szextelefon telefonszex

560 ember halt meg az indiai áradásban

focinorbi képe

Katonák is mentik az embereket, akiket körbe zárt az áradás India északi részén. Szombaton már 560 volt a katasztrófában bizonyosan meghaltak száma, több mint 13 ezer embert eltűntként tartanak nyilván - közölték tisztségviselők.

A katasztrófamentők folyamatosan újabb és újabb holttesteket találnak az indiai áradás miatt. A himalájai Uttarakhand szövetségi államban mintegy 50 ezer embert kell még kimenteni a víz által körbezárt lakhelyéről.

Helikopterrel is mentik az embereket, de ez lassú folyamat, ezért mozgósítottak több ezer katonát, akik utat vágnak az árvíz által leginkább sújtott Kedarnath hindu zarándokhelyhez. A legjelentősebb kedarnathi templomban 250 ember lelt menedékre, és várja, hogy elszállítsák.

A hadsereg helikopterekről élelmet és ivóvizet dob le azoknak, akiket egyelőre nem tudnak kimenteni. Harmincháromezer embert már biztonságba helyeztek.

A monszuneső idén a vártnál két héttel korábban érkezett az ázsiai országba, és felkészületlenül érte a lakosságot. Uttarakhand és Himácsal Prades államban az utóbbi évek hasonló időszakához képest háromszor annyi eső hullott az idén. Az indiai főváros, Újdelhi számos körzetében is súlyos a helyzet, mert a Gangesz és a Dzsammu folyó kilépett medréből.

http://www.origo.hu/nagyvilag/20130622-tobb-szaz-ember-halt-meg-az-india...

MTI2013. 06. 22. 13:37