Partnereink

erotikashow
algazona
Kedves látogató! Regisztrált felhasználóként nálunk alanyi jogod a reklámmentesség. Hát csatlakozz hozzánk, hogy az oldal minden funkciója elérhető legyen számodra és hogy zavartalanul használhasd azokat: Ingyenes fiók létrehozása
Partnerünk oldalán további filmek és sorozatok adatlapjait, előzeteseit és posztereit találod! Ne hagyd hát ki: https://www.sfilm.hu

Európában hasznavehetetlen az új iPad LTE-képessége


1 tartalom / 0 új
Atlantisz képe
Atlantisz
Offline
some_text
Kitiltva/Zárolva
Kezdet: 2010-08-02
Bejegyzések: 4377
Európában hasznavehetetlen az új iPad LTE-képessége

Nem fogják tudni használni az új iPad egyik ütőkártyáját az európai vásárlók: az Apple tabletje kizárólag az amerikai szolgáltatók LTE-hálózatával lesz kompatibilis.

Az elmúlt napok találgatásainak vetett véget az Apple a hétvégén azzal, hogy közzétette weboldalán az új iPadbe épített rádiós interfész specifikációit. Amint azt korábban megírtuk, az új iPad egyes változatai a Wi-Fi mellett immár LTE-alapú mobilhálózatokkal is kompatibilisek lesznek, a bejelentés után azonban nyitva maradt a kérdés, hogy vajon ezt a képességet milyen szolgáltatók ügyfelei tudják kihasználni.

Az új iPad angol termékoldalára felkerült friss információk szerint a tablet mobilnet-modemmel is ellátott változatai a 700 és a 2100 MHz-es frekvenciasávban képesek adatot forgalmazni LTE-technológiával - mindez azt jelenti, hogy a tabletet csak az észak-amerikai LTE-hálózatokkal lehet majd teljes mértékben kihasználni. Abban az esetben, ha a készülék nem talál kompatibilis LTE-jelet, a rendelkezésre álló leggyorsabb 3G-s technológiával kommunikál, ezen a téren azonban már nem kell kompromisszumokat kötniük az európai vásárlóknak.

Az új generációs Apple-tablet a közre adott specifikációk értelmében HsxPA, illetve DC-HSPA+ technológiával képes forgalmazni a 850, 900, 1900 és 2100 MHz-es frekvenciasávban, vagyis az elméleti maximális letöltési sávszélesség elérheti a 42 Mbps-t is, az arra alkalmas hálózatokon. Jelenleg mindhárom magyarországi mobilszolgáltató 3G-s hálózatán működik ez a technológia, a legkiterjedtebb DC-HSPA+ lefedettsége ma a Telenornak van.

Bár a magyar T-Mobile januártól éles üzemben is nyújt LTE-szolgáltatást, mivel a rendszer az 1800 MHz-es sávban működik, ezért a magenta szolgáltató hálózatán hasznavehetetlen az új iPad egyik legfontosabb megkülönböztető képessége. Sok változásra a jövőben sincs remény, hiszen az európai LTE-szolgáltatások számára a 800 MHz-es digitális hozadék sáv, illetve a 2,6 GHz-es frekvenciatartomány lett kijelölve, emellett néhány szolgáltató elvétve alkalmaz 1800 MHz-es LTE-állomásokat a magyar T-Mobile-hoz hasonlóan.

A T-Mobile hivatalosan is megerősítette, hogy az eszköz kizárólag DC-HSPA+ technológiával üzemel a hálózatán. Az új iPad március 26-án kerül a magyarországi boltokba.

Koi Tamás, 2012. március 12. 13:48

http://www.hwsw.hu/hirek/48225/apple-ipad-lte-3g-hsxpa-hspa-tablet.html

______________________________________________________________________________________________________________________

Ne merülj feledésbe, inkább tanulj meg úszni a felismerésben!

Torrentkereső.hu

Nyelvek