Kedves látogató! Regisztrált felhasználóként nálunk alanyi jogod a reklámmentesség. Hát csatlakozz hozzánk, hogy az oldal minden funkciója elérhető legyen számodra és hogy zavartalanul használhasd is azokat: Ingyenes fiók létrehozása

Ennyi bírság jár 24 zeneszám megosztásáért

Devil képe

Az USA boszorkányüldöző jogvédői továbbra is párhuzamos univerzumban élnek.

A nemrég elérhetővé vált The Pirate Bay dokumentumfilm megtekintői nyugtázhatják magukban, hogy a fájlmegosztókat üldöző jogvédők az utóbbi időben sem váltak racionálisabbá, részben homályos politikai kapcsolataiknak hála a perekben továbbra is könnyedén szétzúzzák az alpereseket, harcolnak ki lehetetlen összegű kártérítéseket.

A legújabb eset ma kapott némi sajtóvisszhangot, hiszen Jammie Thomas-Rasset alperes még decemberben az USA legfelsőbb bíróságához és törvényhozásához fordult, állítása szerint ugyanis az ügyében eljáró fellebbviteli bíróság az RIAA számára megítélt 222 ezer dolláros (~47,9 millió forintos) kártérítése alkotmánysértően magas. A hölgy 24 zeneszámot osztott meg, amelyeket momentán ugyanennyi dollárért lehet beszerezni az iTunes-ról.

A legfelsőbb bíróság már több per esetében elfogadott hasonló indoklást, ám a kalózkodó Kongresszus tegnap állást foglalt a témában, sejthető módon az ügy szőnyeg alá söprését javasolja a bíróságnak. Állításuk szerint ugyan egyeseknek talán túlzottnak tűnhet a kártérítés összege, ám mivel jelen esetben a kiadók nem tudják pontosan meghatározni a megosztás miatt bekövetkezett anyagi veszteségüket, így elrettentési célból elfogadható az extrém bírság kiszabása.

A jogvédők számára katasztrofális lenne a Legfelsőbb Bíróság alperes mellett való kiállása, hiszen a precedens értékű ítélet az összes folyamatban lévő és jövőbeli per kimenetelére is kihathatna.

Wiezner István, 2013. február 13.

http://techcorner.hu/pcworld/ennyi-birsag-jar-24-zeneszam-megosztasaert....

KyoPityus képe
KyoPityus
Offline
Kezdet: 2012-01-16
Vicc az egész

Egyrészt az Amerikai jogvédők másrészt a törvénykezés. Az oké hogy gyilkosokra rablókra meg ilyenekre komoly büntetést szabnak ki de egy ilyen pitiáner ügy miatt ekkora büntetés. Az egész világ kineveti őket.

klarensz képe
klarensz
Offline
Kezdet: 2012-06-27
Miért lopsz filmet?

"Nem lopnál autót! Nem lopnál táskát! Akkor filmet miért lopsz? A letöltés bűn!" A hajdanán a filmek előtt lejátszott elrettentő kisfilmen is csak addig röhög az ember, amíg le nem csukják torrentezésért. Jó, a Berlinálén bemutatott The Pirate Bay - Away from Keyboard című dokumentumfilm elítélt főszereplői azért ennél valamivel többet tettek: megalapították a világ legnagyobb torrentszájtját. Azért erről lehet nagyon érdekes filmet rendezni. Csak van, aki nem szeretne.

2013. 02. 12., 23:58
http://www.origo.hu/filmklub/blog/kritika/20130212-tpb-afk-the-pirate-ba...

Atlantisz képe
Atlantisz
Offline
Kezdet: 2010-08-02
( elrettentési célból

( elrettentési célból elfogadható az extrém bírság kiszabása) Náluk ez nagy divat hogy akár két háromszoros életfogytiglant is kiszabnak aminek semmi értelme , minthogy ennek sincs . Kicsit túllőttek a célon és ezt érzik ők is mert bukhatják az egészet amennyiben az alperes javára dönt a legfelsőbb bíróság , kíváncsian várjuk a fejleményeket .

bazsko74 képe
bazsko74
Offline
Kezdet: 2011-05-07
Nagyon durva

Ezért a dologért valakit egy életre tönkretenni? Gusztustalan!

Devil képe
Devil
Offline
Kezdet: 2011-07-02
kicsit sok

Rendben is van a bírság összege, csak arra nem gondoltak, hogy mikorra fogja kifizetni a bírság összegét, mert míg él biztos nem fogja tudni, ha egy átlagos amerikai keresettel számolunk! Tehát az örökös s örököl még az adósságból! ügyesek mondhatom

Fater képe
Fater
Offline
Kezdet: 2011-06-13
Nem eszik!

Sziasztok!

"A legújabb eset ma kapott némi sajtóvisszhangot, hiszen Jammie Thomas-Rasset alperes még decemberben az USA legfelsőbb bíróságához és törvényhozásához fordult, állítása szerint ugyanis az ügyében eljáró fellebbviteli bíróság az RIAA számára megítélt 222 ezer dolláros (~47,9 millió forintos) kártérítése alkotmánysértően magas. A hölgy 24 zeneszámot osztott meg, amelyeket momentán ugyanennyi dollárért lehet beszerezni az iTunes-ról."

Hogy is van ez?
iTunes-ról 24 nóta = 222 000 $ az az 1 nóta = 9250 $ ?
Nem sántít itt valami?
Mert ha nem akkor nem is csodálkozom hogy inkább a fájl cserét választotta.

Hamar kifizeti! Nem eszik 8-10 évig azt már ki is pengette!