Kedves látogató! Regisztrált felhasználóként nálunk alanyi jogod a reklámmentesség. Hát csatlakozz hozzánk, hogy az oldal minden funkciója elérhető legyen számodra és hogy zavartalanul használhasd is azokat: Ingyenes fiók létrehozása

Elkészült a 2012 év végi tracker besorolás (frissítve: 2013.01.15)

Trackervisit képe

Az eredeti lista besorolás az asva.info-ról indult még 2011-ben, ám a tavalyi évben nem került részletes frissítésre. Év végén vállaltam a feladatot és körülbelül két hónapig jártam az oldalakat, mire annyi információt sikerült összeszedni, hogy a három listára összesen 53 oldalt sikerüljön kategorizálni. Ez még mindig csak fele a teljes hazai palettának, de azt mondhatom egy-két kivétellel a hazai meghatározó trackerek képviseltetik magukat a listák valamelyikén. Természetesen a teljes hazai torrentes elemzés nem készülhet el, mert az alig pár fős, pár száz fős oldalaknak ki kell forrniuk magukat ahhoz, hogy felkerüljenek egy listára. Jelen állás szerint csak az 5000 fő feletti oldalakat próbálom vizsgálni. Sajnos a korábbiakhoz képest nem javult a helyzet, még mindig a fekete listán vannak a legtöbben. Szomorú, hogy sokan közülük a top 15 tracker közé tartoznak. A korábbiakhoz képest már nem a spam jelenti a legnagyobb veszélyt, sokkal inkább a támogatási és reklámrendszerek miatt kerülnek ide az oldalak. Egyre többen próbálnak pénzhez jutni a reklámokból, ill a jószívű felhasználók pénztárcájából. Ez semmi esetre sem emeli a hazai torrentezés fényét. Az utolsó listához képest így is tettünk némi engedményt, ellenkező esetben a fehér listán nem maradt volna csak körülbelül 4-5 tracker.

(A lista frissítve!)
Új szereplők:
BitHUmen
Rebelsarea
New Insane
Malacka
Beload

Frissítve:
TorrentPont
Mystyc torrent
SWZ

A besorolások feltételei a következők:

Fehér lista:
- Nincsenek fizetős reklám bannerek vagy felugrók, ha van is a felhasználó kikapcsolhatja
- Nincs támogatási rendszer, ha van, nem adhatnak más ellenszolgáltatást, mint bonusz pontot, feltöltést vagy donorjelzést, ha ennél több, akkor szürke lista.
- Nincs közlemény csere
- Nincs spam pm
- Nincs e-mail spam
- Nincsenek tracker leállások, szerverhibák az oldal stabilan működik

Szürke lista:
- Vannak fizetős reklám felületek, amit nem lehet kikapcsolni, plusz támogatási rendszer, de nem adnak más ellenszolgáltatást, mint bonusz pontot, feltöltést vagy donorjelzést, ha ennél több, akkor fekete lista
- Nincs fizetős reklám felület, de van támogatási rendszer, ahol a három megengedett jutalomnál valamivel nagyobb kedvezményeket lehet kapni
- Van közlemény csere, de arra külön felület van létrehozva
- Nincs spam pm
- Nincs e-mail spam
- A tracker működését gyakran leállások zavarják, de ezek csak rövid ideig tartanak

Fekete lista:

- Van fizetős reklám felület és támogatási rendszer is. A támogatásért cserébe jelentős juttatások kaphatók pl: VIP vagy egyéb rangok, warnmentesség, warn szint nullázás, reklám felület kikapcsolás, jelentős számú meghívó, kibővített felhasználói opciók, extra jogosultságok, nincs slotkorlátozás, letöltési jog megvonás visszavonása stb
- Gyakoriak a leállások, kimaradások
- Van lehetőség emelt díjas SMS regisztrációra
- Közlemény csere él, nem mindig van külön felület
- Érkezhetnek spam pm-ek
- Érkezhetnek spam e-mailek
- A felhasználók adatai veszélyben vannak (gyakoriak a támadások az oldal adatbázisa ellen)
- Az oldal releaserei vagy releaser csapata más releaserek munkáját átnevezi, majd sajátjaként kiadja

Fehér lista:

Carpathians

A Carpathians egy remek oldal, akár kezdőknek, akár haladóknak. Az oldalra meghívóval lehet regisztrálni, ráadásul a tracker ratio free, azaz nem számolják el a letöltésünket, csak a feltöltést. Nincs elvárt arány. Az oldalra főleg minőségi, de nem feltétlen scene anyagok kerülnek fel. Reklám hely itt is van, de még nincs kiadva és ez a felület csak a letöltési lista felett látható.

Bithorlo

Számomra örvendetes, hogy szépen kezd letisztulni az oldal és jó úton jár a fejlődésben. Jó az új külső, és ami a lényeges a reklám felületeket minden felhasználó elrejtheti a profilján keresztül. Így már nem zavaró a sok banner. Támogatási rendszer nincs. Ezek a változások összességében nagyon sokat jelentenek az oldal megítélésekor. Így, már teljes joggal foglalhatják el helyüket a fehér listán. A torrentekkel nincs gond, van belőlük bőven, a tracker stabilan üzemel leállások maximum a fejlesztések idejére vannak.
(A Bithorloval egy külön cikkben is foglalkozunk a jövő év elején, ezért aki szeretne kérdést feltenni az oldal tulajdonosainak, az írja meg kérdését nekem a tracker.visit[kukac]gmail.com e-mail címre, és a beérkező kérdések közül néhányat felteszek neki.)

HDEVO

Náluk semmilyen reklámozási ill támogatási rendszer nem működik. Az oldal megbízható nem kell attól tartani, hogy reklám pm vagy spam üzenetekkel bombáznak. A korábbi összeolvadás úgy látszik jót tett a két oldalnak.

BitMumia

Kicsit lassúnak tűnik az oldal és szinte folyamatosak a fejlesztések. Az utolsó 30 feltöltött torrent listája kicsit szétszórtnak tűnik, de itt még zajlanak a fejlesztések. A lista így széthúzottnak és bonyolultnak hat, de ezen még biztosan lesznek változtatások. Náluk viszont nincs támogatási rendszer és fizetős reklám bannerek sem. Mivel még nem túl régi oldal, alig két éves a működés stabil, kisebb leállások korábban előfordultak, de csak fejlesztési munkálatok miatt.

