként nálunk alanyi jogod a reklámmentesség. Hát csatlakozz hozzánk, hogy az oldal minden funkciója elérhető legyen számodra és hogy zavartalanul használhasd is azokat: Ingyenes fiók létrehozása

Gyanús emberek

Dark Angel képe

A topicok átalakításával indul egy új téma, melyben a gyanús tagokról lehet megosztani aggályaitokat.
Ha láttok valamit, ami furcsa pl.: egy korábbi csaló stílusát viseli az illető, hirtelen ugranak meg a megbízhatósági stb. pontjai, privát üzenetek során saját magával kerül ellentmondásba alkudozásnál, akkor itt jelezhetitek ezt, hátha más is meg tudja erősíteni.
Természetesen a témát a moderátorok is szemmel tartják és ha kell lépnek.
Ha egy moderátornak szeretnétek jelenteni valakit és privát üzenetet akartok mutatni neki, akkor ne bemásoljátok az üzenetet, hanem az üzenet linkjét küldjétek el!
A csalókat a feketelistára is tegyétek fel a meghívó csere sarokban, ne csak egy könnyen elkerülhető hozzászólásban jelezzétek!

A téma folytatása:
http://torrentek.info/meghivo-csere-forum
Hogy miért:
http://torrentek.info/gephaz-kozlemeny-meghivo-csere-reszleg-tovabbi-sor...

Címkék:

Hozzászólás-megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás-megjelenítési mód a „Beállítások mentése” gombbal rögzíthető.
rgb20 képe
rgb20
Offline
Kezdet: 2013-06-04
azonos Ip

Nos,ezzel nem tudok egyet érteni mivel, a saját vezetékes netemről én sem tudom az oldalt elérni,mivel nem enged be, a probléma ugye az IP egyezés,amit tudok is,hiszen egy olyan településen élek ahol a t-home mindenkinek egy IP-ét osztott ki, a lényeg,hogy ezzel nekem nem is kellene tisztába lennem,onnan tudom,hogy a tesómnál voltam és ott láttam,hogy azonos az IP-én,illetve a könyvtárban járva is megnéztem,és ott is.....tehát ez még mindig a magyar valóság,fizethetnék dinamikus IP-ért,de azt meg fölösleges pénzpazarlásnak tartanám.......

timcibimci képe
timcibimci
Offline
Kezdet: 2011-01-21
timcibimci, a gyanús alak

Sziasztok!

Szia Fater!

Szeretném tisztázni barcadát, mert sosem tételeztem fel, hogy ő volt az. Ellenkezőleg. Ő volt, aki először felvetette, hogy az ip-ről van több reg is. Lehetetlennek tartottam, de képpel is bizonyította. El lehet képzelni azt a router ellenőrzést és titkosítást, amit elkövettem. Abban voltam, hogy valaki más is használja a netemet. Nem találtam erre utaló jeleket.

Szia pipus!

Igazából csak akkor tűnt fel, hogy zárolva a fiókom, mikor hozzászólást akartam írni, mert a híreket tudtam olvasni. Mikor be akartam lépni az accountomba, hozzászólás megtagadva, jelszóigénylés megtagadva, üzenetküldésre a moderátoroknak nincs jogosultságom. Tudomásul vettem. Ezért nem kérdeztem moderátort. Üzenetet meg nem kaptam.

Megkereshetnélek PM-ben is, de jobb szeretném nyilvánosan.

Azért vettem fel a kapcsolatot focinorbi-val, mert nagyon aktív az oldalon és biztosan tudtam, hogy róla van szó. Nemcsak a neve alapján. Csak megköszönni tudom, amit ez ügyben tett.

Ez a zárolás már kb. fél éve volt. Miért csak most szólok? Mert pont a dupla acc-ról volt vita a fórumban. Eddig nem láttam értelmét a multiacc magyarázgatásának, mert másnak én sem hittem volna el.

Több oldalról is kaptam jelzést, hogy az ip-ről több reg is van. Szlovák címem van és időközben kiderítettem, hogy ez az ip több helyen is szerepel a Szlovákiában. A térkép szerint egymástól 100-200 km távolságban. Az egyik egy egyetem, a másik szálloda a harmadik pedig számítógépes szaküzlet. Tovább nem is keresgéltem. (a moderátorok látják az ip-t, ha beütik a google keresőbe, meglátják hány helyen van).

