szerzőijog-sértés

Nem költözik Észak-Koreába a Pirate Bay

Hivatalos blogja szerint a kommunista országba költöztette szolgáltatását a világ legismertebb torrentoldala. Végül kiderült, hogy a Pirate Bay ismeretlen működtetői csupán vicceltek.

Címkék: BitTorrent, internetes kalózkodás, kalózkodás, pirate bay, szerzőijog-sértés, torrent, Külföld

Miniszterelnök kért elnézést Kim Dotcomtól

Hivatalosan is elnézést kért a Megaupload fájlmegosztó szájt vezetőjétől, Kim Dotcomtól Új-Zéland miniszterelnöke azért, mert a helyi titkosszolgálatok illegálisan kémkedtek utána.

Címkék: fájlcsere, illegális letöltés, John Key, Kim Dotcom, Megaupload, szerzőijog-sértés, Új-Zéland, Külföld

Hackeléssel vádolják a Pirate Bay-alapítót

A nemrég Kambodzsában letartóztatott Gottfrid Svartholmot a svéd adóhatóság egyik beszállítójának rendszerébe való betöréssel vádolják a hatóságok. A világ legismertebb torrentszájtjának társalapítója tagadja a vádakat.

Címkék: BitTorrent, Gottfrid Svartholm, internetes kalózkodás, online kalózkodás, pirate bay, szerzőijog-sértés, Külföld

Nem lehet névtelenül torrentezni

Egy brit egyetem felmérései szerint a torrentoldalak használóinak tevékenységét az esetek többségében rögzíti valamilyen cég, a filmek, zenék vagy szoftverek letöltése szinte sosem történhet teljes titokban.

Címkék: BitTorrent, egyesült királyság, illegális letöltés, internetes kalózkodás, szerzőijog-sértés, Külföld

Hamarosan újraindulhat a MegaUpload

Kim Dotcom ígérete szerint már nem kell sokat várni, és újraindul a MegaUpload, amely egy titkosítással védett, központi szerverek híján lelőhetetlen, globális adatcserélő szolgáltatásnak ígérkezik.

Címkék: BitTorrent, fájlcsere, Kim Dotcom, Megaupload, online kalózkodás, szerzőijog-sértés, Külföld

Apró hiba miatt bukott a kalózoldal

A szeveren tárolt DVD-filmek miatt vitték el a NAV pénzügyi nyomozói a mozifilmeket és sorozatokat kínáló CinemaStore fájlcserélő oldalt.

Címkék: Belföld, CinemaStore, fájlcsere, nav, szerzőijog-sértés

A sor végére állítja a Google a torrentszájtokat

Ettől a héttől kezdve a Google kereső találati oldalának végére sorolja a kalóz tartalmakat kínáló szájtokat: a keresések eredményeiben a legális szolgáltatásokon elérhető filmek és zenék kerülnek majd a lista elejére.

A Google hivatalos blogján jelentette be, hogy hétfőtől módosítani fogja a találati oldalakon megjelenő linkek sorrendbe rendezésének módját.

A torrentszájtok hátra kerülnek

Címkék: Belföld, BitTorrent, dr. Tóth Péter Benjámin, illegális letöltés, internetes kalózkodás, szerzőijog-sértés, warez

Elkaszálta az EU a kalózellenes egyezményt

Az Európai Parlament elutasította a Hamisítás Elleni Kereskedelmi Egyezményt, ismertebb nevén ACTA-t. Bár hazánk az év elején aláírta a termékhamisítás mellett az internetes kalózkodás visszaszorítását is célzó egyezményt, az uniós döntés értelmében annak sokak által bírált rendelkezéseit egyetlen tagországban sem fogják bevezetni.

Címkék: acta, EU, Európai Parlament, online kalózkodás, szerzői jog, szerzőijog-sértés, termékhamisítás, Külföld

Már majdnem kinyírták az ACTA-egyezményt

Az unió Nemzetközi Kereskedelmi Bizottsága (INTA) elutasította a termékhamisítás és a zenék, filmek internetes fájlcserélőkön terjesztett kalózkópiáinak visszaszorítását célzó nemzetközi egyezmény ratifikálását, így az valószínűleg az Európai Parlementen sem fog átmenni.

Címkék: acta, EU, illegális letöltés, INTA, internetes kalózkodás, szerzői jog, szerzőijog-sértés, termékhamisítás, Külföld

Visszakaphatják adataikat a Megaupload felhasználói – ha fizetnek

Pénzért kínálja az USA a január 19-én leállított fájlmegosztó-rendszeren tárolt adatokat a tulajdonosoknak.

Címkék: háziőrizet, kiadatási eljárás, Kim Dotcom, Megaupload, szerzőijog-sértés, Külföld