TorrentPont (frissítve)

A megszűnt TorrentHun és a Savaria utódja. Ezen az oldalon sem támogatási, sem reklám felület nem létezik. Reklám jellegű körüzenetek illetve reklám e-mail-ek nem érkeznek. Véleményem szerint az októberi torrent statisztikákban már ez az új oldal is meg fog jelenni, méghozzá előkelő pozícióban. Ha a jövőben stabil lesz a működés stabil helye lesz a fehér listán. Sajnos Január 31-ig lehet jelezni a staffnál, ha valaki közlemény cserét szeretne az oldallal. Egyelőre ilyen még nem került kitételre és remélem ez a változás múlandó lesz mivel, így csak rontani tudják a róluk alkotott képet.

DeathLord

Náluk nincs semmilyen reklám lehetőség. Körüzenetek sem jönnek, és fizetős bannerek sincsenek. A tracker működése is stabil leállások ritkán vannak, ennek köszönhető, hogy az oldal a fehér listára került.

PirateDay

Az oldalon nincsenek fizetős reklám felületek e-mail és pm-spam sincs. Viszont szeptember óta anyagi gondokkal küzd a vezetőség, ezért mindkét hónapban kiküldtek támogatói felhívást pm-ben. Szerencsére azonban a támogatásért cserébe nem járnak a megengedettnél nagyobb kiváltságos jogok. Ennek köszönhetik, hogy a fehér listán kaptak helyet. Az oldal fenntartását pedig jobb lenne, ha igyekeznének staffon belül megoldani, mert náluk nem lenne jó, ha a rendszeres támogatói felhívások miatt egy listával lejjebb kerülnének.

nTrace

Náluk is van támogatási rendszer, de a támogatásért egy donor csillagon kívül nem jár más. Fizetős reklám felület lenne, ha valaki kibérelné, de ez csak egy helyen látható a letöltési lista tetején, így ez nem zavaró. Náluk a kevés össz torrent szám az, ami visszafogja az oldalt attól, hogy feljebb jusson a ranglétrán. A meglévő 27100 felhasználóra véleményem szerint elég kevés az a 394 db torrent.

TvStore

Nagyon jó oldal nincs sem fizetős banner sem támogatási rendszer. Torrent viszont annál több ritka az a sorozat vagy Tv-s anyag, ami náluk nincs meg a kínálatban. Ezen kívül szép számú peer kapcsolattal is büszkélkedhetnek a 12000 torrenthez képest.

EnergyNetwork

Ugyan az a helyzet áll fenn, mint az előző oldalnál. Semmilyen reklám felület nincs, támogatási rendszer nincs, de pm-es egyeztetéssel megoldható, ha valaki szeretne felajánlani. Cserébe donor csillag jár, semmilyen más különleges kedvezmény nem tartozik hozzá. Spam szintén nincs, az oldal működése stabil hosszabb leállások nincsenek. Egyébként nagyon tetszetős oldalról van szó, a gyorsasággal sincs baj, viszont a torrentek egyharmad része halott vagy inaktív. Ezen kellene kissé javítani a jövőben.

Sensation

Ezt a trackert 2011-ben alapították. Azóta kisebb leállások voltak csak hosszú ideig tartó kimaradásról nem tudunk. Náluk nincs támogatási lehetőség és reklám bannerek sincsenek. A tulajdonos finanszírozni tudja az oldalt. Sajnos nagyon kevés torrentet látunk a listában (1600), és a forgalom is elég alacsony. Kicsit nagyobb reklámmal jobb eredményeket tudnának elérni.

ExxaBit

Náluk is vannak kibérelhető reklám felületek (jelenleg üresek), de ezeket a felhasználói profilban ki lehet kapcsolni. Van támogatási rendszer is pay-pal-on keresztül, de a támogatásért kapott kedvezmények a megengedett szinten belül maradnak. Spam e-mail és reklám pm-ek soha nem voltak és nem is lesznek küldve, közlemény cserére sincs lehetőség. A tracker sok mindenen ment át az elmúlt években, ennek is lett következménye a névváltás Bitbarátról Exxabitre. A trackeren különböző fejlesztések zajlanak, és a jövőben változások is lesznek szinte minden téren. A tracker egyébként stabilan működik, leállások a fejlesztések miatt lehetnek néhány órára.

Dreamsite

Ez az oldal már a régebbi trackerek közé tartozik. Ugyan az a stílus, mint a Gigatorrents csak más színben. Köszönhetően annak, hogy a vezetőségben is vannak a Gigáról. Az oldalról összességében jókat lehet mondani, nincs reklám, nincs spam, nincs támogatás. Torrentek viszont vannak és a 7500 torrenthez képest igen jó a 10-15.000 körüli átlag peerszám. Egy valami nem nyerte el a tetszésem, a főoldali hírben egymás mellett elhelyezett két 740 pxl széles kép, ami eléggé széthúzza az oldalt, ráadásul folyton be kell zárni, hogy megfelelő méretre kerüljön a lap. Elérési problémák néha előfordulnak, de hosszan tartó leállás eddig nem történt. Ennek köszönhetően a Dreamsite is a fehér listára került.

BitWare

Nagyon jó oldal szép számú felhasználóval a torrentek száma viszont elmarad a tagokéhoz képest (12100). A kapcsolatok száma rendszeresen 30.000 körül mozog, ez azt jelenti, hogy a forgalommal nincs gond, ha letöltünk valamit, nem kell sokat várni a megfelelő visszaosztásig. A letöltés utáni kötelező 4 óra seed időt kicsit soknak tartom. A torrentek aktivitása változó a 12100 feltöltésnek kb 41%-a halott (4900). Jó hír, hogy nincs reklám, spam és közlemény csere. Van viszont támogatási rendszer, de itt csak bónuszpontot adnak a pénzünkért, így ez még a megengedett határokon belül marad.

