Dotcom 10 000 eurót ad egyetlen hibáért

Devil képe

A Mega tulajdonosa arra ösztönzi a felhasználókat, hogy biztonsági réseket, hibákat találjanak.

A Mega elindulása után Kim Dotcom örömmel veti alá próbának az új szolgáltatását egy publikus hibavadászat keretében, aminek a célja, hogy biztonsági réseket fedezzen fel. A Mega már elszenvedett három ilyen támadást - most minden egyes, felhasználók által megtalált hibáért akár 10 000 eurót is hajlandóak fizetni.

A Mega például olyan embereket keres, akiknek sikerül kódot lefuttatni vagy a Mega szerverein vagy a szolgáltatás kliensböngészőjében. Szintén díjazzák azokat, akiknek sikerült feltörni a Mega kódolását, amelyet a fájlok tárolásához használnak, valamint azt is, ha valaki olyan rést talál, amely veszélyeztetheti egy felhasználói fiók adatait, ha az e-mail cím kiszivárogna.
Természetesen csak az számíthat jutalomra, aki bizonyítani is tudja a hibákat, akinek véletlenül sikerül, számokat beírva elérni valamit, annak tovább kell dolgoznia. Vannak továbbá bónuszok is, amelyeket akkor lehet megkapni, ha valaki mellékel egy fájltitkosítást feltörő kulcsot, illetve kiszivárogtat egy jelszót, amit a regisztrációs megerősítési linknél enkódolnak.

Harangi László, 2013. február 6.

http://techcorner.hu/pcworld/dotcom-10-000-eurot-ad-egyetlen-hibaert.html

Blogbejegyzések

bazsko74
cs, 2013-02-07 19:36
bazsko74 képe

Igazából elképzelni sem tudjuk mekkora hatalmas pénz van a dologba.Neki bizony egy hiba kiszűrése simán megér ennyit.

Atlantisz
cs, 2013-02-07 19:38
Atlantisz képe

Némi képet kaphatunk ugyanis milliomos lett az előző oldalából .

Atlantisz
cs, 2013-02-07 19:17
Atlantisz képe

Tetszik a magabiztossága , de nem hiszem hogy ne lehetne valamit feltörni , viszont ha rámutatnak a hibára az szerintem többet fog érni neki mint 10 ezer euró .

stilusválasztó