Én a min?ségi borokat szeretem,de csak mértékletesen.
Kannás borokat,nem szeretem.Azok nem egészségesek,azok
teljesen tönkre teszik az egészségét az embereknek.
Ti melyiket fogyasszátok a kett? közül a bort vagy a pálinkát?
Nyomtatható változat
Én a min?ségi borokat szeretem,de csak mértékletesen.
Kannás borokat,nem szeretem.Azok nem egészségesek,azok
teljesen tönkre teszik az egészségét az embereknek.
Ti melyiket fogyasszátok a kett? közül a bort vagy a pálinkát?
Nekem nagyon régen volt egy nagyon kellemetlen "élményem" a pálinkával kapcsolatban azóta nem is ittam egy nyeletet sem.
Bár a nagy öregek, a szül?k azt mondják, hogy kis mennyiségben gyógyszer és egészséges, én inkább akkor is kihagyom.
Személy szerint a min?ségi borokat én is el?nyben részesítem, természetesen az alkalom függvénye.
Néha csak egy kis kortyintás pálinka
Ünnepléskor bor egy kis pohárral.
Brrrrrrrr.... az alkohol büdös és rossz íz?, nem iszom semmit alkoholtartalmú italt.
Bor (vörös és ne legyen száraz) Pálinka ha mézes :D
Vörösbor. Lehet?leg félszáraz.
Igazából egyik sem. Ha választani kell,akkor bor.
A borral csak két baj van a többi négyen kívül!
- csersavtartalom / a fehérben kevesebb; vörösben több
- beltartalmi érték / élvezeti hányados: vulkáni talajon termett sz?l? többet tartalmaz az alföldi (homoki) muskotályoshoz képest
Nézve a négyet:
1. alkoholfok / bolond az, aki 10-re hagyja 12 alkoholfok helyett
2. amely préselésben egyetlen-egy rohadt / penészes sz?l?szem van: akár 100 liter bort tesz vele tönkre
3. éretlen sz?l?t hiába javít fel cukorral (kristálycukor) vagy sz?l?cukor = izocukor / vagy izocukor alkohollal : "m?bort" állít el?
4. érési id? nem az újbor 1. éve, hanem annál több: legalább 2 év, de annál több
Jó bort nagyjából egy nap alatt lehet készíteni fürd?kádban csapvíz és egyéb imily-olyan anyagok segítségével. Az egyik PL.: törek- és nádszalma. A második: Pétisó (nitrogénm?trágya). Többi apró-csepr? adalékot már nem részletezem. Ezen italok az "Európai Unió borainak keverékéb?l készült" nevet viselik.
Borból jó a kannás és a teblettás!
Rám sem jellemz? az alkoholfogyasztás.
Nem iszok.
Nagyon ritkán iszom alkoholt.Egyszer?en nem érdekel.Kb:2 hetente egy kis pohár,de az is inkább sör.Azt is vendégségben,beszélgetés közben.
Általában a pálinka híve vagyok, bort évek óta nem ittam, de mikor ittam akkor is bolti 130ft-os almabort amit almasürítményb?l meg tisztaszeb?l csináltnak, az volt án az igazi...
Pálinka egyértelm?
Mindkett?t! (persze nem egyszerre)
Szerencsére kis hazánkban mindkét ned? kiváló min?ségben megtalálható!
Ezért csak is a hazait részesítem el?nyben,külföldit úgyis kapok ajándékba.
A bor jóval egészségesebb a pálinkához képest.
- ásványi- és nyomelem tartalom
- vitamin tartalom (vörös színanyaga: el?vitamin alkotója) amely B-vitaminok formájában kimutathatóak
- alkoholja természetes és nem 'el?állított' még ha valódi cefréb?l is készül a pálinka: az még akkor is 'égetett szesz'
- többféle alkohol keletkezik a bor forrása során etil-alkohol (pár nem az igazi... mert metil-lel kezd?dik vagy glicerinnel)
Amennyiben valódi és természetes úton készült borról beszélünk:
* egészségesebb a sörnél (amelyben olyan keményít?adalék van, amely egészségkárosító)
* kevésbé kártékony, mint a pálinka (cianidok)
Te mindent ilyen tudományosan nézelhahahahahaha
Figyu, ha már alkoholista ,.,.,,. az ember: tudja, hogy mi az amit?l meghal (-hat).
Ma egy barátom megkínált a pálinkájával. Már rosszul kezd?dött, mert körtefái vannak és szilvát adott.
Annyit mondott:
"- ?szintén, csak az igaz véleményedet!"
* túl er?s 52-es (nem csak 51)
* selymes, talán ópálinka
* lenyeléskor ott van a gyümölcsíz
* nyelv két oldalán 'csíp' = savas (ezt csökkenteni szokták!)
Valójában nagyon jól tudom, hogy kotyvasztott pálinka volt.
- némi valódi pálinka
- tiszta szesz és aroma
Árban azonnal le is ment 2 500,- Ft / Literre - ha valakit érdekelne...
nem szeretem a szeszes italokat de már megkóstoltam
igazán jó bort még nem ittam
most azt gondolom a pálinka jobb
Bor
zoone & getkidi
SUPER-szummázata:
Ti még valószín?leg sosem ittatok tokaji aszút.
Az olcsóbbikból volt szerencsém kóstolni tokaji pincelátogatáskor.