Mindezt csak azért kezdeményeztem, mert más is lehet ilyen helyzetben. Egy ip cím, nem feltétlenül jelent 1 felhasználót (routert). Ha ilyenkor értesítés nélkül törlik az embert, nem biztos, hogy jó vélemény alakul ki az oldalról. Ha valaki kétségbe vonja az 1 accountról szóló állításomat, részemről a további bizonygatásoknak nincs értelme.

Én nem neheztelek senkire. A moderátor azt tette, amit tennie kellett. A helyében én sem csináltam volna másképp. Talán valamit azért bökhetett volna: koma, hogy is van ez a dupla acc?

Üdv!

focinorbi képe
focinorbi
Offline
Kezdet: 2011-07-15
timcibimci-re

Szia!

Nagyon szívesen segítettem,mivel én hiszek neked,ezért szükségét is éreztem,hogy megtegyem!

Azért ne haragudj,hogy a gyanús emberek topicba írtam,mert ide kintre akartam,hogy lásd a reakciókat,és megvitatom veletek topic meg csak bent van.(ha a moderátorok munkájával kapcsolatban topicba írom,akkor meg úgy jöhet le nekik esetleg,mintha az ő kritizálásuk lenne a célom)

Igen én gondoltam,hogy ezért kerestél meg emgem,mert siokat láttál megnyilvánulni,és könnyen,valamint egyértelműen megtalálható vagyok bárhol.(Úgy látszik,hogy jó volt a feltételezésem)

timcibimci képe
timcibimci
Offline
Kezdet: 2011-01-21
norbi

Dehogy haragszom! Ellenkezőleg, derülök rajta. Nyilvánvaló, 1 ip, több acc az már enyhén szólva is gyanús.

focinorbi képe
focinorbi
Offline
Kezdet: 2011-07-15
Nem tudtam hova rakjam,de kellett valahova ide kintre

Sziasztok!

timcibimci a következő kéréssel fordult hozzám:

"Szia!

Elnézést, hogy zavarlak, de meg szeretnélek kérni valamire.

A torrentek.info oldalra kb. két és fél éve regisztráltam. Már az első körben beválasztottak az oreg motorosok közé. Kb. fél éve zárolva van az accom. Be tudok lépni az oldalra, de nincs hozzászólási jogom. Azóta vagyok zárolva, mióta barcada elhagyta az oldalt. Akkor már moderátor volt és képpel bizonyította, hogy az IP címemről van még egy regisztráció. Lehetetlennek tartottam, de időközben máshol is voltak emiatt kellemetlenségeim. Kiderítettem, hogy rajram kívül egy csomó embernek ugyanaz az IP címe. Nem is egy településről, hanem a térkép szerint egymástól 100-200 km távolságban.
Most éppen a dupla accountokról van a vita. Majd megmagyaráznám nekik, hogy is van ez.

Idáig senkivel nem vettem fel a kapcsolatot ez ügyben, habár itt is van jónéhány barátom az oldalról. 140 valahány hozzászólásom volt amíg nem zároltak és nem éreztem kényszert arra, hogy ezeket szaporítsam. A híreket el tudtam olvasni és ennyi elég is volt. Meg aztán, ha kirúgtak, nem tolakodok vissza.

Most azért kíváncsi lennék a zárolás okára és, hogy milyen elv szereint történt.

Azért gondoltam rád , mert nagyon aktív vagy az oldalon és több feltöltésemet is reklámoztad.

Nem kell nagyon firtatni, elég ha megkérdezed, miért van zárolva a timcibimci fiókja? Ott is ez volt a nevem.

Ha megtennéd, nagyon megköszönném.

Üdv!"

Tudom,hogy itt is ez volt a neve,mivel emlékszek is rá.
Ha már meglettem kérve,akkor azért raktam ide ki,hogy lássa a reakciókat.

Azt hiszem,hogy ezt kell firtatni,mert tudjuk,hogy itt többen is használtak(esetleg használnak is)több acc-ot(és itt most nem gonzo410 feltételezéseire gondolok)és nem lett senki ezért tiltva az oldalról.
(Mivel az én segítségem lett kérve,ezért engem személyesen is érint a téma)
Timcibimci állítása szerint nem is regelt duplán és mégis tiltva lett ez miatt!
Szerintem az mellékes kérdés,hogy valós-e,ami állít,mellesleg én hiszek neki,mert ha nem csalás az egykori tiltás oka,akkor a korábban említettek végett újra kellene aktivizálni a fiókját!
Utána meg a következetesség elvét kellene követni,mert a következetlenség sok esetben káoszt szülhet,és ebből alakulhatnak ki a nagy viták,balhék stb...