BitHUmen (új)

Egy igazán tökéletes oldal. Mindenféle káros mellékhatástól mentes. A szabályok elfogadhatóak és könnyen tarthatóak. Az oldal jól kezelhető, kellőképpen gyors, sok a torrent, jók a statisztikai adatok. Talán ennek is köszönhető, hogy ilyen sokan szeretik. Nem is csoda, hogy alig lehet bejutni az oldalra. Nekem különösen tetszenek a torrentek adatlapjai. Összetett, de jól átlátható minden szükséges információt megtalálunk rajta. Amit egy kicsit erősnek érzek az a feltöltésre vonatkozó rész. Egyrészt csak feltöltői ranggal lehet feltölteni és csak akkor, ha van seed szervere az illetőnek. Véleményem szerint, ez valahol jó, és valahol rossz is. Jó, mert a letöltők gyorsan hozzáférnek az állományhoz, rossz, mert kevesebb torrent kerül fel, mint amit az oldal tagjai valóban fel tudnának tölteni. Azok, akik amúgy máshol rutinos feltöltők, de nincs seed szerverük esetleg még van is hozzá 20-80 Mbps-es internetük, ennek ellenére nem tudnak feltölteni.

Rebelsarea (új)

Egy igazán szép oldal a megjelenését tekintve tökéletesre sikerült a design. Ami még nekem speciel nagyon tetszett az a torrentek adatlapjain a részletes leírás. Alaphelyzetben, ez zárt (kinyit/becsuk opcióval működik ), de érdemes megnézni, mert ami alatta lapul látványos. Ezek a leírások egyedüliek valamennyi oldal közül, a szép leírások mellett a torrentek adatlapjai is részletesek. Ami a nagyobb probléma a meglepő inaktivitás, ami az oldalt körüllengi. Elvileg 9500 felhasználó van regisztrálva, ehhez képest a peer szám még este 7 után is csak 5500 körül mozog. Ez semmi másra nem utal, mint arra, hogy a felhasználói tábor töredéke használja rendszeresen az oldalt. Véleményem szerint itt is hasznos lenne két hónapra belőni a cleanup rendszert, és kiszórni az inaktív accuontokat. A torrentek is kb 55-45%-ban vannak aktív inaktív lebontásban. Tehát, itt sem ártana rendet rakni, mert egy hónapok óta halott torrent aligha fog életre kelni. Szerencsére sem támogatás, sem reklám felületek nincsenek.

Szürke lista:

Findline

Néhány nap múlva három évesek lesznek, sajnos a szürke listára kerültek, mert ugyan a működésük stabil nincsenek leállások, de szinte minden féle támogatási lehetőség elérhető. Van itt sms, pay-pal és banki átutalás is. Az átutalásokért cserében a Warn szint is csökkenthető, magasabb összeg esetén nullázható. Fizetős reklám felületek ill közlemény csere nincs. Spam üzenetekre szintén nem kell számítani.

VassiTorrent

Náluk is vannak, fizetett reklám felületek. Igaz, mindössze egy helyen a torrent letöltési listában alul és felül. Ezek a reklám felületek senki számára sem rejthetőek el. Támogatás felajánlására is van lehetőség, de ehhez nincs külön felület. A tulajdonossal egyeztetve van rá lehetőség. A támogatásért cserébe egy donor csillag kerül a felhasználó neve mellé.

MeseVilág

Még csak egy évesek múltak, de már több mint hatezer regisztrált felhasználóval rendelkeznek és több mint kétezer torrentel. Sajnos, azonban csak a szürke listán van számukra hely, mert az oldalon a letöltési listában ill a főoldal alján is vannak fizetett reklám felületek. Ezen kívül van támogatási rendszer is, igaz itt nem kapni különösebb kedvezményeket. Jó hír viszont, hogy náluk nincs sem közlemény sem körüzenet küldési lehetőség. Legalább a spamek nem fognak zavarni regisztráció után.

MMtorrents

Az oldal számos részén találkozunk kiadott vagy kiadásra váró reklám felületekkel. Sajnos ebbe beletartoznak a torrentek adatlapja is. Támogatási rendszer viszont nincs jelenleg. A betöltésekkel viszont problémák vannak, gyakran hosszabb időt vesz igénybe egy-egy oldal betöltődése. Talán gyorsabb lenne az oldal, ha nem lenne annyi felesleges felhasználó. Ebből a 22000 regisztrált tagból biztosan van 5000 olyan, aki igen ritkán jár az oldalra esetleg a regisztráció óta nem járt itt. Őket a gyorsabb működés érdekében jobb lenne törölni.

Turul Tracker

Örülök, hogy van a tracker listákban egy hazafias oldal, amit viszont regisztráció után tapasztaltam az nem éppen olyan, amire számítottam. Először is túl sok a mozgó animáció, ha sokáig van az oldalon a látogató, akkor bántani fogja a szemét. Ezen kívül az is zavart, hogy az alap designe átlátszó több helyen nehezen olvasható a szöveg. A főoldalon és a letöltések felett elhelyezett hat reklám banner pedig abszolút nem illene bele egy valóban hazafias oldal eszmei értékébe. Pláne nem úgy, hogy különböző szexoldalak hirdetik magukat. Támogatási rendszer szerencsére nincs, reméljük így is marad a jövőben és eltűnik, ez a sok gusztustalan pornó reklám.

PREtorians

Az oldalról lekerült az sms Donate, de viszont a fizetős reklám felületek továbbra is rombolják az összképet. Különösen zavaró a torrentek adatlapja alatt és felett megjelenő reklám felületek, ettől eltekintve nincs különösebb probléma, a tracker kiváló. Egyébként a reklám felületeket havonta elrejtheti az, akinek összegyűlik 2500 pontja és beváltja a megfelelő helyen. Nekem kicsit soknak tűnik, ez a 2500 pont nem hiszem, hogy a felhasználók éppen arra fogják költeni, hogy levegyék a reklámokat. Különösen, hogy vannak jóval hasznosabb felhasználási lehetőségek is. Reméljük a stabil működés hosszantartó lesz.

1st

Nagyon jó oldal impozáns peerszámmal, sok torrentel és megfelelő körülményekkel. Egyetlen negatív foltot találtunk a fizetős reklám felületeket, amelyek nem csak a letöltésekben, hanem a torrentek adatlapjai felett ill további aloldalakon is megjelennek. Van támogatási rendszer (pay-pal ill sms), de itt csak feltöltés és bónuszpont jár a támogatásért cserében. Tehát, ez még a megengedett szinten belül marad. Nem tudjuk, hogy mekkora bevétele van az oldalnak a reklám felületekből, de ha megoldanák, hogy azok a felhasználók, akik nem kérnek, a reklámból elrejthessék a felületeket, akkor előléphetnének a fehér oldalak listájára.

