Partnereink

erotikashow
algazona
Kedves látogató! Regisztrált felhasználóként nálunk alanyi jogod a reklámmentesség. Hát csatlakozz hozzánk, hogy az oldal minden funkciója elérhető legyen számodra és hogy zavartalanul használhasd is azokat: Ingyenes fiók létrehozása
Partnerünk oldalán további filmek és sorozatok adatlapjait, előzeteseit és posztereit találod! Ne hagyd hát ki: https://www.sfilm.hu

Google adatgyűjtés


6 hozzászólás / 0 új
Utolsó bejegyzés
Atlantisz képe
Offline
some_text
Kitiltva/Zárolva
Kezdet: 2010-08-02
Bejegyzések: 4377
Google adatgyűjtés

Tipp: így állítsuk le a Google adatgyűjtését.

Március elsejétől életbe lép a Google új adatgyűjtési szabályzata a hozzá tartozó, felújított végfelhasználói szerződéssel. A dolog lényege röviden: minden keresésünk, meglátogatott weboldalaink, internetes aktivitásunk (pl. Google+) és az általunk megnézett/keresett Youtube videók eltárolódik, és a Google egy központi adatbázisban elemzi, majd használja ezeket.

Eddig is volt hasonló, nem voltak azonban összekötve (Youtube-os kereséseink és netes kereséseink adatbázisa különböző volt). Az új irányelveket valószínáleg már elfogadtuk, ha mégsem akkor azóta már nincsen Gmail postafiókunk és a Chrome-ot is leszedtük… Szerencsére van rá lehetőség, hogy mindettől megszabaduljunk: csak üssük be a böngészőbe, hogy

https://www.google.com/history

A megjelenő oldalon válasszuk kereséseink logját fogjuk látni, valamint egy „internetes előzmények törlése” gombot. (Angol verzióban „remove web history” gomb). Kattintsunk rá, majd erősítsük meg, és máris eltűnnek a tárolt adatok. A törlés egyidejűleg le is állítja a sokat támadott új, Google „adatgyűjtögető” funkciót, ezt a lap tetjén található, kék „folytatás” gombra kattintva tudjuk később elindítani, ha valamilyen oknál fogva mégis szeretnénk, hogy a Google figyelje nettezésünket.

Techline 2012.02.26., 13:00

______________________________________________________________________________________________________________________

Ne merülj feledésbe, inkább tanulj meg úszni a felismerésben!


Fáraó képe
Offline
some_text
Felhasználó
Kezdet: 2012-01-26
Bejegyzések: 18
Telepített programok...

A telepített programok nem a google naplózását törlik hanem a böngésző által folytatott naplózásokat, keresési előzmények stb. Ezek az adatok nem kerülnek senki kezébe, csupán arra szolgálnak hogy a böngésző a legközelebbi keresésnél felajánlhassa azokat, hátha újra rá szeretnél keresni.

A google webszervere naplózásáról van itt szó. Így azt csak a cikkben leírt módon lehet eltávolítani.
Mellékesen megjegyezném hogy a legtöbb weboldal (még ez is) folytat valamiféle naplózásokat. Pl.: bejelentkezéskor használt IP cím stb. ezek ellen nem tudsz védekezni. Ezek a weboldal jobb és biztonságosabb működéséhez kellenek.

A google esetében pedig azért, hogy célzott hirdetéseket tudjon számodra megjeleníteni. Vagyis olyan reklámok jelenjenek meg, amik feltehetően jobban érdekelnek téged.


trebit képe
Offline
some_text
FelhasználóSegítő
Kezdet: 2012-01-25
Bejegyzések: 138
guglii

Engem nem érdekel ez e riogatás. Amíg nem adja ki 3. félnek a Google addig gyűjtheti az adatokat. A keresési előzményeimben én is szoktam keresni így elég hasznos. A villogós reklámokat blokkolom a böngészőben. A Google szolid kis hirdetései meg nem zavarnak. Úgy is csak a gmailben találkozok vele.

Advance system care pro csak a böngészési előzményeket/cookiekat stb törli. Nem sok köze sincs a Googlenél tárolt adatokhoz. Úgy is újra csinálja a cookiekat mikor fellépsz egy oldalra.

______________________________________________________________________________________________________________________

Üdvözlettel
Trebit


mrsz képe
mrsz (nem ellenőrzött)
gugli

Sziasztok!

Én egy ideje telepítettem a böngészőbe a ghostery nevű plugint, ha akarom minden oldalnál kidobja, hogy miket blokkol. Most például ezt:
Facebook Connect
Facebook Social Plugins
Google +1
persze nem tudom, hogy ez mennyire megbízható.


pipus képe
Offline
Kitiltva
Kitiltva/Zárolva
Kezdet: 2011-08-19
Bejegyzések: 2444
hát igen

Hát igen,én is hallottam,hogy a Google gyűjt,de sajna az az igazság,hogy a szoftver gyártok többsége úgy gyártja a szoftvereiket,hogy azok dobálják nekik az adatokat!És azt meg,hogy mire használják,csak remélni tudjuk,hogy nem rossz célra!

______________________________________________________________________________________________________________________

Ne keresd mások szemében a szálkát,mivel több mint valószínű,hogy a tiedben is van!
Üdvözlettel:Pipus!


faust10 képe
Offline
some_text
Kitiltva/Zárolva
Kezdet: 2011-05-21
Bejegyzések: 1366
Gugli

Sziasztok.

Most lehet hülyeséget irok.
De én használom az Advance system care pro nevű progit.
Ami ugye takaritgat a gépen, én úgy vettem észre hogy a google által mentett oldalak adatok is törlödnek.
Ugyhogy szerintem ez is bevethető.

______________________________________________________________________________________________________________________

Üdv: faust10

stilusválasztó