Fater képe
Fater
Offline
Kezdet: 2011-06-13
timcibimci

Sziasztok!

Szia [@focinorbi] és [@timcibimci]!

Az én olvasatomban az jön le hogy annak idején még barcada zárolta a két fiókot, aki valljuk be jól végezte a dolgát.
Mondom két fiókot mert valóban van IP cím egyezés!
De!
Van a buktató, mégpedig az időpont egyezés, ahol már én kevésbé látok összefüggést még akkor sem ha statikus IP-ről van szó.
[@timcibimci] javára billenti a mérleget az is hogy egy több mint két éves fiókról van szó, míg a másik fiók majd két évre rá született.

A problémájával egyébként megkereshette volna [@Adminisztrator]-t vagy valamelyik moderátort is!

Hoppá valaki megelőzött! :D

focinorbi képe
focinorbi
Offline
Kezdet: 2011-07-15
Fater-re

Szia Fater!

Biztos vagyok abban,hogy ha hozzád fordultak volna ezzel a kéréssel,akkor Te is hasonlóképpen cselekedtél volna a helyemben,és segíteni próbáltál volna,olyan módon ahogyan csak tudsz.(pláne,hogy én is szinte biztos voltam benne,hogy ebben az esetben ő áldozat szerepben van)

Azt nem értem,hogy miként tudott volna adminhoz fordulni a problémájával,amikor zárolva van a fiókja,és téged is csak úgy tudott volna elérni,ha az adott torrentoldalon ugyanezen a néven vagy regisztrálva.(Nem tudom,hogy így van-e)
A többit meg már a pipusnak való reakciómban leírtam,hogy miért gondolom azt,hogy hozzám fordult segítségért,de ez csak pusztán feltételezés.

Fater képe
Fater
Offline
Kezdet: 2011-06-13
Meg akartam

Szia Norbi!

Meg akartam mutatni hogy hogyan de rá kellett jöjjek piszokul le vagyok maradva!
Szégyenlem is most magam e miatt! :(
Míg régen lehetett bejelentkezés nélkül is hozzászólást írni és a moderátor engedte vagy éppen nem engedte be.
No most kijelentkezve ezt a lehetőséget nem találtam és egyéb más lehetőséget sem fedeztem fel a jelszó kérésen kívül. Ami azért talán hiba is mert így nincs elérhetősége az oldalnak.

focinorbi képe
focinorbi
Offline
Kezdet: 2011-07-15
Meg akartam-re

Szia Fater!

Igazad van ebben,ezt értem,amiről írsz,de Őt is megértem,mert ha a helyében lettem volna és én lettem volna tiltva önhibámon kívül jogtalanul,akkor én sem vesződtem volna azzal,hogy miként tudnám megoldani,hogy elérjek valakit.(Persze mindenki más,és vannak olyanok akik így tesznek/tennének,sőt még akár újra is regelnének,hogy megmondják a magukét. Na általában ők azok,akiknél volt is jogalapja a tiltásnak :) )

Szerintem az nem hiba,hogy a tiltott felhasználók,akiknek a legnagyobb része ugyebár csalókból áll nem irkálhatnak az oldalra ugyanúgy,mintha regisztrált tagjai lennének az oldalnak.(Kell,hogy maradjon valami értéke a regisztrációnak a felhasználók számára is.Ez is óvja pár felesleges cirkusztól az oldalt és a közösséget)

pipus képe
pipus
Offline
Kezdet: 2011-08-19
Timcibimci -re

Szervusz Norbi!
Nézd őszinte leszek,nem értem miért te lettél megkeresve,miért nem egy moderátort kért,illetve kérdezett meg?Na mindegy is! :)
Visszaállítottam neki az accot!
Azzal a kéréssel fordulok most hozzá[@timcibimci]-ez,hogy nyugodtan keressen meg engem pm-en,hogy tisztázzuk mi is történhetett!
Köszönöm!