GigaTorrents

A Giga az egyetlen olyan oldal, ahol a kezdetek óta tiltva vannak a reklámok, ennek ellenére mégis a szürke listára kerültek. Ennek egyetlen oka van, az oldal stabilitása nem megfelelő ahhoz, hogy a fehér listára kerüljön. Sajnos az utóbbi években érte őket minden negatív esemény, amit csak el lehet képzelni. Az idei évben is voltak problémák több alkalommal is. A trackert több esetben támadás érte, veszélyben voltak a felhasználók és a torrentek egyaránt. Olyanra is volt példa, hogy a vezetőség tagjainak nevével belépve idegen személy garázdálkodott az oldalon és különböző károkat okozott. Ezeket sikerült helyrehozni, de a támadó ezzel nem csak a staff életét keserítette meg, hanem annak a több mint harmincezer felhasználónak is, akik előszeretettel használják az oldalt. Remélem a jövőben sikerül stabilizálni az oldalt, és legközelebb már ők is a fehér listára kerülhetnek.

SappHire

2011 novemberében indultak, és az óta többnyire problémamentesen üzemelek. Idén csak rövid időkre volt elérhetetlen az oldal. Azért kerültek a szürke listára, mert van fizetős reklám felület bérlési lehetőség (amiket nem lehet elrejteni), ezen kívül éppen idén december elején volt egy támadás a torrentes berkekben jól ismert WebTech részéről. Ennek az eredménye az lett, hogy a felhasználói adatokkal történtek visszaélések (mindenkinek jelszavat kellett cserélni). Elvileg azóta kiküszöbölték ezt a hibarést, így újra nyugodt körülmények között lehet torrentezni. A torrenteket tekintve jó látni a részletes és bőséges információkkal rendelkező adatlapokat viszont az aktivitási kedv közepes. A feltöltött állomány több mint fele halott. Az elsőnek feltöltött torrentek a feltöltés óta halottak. Erre talán az lenne a megoldás, ha törölnék a halott állományokat és próbálnának koncentrálni a feltöltések számának növelésére.

X-plode

Eredetileg 2007-ben hozták létre az oldalt, de utána nem sokkal eltűntek jó időre. 2011-ben tűntek fel újra a torrentes társadalomban, de a korábbi adatok teljesen elvesztek így mindent újra az elejéről kezdtek. A statisztikát figyelve nincsenek jó tapasztalataim. 8700 felhasználót tart nyilván a rendszer, de véleményem szerint ezek jelentős része nagyon ritkán vagy a regisztrációja óta egyáltalán nem látogatja a trackert. Egy cleanup kicsit javítana a sebességen és átláthatóbb képet adna a felhasználók aktivitásáról, valamint gyorsítaná a betöltődést. Először azt hittem nálam van gond, de közben megnéztem másik oldalakat ott nem tapasztaltam, ezt a lassú betöltődési folyamatot. Az összes kapcsolat száma még reggel nyolckor is csak 800-900 között ingadozott. A letöltési listában már az első oldalon találkozunk halott torrentekkel. Sajnos nem lehet külön rákeresni a halott ill aktív torrentekre, így csak tippelni tudok véleményem szerint a 4100 feltöltött torrent több mint 70%-a lehet halott. Azért kerül a tracker ebbe a kategóriába, mert közlemény cserére van lehetőség és vannak idegen torrentoldalak reklám bannerei is a főoldalon, igaz ezek a lap alján vannak, így nem zavaró. Támogatási rendszert nem találtam és spam üzeneteket sem kaptam a regisztráció óta.

Mystyc torrent (frissítve)

Lassan két hónappal múlt egy éves a tracker. Első ránézésre jó megjelenésű szimpatikus oldal. A statisztika szerint 8500 felhasználóra jut 3300 torrent, ebből 1900 aktív. Láthatóan a torrentek többségét szerver seedel biztosítják, így a sebességgel nincs probléma. Sajnos közlemény cserére van lehetőség (ezek külön felületen jelennek meg), ugyanakkor reklámfelületek nincsenek. A szabályzatot viszont erősnek érzem. Egyrészt azt írják tilos bármilyen oldal reklámozása –közben megy a közlemény csere-, másrészt túl szigorú és felesleges a seed lelépés szankcionálása. Itt ugyanis az első warn (2 hét) leteltével azonnal IP bann követés illesztéssel , ha továbbra sincs seed a letöltésen. Talán ennek köszönhető, hogy még hetek múlva is a feltöltések felén öt alatti letöltési szám látható.

HeRotorrent

Rám nagyon jó benyomást tett az oldal az első 10 perc kutakodás után. A szabályzat egyszerű, nem túl szigorú, jó a megjelenés (a default stílus nagyon jó). Az oldalon lévő 1200 torrent szinte mind aktív összesen 128 halott torrent van köszönhetően a rendszeres cleanup-nak. A torrentek adatlapja is megfelelő, van rajta információ bőven plusz ott a port.hu és az imdb link is. Talán egy youtube beágyazási lehetőséget még javaslok. Sokan csak akkor töltenek le valamit, ha a trailer elnyeri a tetszésüket, így az oldalt sem kellene elhagyni egy előzetes megtekintése miatt. A statisztika elég gyenge a 8700 felhasználóhoz képest. Náluk is a torrentek számát kellene emelni ahhoz, hogy jelentős előrelépést tudjanak elérni. Na és persze kivenni, azt a fránya közlemény cserét, hogy egy listával feljebb tudjanak kerülni…

New Insane (új)

