Sziasztok! Egyre többen vagyunk így a kapcsolat, HelpDesk menü túlterhelt.

Ezért az alábbi linken foglalnák össze a leggyakrabban felmerülő kérdéseket:

https://torrentek.info/gyik

Partnereink

algazona
Kedves látogató! Regisztrált felhasználóként nálunk alanyi jogod a reklámmentesség. Hát csatlakozz hozzánk, hogy az oldal minden funkciója elérhető legyen számodra és hogy zavartalanul használhasd is azokat: Ingyenes fiók létrehozása

A fogyasztó a király, és nem a kiadó, nem a jogkezelő, nem a szolgáltató


1 tartalom / 0 új
Atlantisz képe
Atlantisz
Offline
some_text
Kitiltva/Zárolva
Kezdet: 2010-08-02
Bejegyzések: 4377
A fogyasztó a király, és nem a kiadó, nem a jogkezelő, nem a szolgáltató

A digitális menetrendért felelős uniós biztos csalódott és dühös, mivel kollégái pepecselése és érdektelensége miatt még mindig nem sikerült megalkotni az új szerzői jogi irányelveket.

Neelie Kroes, az Európai Bizottság (EB) digitális menetrendért felelős alelnöke csalódottságának adott hangot amiatt, hogy késik a megreformált európai szerzői jogi, licencelési irányelvek kidolgozása – írja az alelnök asszony interjújára hivatkozva a EuropeanVoice.com.

Neelie Kroes elmondta, hogy fogalma sincs, mi tart ilyen sokáig, miért nem tárgyalja már az EB a javaslatokat, és emiatt végtelenül csalódott. Az alelnök kritikája kevéssé leplezve az ügyben illetékes, a belső piacért és szolgáltatásokért felelős európai biztosnak, Michel Barnier-nek és az által vezetett csapatnak szól, elmondta ugyanis, hogy az uniós biztosok gyűlésein gyakran számon kéri az előrehaladást a szerzői jogi reform ügyében, ám hiába, a találkozókon csak negatív tapasztalatokat szerzett e területen.

A szinte szélsőségesen verseny- és fogyasztópártiként ismert Kroes azért tartja szívügyének a szerzői jogi reformot, mivel szerinte kaotikusak és ósdiak a jelenlegi viszonyok: például a zeneiparban az unió tagországaiban a különféle jogképviselő szervezetek kezelik a licenceket, de igen nagyok a különbségek az egyes országokban, illetve az egyes szervezetek között is. Akadnak olyan szervezetek, amelyek pártolnák a jogi rendszer átszabását az internetes viszonyoknak megfelelően, ám sokan mereven ellenállnak a változásnak. Márpedig, véli Kroes, a régi szabályok már nem megfelelőek, mivel a rendszer kritikusai szerint a jogképviselők működése átláthatatlan, emellett elsősorban a nagynevű előadóknak kedveznek, a kicsiknek alig van esélyük velük szemben a piacon. Az alelnök szerint ezek a szervezetek, a jogképviselők menedzsmentje maradi, régi vágású (old-fashioned), tevékenységük nincs összhangban a fogyasztók igényeivel és a digitális korszak adottságaival. Kroes különösen azért dühös a késlekedés miatt, mivel a magát szavatartónak jellemző alelnök asszony már két évvel ezelőtt megígérte a reformot. A biztos elmondta, hogy nagy a kockázata annak, hogy ezzel a régi rendszerrel visszaélnek, a beszedett jogdíjak nem biztos, hogy azokhoz jutnak el, akiket megilletne.

Azért a víz az úr

A Barnier vezette bizottság azt ígéri, hogy júniusban állnak elő javaslataikkal, a késlekedést pedig azzal indokolják, hogy az előzetes egyeztetésekkel akarják biztosítani az új irányelvek minél szélesebb körű támogatottságát. Neelie Kroes azonban elégedetlen a tempóval, mivel az egységes, páneurópai, a befolyó jövedelmek és azok elosztása tekintetében teljes átláthatóságot előíró új szabályok bevezetése már „tegnap is késő lett volna”.

A nyitott, ám nem anarchikus, hanem világosan és tisztán szabályozott internet mellett kiálló Kroes az interjúban újra csak elmondta, hogy milyen kiemelkedően fontosnak tartja a versenypárti szabályozást: „A fogyasztó a király” – jelentette ki, majd elmondta, hogy amíg nagyobb az internetes szolgáltatásokra az igény, mint a kínálat, addig a korlátozásokra törekvő szolgáltatókat kényszeríteni kell a versenyre.

„Ne becsüljék alá a fogyasztókat. Egyre inkább olyan helyzetbe kerülnek, amikor már nem fogadják el azokat a szolgáltatásokat, ajánlatokat, amiket a múltban. De ehhez időre van szükség” – fogalmazta meg aforizmaszerűen egyik alapelvét Neelie Kroes.

Írta: Dajkó Pál | 2012-04-26 18:10 | Forrás: EuropeanVoice.com
http://itcafe.hu/hir/kroes_eb_szerzoi_jog_copyright_iranyelv.html

______________________________________________________________________________________________________________________

Ne merülj feledésbe, inkább tanulj meg úszni a felismerésben!

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

stilusválasztó