Viszont ezt nem inni kell...
Nagyjából egy kis kanál jár hozzá vagy egy 3 centes stampedli.
A borok királya - a királyok bora.
Ez nem az a kategória, amihez az állam magyar hozzá van szokva!
Igaz: az ára se!
1 köbcentiméter = 5 ezer Ft
Viszont van ennél drágább is.
Ez az 1 köbcenti nagyjából annyit tud, mint a bolti 7dl együttesen.
Hát fene tudja, valamiért nem vagyok eléggé feln?tt, pedig 40 után már illene kedvelnem a borokat, de valahogy nem megy. Ez alól az egyedüli kivétel a Tokaji Aszú (abból is csak a min?ségi, nem mindegyik az).
Szóval inkább egy jó pálinka; nem az ami szétégeti a nyel?csövem és fura utóízt hagy (sajnos sok ilyen), hanem amit megiszol és robban a gyümölcs (pl barack) íze a szádban és utána kellemesen melegít belülr?l :)
Nem szeretem az alkoholt,de lanpartin egyik hozott egy szlovák márkájú,gyógynövényes 70 fokos pálinkát,hát azt nem hagyhattam ki,nem elég hogy nagyon finom volt,de borzasztóan üt?s is :D.
Nem iszok alkoholt szóval egyik se.
El?z?leg olvasva balage hozzászólását, muszáj reflektálnom a pálinka esettanulmányához.
Boltból:
- tiszta szesz (etilalkohol), modjuk úgy: etanol
https://hu.wikipedia.org/wiki/Etanol
Ja, hogy tudatmódosító? Majdnem kábítószer?
- aroma
- színezék (jó esetben karamella, vagy fekete bodza)
Egyik barátomnál van egy két literes üveg, benne egy körte, ami körtepálinkában úszik. Állítólag két éve meg van már neki. Csak a legbels?bb családtagoknak ad bel?le egy stampedlivel.
Én még nem kaptam bel?le.
* Véleményem szerint a tömény szesz: jó, ha valódi alapanyagokból f?zik.
* Bor: ha látott sz?l?t.
* Sör? < Ki tudja elrontani?
Mind közül a legkevésbé káros (a legegészségesebb logikai paradoxon lenne) = a bor. Legf?képpen a vörös és a hegyvidéken termett (vulkanikus ásványi- és nyomelem tartalma miatt). Nagyjából még B-vitamin is van benne + színfesték (likopin = vérképz?dés). Igaz, hogy a sör is tartalmaz némi B-vitamint.
Részemr?l inkább a bor a kiválasztott.
Egyik sem. Alkoholmentes vagyok.
én pálinkára szavazok..egy rosz nap után olyan mint a reset,így holnap mintha mi sem történt volna minden mehet tovább
A pálinka sajnos vagy ReSet a szoftveres résznél vagy PowerOFF a HardWare esetében. Amennyiben mindkett?: Force ShutDown
Szerintem informatikai típuspéldát alkottam a következ? tanórára!
.,,.,
Hát igazából én sem tudom melyik,mivel egyik sem az esetem. Nem iszom alkoholt !
Élni életveszélyes! Idáig még mindenki belehalt!
Ehhez tartom magamat!
Ezért jelenleg úgy döntöttem: fehérbort fogyasztok.
Senkit sem kívánok meggy?z?désében befolyásolni!
Az enyém a magamé.
Aki úgy gondolja: semmiféle alkoholt nem fogyaszt, annak azt mondom, hogy igaza van.
Cserébe a cigarettát tettem le egy éve és 2 hónapja.
Gondoljátok, hogy ez milyen iszonyú nagy er?t igényel?
Letehetném a bort is.
Akár holnap elkezdhetném.
Indokot kellene hozzá találnom, vagy egy olyan fogadalmat, amit érdemes betartanom.
Gondolkodjunk!
Elmégy egy vendégségbe és megkínálnak egy pohár borral az étkezés kezdetén:
- Nem!
... jól kezd?dik!
rozmár ai borozmár
bor párti vagyok a pálinka nem az én ízlésem. bár itam már leot amibe vot bor,kóla meg páinka összeöntve. saját magam nem kértem volna iyet
Ha lehet egyik se. De ha választani kell akkor inkább a bor.
Bor ha nincs pénzem és a haverok hívnak. Pálinka meg semmi esetre se. Ahogy megiszom olyan hirtelen vissza látom. XD
Egy kicsit min?ségibb piákat jobban szeretem.
Bor, de az is csak télen ha hideg van és csak teába, vagy forralt borként f?szerezve és higítva. :)
A pálinkát utálom. :)
De azt azért megemlítem, hogy a szilva pálinka bizonyos esetekben elmulasztja a hasfájást.
El?ször nem hittem el...de egyszer kipróbáltam és valahogy leer?ltettem egy kis kupica szilva pálinkát és elmúlt a hasfájásom. :)
Bort szeretem.
Van egy mondás:
"- Sör, bor, pálinka."
Helyes megoldása:
"- Pont ebben a sorrendben!"
Eszerint a bor / pálinka kérdés jó, csak nehezen értelmezhet?.
Részemr?l:
mindkett?
- illetve plusz a sör.
A bor szerinttem serkenti az indulatokat az a jobb a palinka csak benava tesz :D
Egyik sem.
Nem vagyok pias de a ketto kozul palinka. A bortol savam van
bor!