Kedves látogató! Regisztrált felhasználóként nálunk alanyi jogod a reklámmentesség. Hát csatlakozz hozzánk, hogy az oldal minden funkciója elérhető legyen számodra és hogy zavartalanul használhasd is azokat: Ingyenes fiók létrehozása

Csatát nyert az FBI Kim Dotcom ellen

Devil képe

Csatát nyert az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) a Megaupload szájt atyja, Kim Dotcom ellen: nem kell minden rendelkezésére álló bizonyítékot bemutatnia ahhoz, hogy kérje az Új-Zélandon házi őrizetben lévő kalózkirály kiadatását.

A szerzői jogok tömeges megsértésével vádolt Megaupload fájlmegosztó szájt atyja letartóztatását követő sorozatos eljárásbeli hibáknak és hiányosságoknak köszönhetően vagyonának egy részét visszakapta, lakhelyelhagyási tilalmát enyhítették sőt, Új-Zéland miniszterelnöke hivatalosan is bocsánatot kért tőle , amiért a titkosszolgálatok törvénytelenül figyelték meg. Ezúttal azonban Kim Dotcom számára kedvezőtlenül alakultak a dolgok.

Az Egyesült Államok azt szeretné, ha az új-zélandi hatóságok kiadnák számára a szerzői jogsértő tartalmak terjesztésében való közreműködéssel vádolt Dotcomot. Az első bírósági döntés azonban a védelemnek adott igazat és arra kötelezte az FBI-t, hogy ossza meg az adatokat a vádlott ügyvédeivel, ám az amerikaiak megfellebezték az ítéletet. A fellebbviteli bíróság mostani döntésével felülbírálta a korábbit, érvelése szerint ugyanis a kiadatási eljárás során csupán azt vizsgálják, hogy az amerikai hatóságoknak van-e megalapozott indokuk a kiadatás kérvényezésére.

Ennek értelmében Dotcom ügyvédei nem kapnak hozzáférést az amerikai hatóságok által összegyűjtött bizonyítékokhoz, mivel a meghallgatás célja nem ügyfelük bűnösségének megállapítása. A kiadatási meghallgatásnak ebben a hónapban kellene kezdődnie, ám Dotcom még nem adta fel a harcot és úgy nyilatkozott, az új-zélandi legfelsőbb bírósághoz fordul jogorvoslatért.

A tavaly januári rajtaütés során az FBI-jal együttműködő helyi rendőrség nem csupán a kalózkodással vádolt Dotcomot vitte el bilincsben, de lefoglalták cége számítógépeit, majd azoknak merevlemezeit átadták az amerikai hatóságoknak. Az FBI vádjai szerint Dotcom és társai 500 millió dolláros kárt okoztak a szórakoztatóiparnak azzal, hogy a Megauploadon filmeket és zenét tettek elérhetővé, 175 millió dollárt keresve. A Megaupload alapító azonban állítja, ő nem követett el törvénysértést hiszen, a felhasználók által feltöltött tartalmakért nem felel, a a panaszok nyomán pedig mindig törölte a jogsértő fájlokat. Dotcomra - amennyiben Új-Zéland kiadja az Egyesült Államoknak - akár 20 éves börtönbüntetés is várhat.

Kiss Gábor|2013. 03. 01., 12:48|Utolsó módosítás:2013. 03. 01., 13:29|
http://www.origo.hu/techbazis/20130301-az-fbi-javara-dontottek-az-uj-zel...

Atlantisz képe
Atlantisz
Offline
Kezdet: 2010-08-02
Perelheti Dotcom a kémeket

A Feljebbviteli Bíróság ítélete szerint Kim Dotcom, a Megaupload alapítója, beperelheti Új-Zéland kémügynökségét az illegális megfigyelés miatt.

http://techcorner.hu/computerworld/perelheti-dotcom-a-kemeket.html

kisspista képe
kisspista
Offline
Kezdet: 2012-03-25
Vicces

Mindenki tudja, ha kiadják, elkövethetnek ellene mindenféle jogtalanságot vagy eltüntetik a Föld színéről. Nem az első alkalom lenne a demokrácia nagy fehér galambjáról ami a szájában egy olajoshordót cipel és mindenhova odasz@rik.