2013-ban már tényleg jönnek a hajlékony kijelzős telefonok

pipus képe

2013-ban már tényleg jönnek a hajlékony kijelzős telefonok

Csavard össze, hajtsd ketté, dobd be a hátizsákodba, lépj rá – jövőre ezeket is megteheted majd a telefonoddal.

A kutatók már évek óta dolgoznak a hajlékony kijelzős, papírvékony és hajlítható mobiltelefonokon, de ezidáig mindössze csillogó prototípusokat sikerült előállítaniuk, melyeket különböző szakkiállításokon és rendezvényen vonultattak fel a felhasználók elkápráztatására és a konkurrens gyártók idegesítésére.
Nemrégiben szárnyra kelt pletykák szerint azonban jövőre már tényleg pont kerül a lassan nyolc éve húzódó ügy végére: megjelenik az első hajlékony mobiltelefon. Több óriáscég dolgozik azon, hogy ő lehessen az első - többek közt az LG, a Philips, a Sharp, a Sony és a Nokia is, de úgy tűnik, a Samsung lesz az első.

A Samsung az OLED-re esküszik

A dél-koreai cégóriás a flexibilis OLED-technológiára esküszik. A technológia egyébként már jó ideje hódít a kütyüpiacon merev képernyők formájában. A képernyők viselhetők, feltekerhetők és talán összehajthatók is lesznek – ezt a műanyagok még könnyebbé és vékonyabbá tételével érték el. Az LCD technológia a Samsung szóvivője szerint így hamarosan kiszorulhat a piacról.

A feltekerhető Philips-képernyő
A hatvanas években merült fel először hajlékony, műanyagok felhasználásával készített elektronikai eszközök fejlesztésének ötlete, hiszen akkor fejlesztették ki az első nem merev napelemet. Végül (a 2005-ös IFA szakkiállításon, kép ld. fenn) a Philips volt az első, akinek sikerült bemutatnia egy működő, feltekerhető képernyőt. Most, hét évvel később a többi gyártó is felismerte a fejlesztés lehetőségét, sorban állnak elő újabb és újabb reménykeltő próbálkozásokkal.
..........

a cikk többi részét meg lehet találni itt,csak az már nem kimondottan a telefonokról szól,ezért nem raktam be,de akit érdekel a cikk többi része,az elolvashatja!

http://www.technet.hu/hir/20121202/2013-ban_mar_tenyleg_jonnek_a_hajleko...
Vincze Miklós - 2012. december 1.