Az oldal első ránézésre tetszetős, gyors és összeszedett. A szabályzat rövid és érthető, könnyen betartható. A tracker statisztikai adatai nagyon jók, ebből adódóan a letöltés után nem okoz gondot a visszaosztás. A 35800 feltöltött torrentből 27100 aktív, ami annyit jelent, hogy a torrentek 70%-a gond nélkül elérhető. Az utóbbi időben gyakran találkoztam olyan trackerekkel, ahol ez az arány éppen fordítva volt. Az összképbe a letöltés menüben megjelenő reklám felületek rondítanak bele kissé. Ugyan csak ezen az egy oldalon találkozhatunk vele lévén, hogy a leg frekventáltabb helyek egyike. Ennek a reklám felületnek köszönhető a szürke lista, mert a támogatási felületen lévő jutalmazási kvóta a megengedett határértéken belül marad. Ami még egy kicsit nekem szokatlan volt a torrentek adatlapjainak kis mérete. Alaposabb átolvasás után minden információt megtalálunk, de magának az adatlapnak a felülete kicsinek tűnik. A letöltés menüben viszont abszolút jónak ítélem a torrentek adatlapjaihoz tartozó infócsíkot. Például a port.hu ikonja fölé húzott egérrel egy kis felugró ablakban megjelenik a film ismertetője. Máshol is vannak ezek az infócsíkok, de ilyen felugró ablakos filmismertetőt még sehol sem láttam. Remélem a jövőben megszűnnek a reklám felületek és az oldal felkerül a fehér listára.

Fekete lista:

Teracod

Nem változott a korábbiakhoz képest semmit az oldal. Továbbra is van SMS Donate, Pay-Pal támogatási rendszer, fizetős reklám bannerek. Ezen kívül reklám üzeneteket is kaphatnak azok, akik nem kapcsolják ki a profil beállításban ezt a két funkciót. A támogatásért járó jutalmak között jelentős kedvezmények is vannak:
100% - 365 nap freeleech (nem számoljuk a letöltésed), korlátlan meghívó küldés
80% - korlátlan meghívó küldés
20% - figyelmeztetések (warn) eltörlésese
Jó ideig free reg volt az oldalon, ennek köszönhetően a felhasználói létszám 80000 felett van és a torrentek is jönnek szép számmal, a feketelistáról azonban nem tudnak kikerülni.

Majomparádé

Őket az utóbbi időben alaposan szétcincálták. Volt itt minden, amit el lehet képzelni. Támadások, a felhasználók adataihoz való illetéktelen hozzáférés, rangok megváltoztatása, vezetők accountjával való visszaélések stb. Ennek köszönhetően, hol ment az oldal hol nem. Kicsit úgy tűnt, mintha bohózatot néztünk volna. Elkezdődött a szétesés akkor mikor az oldal egy időre beolvadt a Microbitbe, majd ismét kivált. Ezután jöttek rendre a feltörések és leállások. Reméljük a jövőben kevesebb gonddal fog üzemelni az oldal és kicsit feljebb léphetnek a listán.

nCore

Az utóbbi időben folyamatosan negatív hírek keringenek róluk a torrentes társadalomban. Lassan több mint egy tucat hamis ncore oldal próbálja sms reggel magához csalogatni az tájékozatlan felhasználókat. Nyilván egy ilyen nagy oldalnak sok irigye van, és sokan próbálják meg lejáratni vagy valamilyen módon pénzt húzni a hírnévből. Az oldal vezetősége, amit tud, megtesz ennek elhárítása érdekében, de a csalók mindig újabb trükköket találnak ki. Viszont az oldalon magán is történnek változások. Itt is van egy úgynevezett Prémium tagsági lehetőség. Emelt díjas sms-ért vagy Pay-Pal támogatásért cserébe jó néhány kedvezményes szolgáltatást vehetünk igénybe. Viszont, aki Pay-palon szeretne támogatást átutalni, annak egy társkereső oldalon létrehozott regisztrációjára érkezik meg a prémium tagság érvényesítéséhez szükséges azonosító kód. (Erről bővebben itt olvashatsz: Itt az nCore regisztráció, sms-ező szingliknek) Az oldal működése egyébként stabil, csak a fejlesztések idejére vannak kisebb leállások.

BigTorrent

A Bigtorrent az egyik olyan tracker, amelyik szinte rendszeresen a hazai torrent statisztika 15 fős élmezőnyébe tartozik. Ez azonban nem jelent semmit az oldal megítélésével kapcsolatban. Van fizetős reklám felület és az emelt díjas smseinkért vagy pay-pal átutalásunkért seedelnünk sem kell. Kapunk cserébe feltöltést, donor csillagot, meghívót és bónusz pontokat. Ezen kívül pénzért lehet küldeni reklám kör pm-et is.

BitPalace

Az oldal jó megjelenésű szépen kidolgozott. A torrentek kis számán kellene javítani és a napi feltöltések számán is. Jelenleg ugyanis napi kb 2-5 db torrent kerül feltöltésre. Talán annak köszönhető, hogy nincs feltöltő, mert aki csak teheti, máshová regisztrál. Ennek ugyanis egyszerű okai vannak, a töménytelen mennyiségű reklám üzenet. Reklám bannerek és egyéb reklámok nincsenek az oldalon, sem támogatási rendszer, de az ipari mennyiségű spam pm mellett ezekre nincs is szükség.

Ztracker

Sajnos, a fizetős reklám bannerek és a támogatási rendszer elrontják az oldal jó megítélését. Egyrészt a reklám bannerek még a torrentek adatlapján is ott vannak, másrészt a támogatási rendszerben olyan kiváltságokkal próbálják rávenni a tagságot a támogatásra, ami elítélendő. Mik is ezek? Például a támogatásért kapott 2-48 hétig járó VIP rang, alacsony arány miatti warnmentesség ez idő alatt, kibővített opciók extra jogosultságok, nincs slotkorlátozás, és várakozási idő valamint kevesebb reklám felület látható. Ez így önmagában annyira sok, hogy a feketelistára szorította az oldalt, annak ellenére, hogy a statisztikai mutatóik példásak.

Diablo

Regisztrációkor azonnal szembesül a látogató az sms és pay-pal átutalásos regisztráció lehetőségére így, aki nem rendelkezik meghívóval egy kis pénz átutalásával máris tagjává válhat ennek a közösségnek. Miután sikeresen regisztráltunk azonnal feltűnik, hogy még az eddig felsorolt oldalaknál is több reklám banner és felugró nyereményjátékos animáció található az oldalon. Ezen kívül van támogatási rendszer, szintén sms és pay-palos. Itt kapunk a pénzünkért VIP rangot, bónuszpontokat és feltöltést. A torrenteken nagy a forgalom a visszaosztásokkal nincs gond, de ez mit sem számít egy egyértelműen a felhasználókból élő oldalnak.

Bitzone

Van a letöltés menüben alul és felül fizetett reklám banner hely, ebből csak a felső van kiadva. Ezek a reklám felületek nem elrejthetők. Ezen kívül van támogatási rendszer is. Pay-pal és sms donate működik, cserébe számos kedvezményt kap a támogató: feltöltés, bónuszpont, örökös VIP rang, meghívók, egyedi név, letöltési jog visszaállítás stb. A szerver stabil jelenleg, de egészen szeptemberig többször volt probléma az elérhetőséggel. Jelenleg már erősebb szerverről üzemelnek, ez a probléma úgy néz ki egy ideig orvosolva lett.

LoveParadise

Úgy látszik komoly gondok adódtak az oldal működtetésével. Gyakorlatilag minden áll. A torrentlista üres, a fórum szét van szedve. Több helyen látni, hogy az utolsó hozzászóló törölt felhasználó volt, tehát nyilván rossz szándékkal írta, amit írt. Hiába, a biztonságra nagy gondot kell fordítani. Támogatási rendszer egyébként van. Jelenleg sms alapon, de később pay-pal is lesz. A támogatás mellé jár egyéni free letöltés is, tehát az oldal így is, úgy is a fekete listára került volna.

TorrentMasters

Talán, ha januárban visszatérünk, már változik a helyzet, de addig is vannak fizetett reklám felületek szintén csak click-cash alapon működik, vagyis kattintgatni kell és jön a pénz. Ezen kívül üzemel a közlemény csere is januárig feltétlenül. Örömteli hír viszont, hogy a szeptemberi torrent felmérésbe már ők is bekerültek az utolsó helyen. Ez azt jelenti, van fejlődés náluk reméljük a változások kihatnak majd az említett fekete pontokra is és egy listával feljebb tudnak lépni.

Family torrent

Ez az oldal még nagyon kezdő fázisban van. Ugyan reklám felületek még nincsenek, de sokat kell még csiszolni a megjelenésen. A sok izgő-mozgó animáció és a főoldalon lévő számos felesleges tartalom miatt, már az elején nem kelt jó benyomást. Ez akkor folytatódik, amikor a statisztikára pillantunk és látjuk, hogy a 2000 torrentből 1500 halott vagy seedeletlen. A további negatív érzéseket a támogatási rendszer mikéntje jelenti. Itt ugyanis támogatást csak USA dollárban lehet küldeni pay-pal-on keresztül. Ezért aztán kapunk egy tucat kedvezményt, mint például a VIP rang, tucatszámú meghívó, arányfigyelés felfüggesztés, warnmentesség, free leech és nincs slot korlát sem.

uBit

A felhasználói létszámot illetően a hazai torrent statisztika szerint ez a tracker dobogós helyen van. Nálunk azonban a fekete listára kerül úgy, mint sok más nagy társa. Ennek oka igen egyszerű. Jó ideig nagy mennyiségben érkeztek a felhasználók póstafiókjára különböző torrentes és egyéb oldalak reklám üzenetei. Ezeket az üzeneteket egy elég komoly összeg ellenében a vezetőség küldte ki. Vannak fizetős reklám bannerek és támogatási rendszer is, ahol a megengedettnél több kedvezményt kapnak a támogatók. A tracker jó hírét az sem öregbíti, ami az elmúlt időkben történt, összeolvadás, névváltás, staff belharcok, majd széthullás, felesleges és túl szigorú szabályok, kitiltások stb. Ennek köszönhetően a free reg nélkül már több mint valószínű, hogy fele ennyi felhasználó is alig lenne. Hiába jó az oldal és sok a torrent, ha nincs egy olyan vezető, aki kezében tudja tartani megfelelően a működést, akkor idáig is lehet süllyedni.

Dangerous

Szimpatikus oldal a megjelenést tekintve és jók a statisztikai adatok. Viszont van támogatási rendszer,aminek köszönhetően a tracker el is foglalta helyét a fekete listán. Van lehetőség fizetős reklám felületek bérlésére is, ebben az esetben az erre a célra létrehozott felületen kell felvenni a kapcsolatot a vezetőséggel.

Pitbull torrent

A trackeren vannak fizetős reklám felületek is és van támogatási rendszer is. Decembertől sms alapon lehet küldeni támogatást, de van más lehetőség is, ezekért cserében VIP rang is kapható a támogatás mértékétől függően akár egy évig is. Szerencsére a reklám felületek csak a letöltési lista felett láthatóak, így azokkal máshol legalább nem kell találkoznunk. A tracker stabilan működik leállások ritkán vannak rövid ideig.

Xider

Alig másfél éves a tracker ennek ellenére 77 ezer regisztrált tagot számlálnak. Reklám banner kihelyezés lehetséges, az sms támogatási felület újból üzemel. Ennek köszönhetik, hogy a fekete listára kerültek. A kapott jutalom a támogatásért már túl sok összesen hat különböző juttatást kapunk a pénzünkért (free leech, seed kötelezettség csökkentés, reklámmentes felületek stb). Reklám pm-ek és e-mailok nem érkeznek szerencsére. Ekkora létszám mellett kicsit keveslem a torrentek számát. A jövőben ezen lehet még mit javítani.

Megamix Tracker

Ebben az évben többször voltak leállások a 2010-ben indult trackeren. Agusztusban a tulajdonos nem tudta finanszírozni az oldal működését saját zsebből, ezért bevezették a támogatási rendszert. Jelenleg emelt díjas sms-el lehet támogatást küldeni, amiért a feltöltés, bónuszpont és donor jelzés mellé warn szint nullázás és free leech is párosulhat. Van lehetőség banner kihelyezésre is, de ezt jelenleg csak a partner oldalak használják.

XTend tracker

Jövő év elején lesz három éves a tracker. Jelenleg 8500 torrent található az oldalon, aminek kétharmad része aktív a többi halott. A statisztikai adatokat figyelve a 15-25.000 között ingadozó peerszám jónak mondható a 15.000 regisztrált felhasználóhoz képest. Náluk is vannak fizetős reklám felületek, de ezeket a profil beállításaiban ki lehet kapcsolni. Viszont van támogatási rendszer (pay-pal), amiért cserébe a feltöltésen kívül elég sok kedvezményt kapunk (VIP rang, egyéni free leech, Hitn-riun nullázás, warn és letöltési jog nullázás stb.

Huntorrent

Az előző oldalhoz hasonlóan ez a tracker sem túl régi. Itt viszont merőben más adatokkal szembesülünk a statisztikában. A torrentek majdnem fele halott vagy seedeletlen, ezen kívül nagyon kevés a napi feltöltött torrentek száma (1-5 között mozog, ritkán megy feljebb). Náluk van közlemény csere és vannak fizetős reklám felületek, amiket ki lehet bérelni. Ezen kívül van támogatási rendszer is, itt szintén kapunk a pénzünkért VIP rangot ill támogatói státuszt. Ami még szemet szúrt, hogy túl nyilvánosak a felhasználói adatok. Gyakorlatilag az IP cím kivételével mindent megtudhatunk egy adott felhasználóról pl: milyen torrentet töltött fel vagy le, melyikeket futtatja éppen. A mai világban legalább arra kellene lehetőséget adni, ha valaki az anonimitást választja, akkor el tudja rejteni ezeket az információkat.

BitCool

Úgy látszik a három éves körüli trackerek zöme ebbe a listába fér csak bele. Sajnálom, mert ez az oldal például tetszetős jó a kinézete és praktikusan használható. Néhány részen lehetne változtatni, vagyis én máshogy helyezném el őket. Sajnos a statisztikából nem sok mindent tudok leszűrni, mert a küldött pm-ek száma és az üzenőfal üzenetek száma fontosabb, mint a peerek száma. Annyit sikerült megállapítani, hogy 2600 torrent van, ennek kb fele halott vagy seedeletlen. Ez roppant kevésnek tűnik a 14.000 regisztrált felhasználóhoz képest. A torrentek között a premier filmek kivételével szinte mindegyiken 10 alatt van az össz letöltő szám, ebből következően a visszaosztás nehézkes egy régebbi torrent esetén. Náluk is vannak olyan jelenségek, ami miatt a fekete listára kerültek, ilyen például a fizetett reklám felület, ami nem elég, hogy széles, még felülre is került. Ahhoz, hogy meg találjuk a letöltési listát egészen a lap aljáig kell görgetni, mert a reklám felület mellett még az oldal rádiósávja is, és a kiemelt torrentek felülete is felette található. Az oldalon van közlemény csere, aminek külön felület lett létrehozva és támogatási lehetőség is, de ezt a tulajdonossal kell egyeztetni.

Gamerfan

Nálam elég lassú az oldal egy torrent adatlapja 3 mp alatt töltődik be, pedig az internetemmel nincs gond. Ezen kívül csak a reklám felületek zavarják kissé a szemet. Egyébként jó az oldal szabályzata érthető és összetett egy átlag torrentezőnek könnyedén betartható. Ezen kívül itt is üzemel a közlemény csere, aminek külön oldalt hoztak létre. A statisztika szerint 7700 felhasználóra jut 3470 torrent, aminek jelentős része halott 2220 (~65%). Mivel játékokra szakosodott oldalról lévén szó szűkítettük a keresést kimondottan erre a kategóriára. Összesen 1215 játék van feltöltve ebből 625 halott (~50%). Sajnos egyik adattól sem vagyok elragadtatva. Hosszabb leállásról, szünetelésről nem tudok szerverköltözés miatt év elején voltak szünetek. A reklámfelületek és a közlemény csere együttes meglétének köszönhetik ezt a listát, szerencsére támogatási rendszer nincs, mert az tovább ronthatta volna a helyzetüket.

Predator

Nem akarok túl sok szót fecsérelni az oldalra, mert egyre inkább a legsötétebb oldalak közé tudom őket sorolni. Az egy dolog, hogy van támogatási rendszer és a pénzünkért akár VIP rangot is kaphatunk. A legbántóbb dolog az, amit ezen tracker „releaser” csapata ill „releaserei” művelnek. Olyan nemes egyszerűséggel lopják el a munkáit más csapatoknak, hogy az már arcátlanság. Egyszerűen átnevezik az állományt saját nevükre, és újra kiadják. Gyakorlatilag már alig van olyan ismert releaser, akitől valamit ne loptak volna el. A psylo mellett vannak az oldalon mások is, akik bekapcsolódnak ebbe a „munkába”, így közösen PrEDaToR néven is kiadják a lopott anyagot. A pofátlanság az egészben, hogy van, amikor még az NFO átszerkesztésével sem bajlódnak, egyszerűen hozzávágják az eredeti NFO-t a feltöltéshez.
Az ilyen banda azt hiszem minimum, hogy minden oldalon tiltó listára kerüljön, és száműzzük őket a torrentes közösségből.

Íme, néhány kép:

Nagyításhoz kattints a képre!

Az eredeti DNS release NFO:

A lopott anyag átnevezve:

Egy eredeti Ztracker NFO:

És a lopott már átnevezett Predator NFO:

A torrentfájl:

És egy újabb lopott anyag, ezúttal a HuSync volt az áldozat:

A torrentfájl:

BitSite

Náluk is van minden, ami kell, reklám felületek szinte mindenhol, támogatás. Sokkal jobb lenne, ha a feltöltések mennyiségének növelésére menne el az energia nem pedig a reklámozás és a támogatás begyűjtésére. A külsővel nincs gond, jók a torrentek adatlapjai elegendő mennyiségű információt találunk. A statisztika szerint 1500 torrent található a trackeren a peerek száma pedig 2-3000 között mozog.

SWZ (frissítve)

Noha a korábbi alkalommal még voltak reklám felületek az oldalon, ezek az év végével eltűntek. Arról kaptam tájékoztatást, hogy nem is lesz visszaállítva a korábbi állapot, tehát az oldal tisztulni látszott. Az viszont meglepő, hogy annak ellenére érkeznek e-mailok az oldalon keresztül, hogy az adatlapon nincs bejelölve az e-mail értesítések kérése mező. Nem csak az oldallal kapcsolatos változásról kaptam értesítést, hanem spam reklám üzenet is érkezett a fiókomba. Noha a regisztráció elfogadásakor számolhatunk arra, hogy reklám üzeneteket kapunk az e-mail fiókunkba ez eddig ilyen jellegű üzenet nem érkezett. Ebből adódóan egy szinttel lejjebb csúsztak a listán.
Íme: [img]http://kep.ivpicture.hu/707961.N.jpg[/img]

Malacka (új)

Sajnálom, hogy ez az oldal is a fekete listára került, mert a maga nemében páratlan. Lévén, hogy xxx-re szakosodott oldal más anyagot ne is keressünk rajta. Ebben viszont nagyon jók, mert olyan kategóriák is megtalálhatóak itt, amit máshol nem is kereshetünk. Sajnos itt is sok halott vagy seedeletlen torrentet látni viszont a friss feltöltésekre gyorsan jelentkeznek a letöltők. Kár, hogy közülük sokan ugyan olyan gyorsan ki is szállnak. Ami nem kellene az oldalra az a reklám felület és a támogatási rendszer juttatásainak megnyirbálása. Ezek miatt kellett ennyire lepontozni a trackert. A támogatás felületen olyan egyéb juttatások járnak, mint a szankciók nélküli torrentezés (Hit & Run rendszer, figyelmeztetés, kitiltás ), free leech, reklámmentes felületek. Minden más véleményem szerint megfelelő, akár egy kezdő torrentezőnek is.

BeLoad (új)

Jelenleg a második számú torrent oldalnak tekinthető hazánkban. 153.000 felhasználó és valamivel több mint 72.500 torrent. Sokan szeretik, mert igen változatos oldal. Gyakran vannak különböző játékok, ezen kívül gyakran van hétvégi özön akció. Ilyen sok felhasználónál már nincs probléma a letöltéssel, seeder szinte mindig van a keresett torrenten. Az inaktív torrenteknél már nem ez a helyzet. Még az 5-6 éve feltöltött és jó ideje halott torrentek sincsenek törölve, ezért van több mint 20.000 inaktív tartalom. Sajnos őket is próbálták hamisítani a múlt évben. Erről lehetett is olvasni, de nem csak ez az egyetlen negatívum az oldalon. Van támogatási rendszer (emelt díjas sms) és vannak reklám felületek is. A támogatásért cserébe free leech időszak van, attól függően mekkora a támogatás mértéke. A reklám felületek a letöltés menü legfelső részén vannak elhelyezve, sajnos sok is, és zavaró és a kikapcsolására sincs lehetőség. A múlt évben párszor előfordultak leállások különböző okok miatt, de hosszú hetekig tartó szünet nem volt.

A jövőben reményeim szerint ezen az oldalon fogom publikálni a cikkeim,
igyekszem minél gyakrabban új témákkal szolgálni.

Üdvözlet mindenkinek!

Trackervisit

e-mail:
tracker.visit[kukac]gmail.com

lkata képe
lkata
Offline
Kezdet: 2012-12-07
beload

Szia Trackervisit

En ugy latom hogy a beloadon a reklamokat ki lehet kapcsolni,
vagyis osszehuzni.

Devil képe
Devil
Offline
Kezdet: 2011-07-02
na megjött

meg érkezett amire vártam a beload "elemzés". sajnos a fekete listára került, de a jó oldalát nézem, hogy csak a reklám miatt került bele a
fekete listára.
Számomra nem egyértelmű, hogy a reklám miért akkora bűn, hogy e miatt kerülnek az oldalak a fekete listára, ráadásul elég jó oldalak és nagyok is. Senki nem tehet róla, hogy nem gazdag és nem bírja fent tartani az oldalát és ezért veszi igénybe a másik segítségét.

na mind1 ezen már nem rágódok! ( egyébként nem rosszak az elemzések)

Trackervisit képe
Trackervisit
Offline
Kezdet: 2013-01-03
Nem maradnak ki

Igen nem maradnak ki ők sem. Próbálom a mai napon pótolni.

Hamarosan készülni fog egy másik lista.
Ennek a címe Felhasználói Top 20.
A legkedveltebb 20 oldal listája lesz az alapján, ahogy a felhasználók látják, érzik.
Aki el szeretné mondani melyik a kedvenc oldala, és miért, annak várom a levelét PM-ben itt az oldalon. Ezek alapján fogom összeállítani a legjobb oldalak listáját. Itt nem számít sem reklám, sem spam, csak az ahogy ti érzitek.

Devil képe
Devil
Offline
Kezdet: 2011-07-02
Trackervisit

Szevasz!

Legjobban a beloadra lettem volna kíváncsi mit is írsz az oldalról, de nem találtam róla semmi infót?! kétszer is átnéztem, de lehet én öregszem már és nem látok el odáig :)

KyoPityus képe
KyoPityus
Offline
Kezdet: 2012-01-16
BeLoad

Szia!

Igen ők hiányoznak.

Dark Angel képe
Dark Angel
Online
Kezdet: 2009-06-03
Frissítve

(frissítve: 2013.01.11)

TorrentMasters képe
TorrentMasters
Offline
Kezdet: 2012-12-03
TorrentMasters

Fekete lista 1 reklámcsík miatt? :)

Közlemény csere megszűnt múlt hónaptól...

KyoPityus képe
KyoPityus
Offline
Kezdet: 2012-01-16
már csak a reklám

Na akkor már csak a reklámot kell levenni és egészen kifehéredik az oldal :-)

vaya képe
vaya
Offline
Kezdet: 2011-08-04
Nagy munka volt!

Sziasztok!
Tisztelt Trackervisit!
Csak ámulok!Gratulálok az összefoglalóhoz.Rengeteg időt ,fáradtságot öltél bele,ezért minden tiszteletet megérdemelsz!Pár oldal leírásánál van,lenne köztünk nézetkülönbség,de most ez nem arról szól hogy vitatni kéne az írásod tartalmát.
Minden esetre én,mint ennek a fórumnak az egyik olvasója,csak is köszönetemet tudom kifejezni a cikkért! Várom további publikációidat!
Üdvözlettel: vaya

Trackervisit képe
Trackervisit
Offline
Kezdet: 2013-01-03
Vaya re

Azért is döntöttem úgy, hogy inkább itt írok mint az asva.info-n mert úgy velem sokkal inkább elindul egy párbeszéd mint ott. Szóval szívesen reagálok a felvetéseidre amennyiben tudok.