Kedves látogató! Regisztrált felhasználóként nálunk alanyi jogod a reklámmentesség. Hát csatlakozz hozzánk, hogy az oldal minden funkciója elérhető legyen számodra és hogy zavartalanul használhasd is azokat: Ingyenes fiók létrehozása

netcenzúra

Atlantisz képe

Újraértelmezett cinizmus, avagy miért imádja a szerzői jogi ipar a gyerekpornót?

“A gyerekpornó egyszerűen fantasztikus” – mondta a férfi átszellemülten. – “A politikusok nem értik a fájlmegosztást, de nagyon is értik a gyerekpornót, és azt nagyon is ki akarják szűrni annak érdekében, hogy bevágódhassanak a nyilvánosságnál. Amint rá tudjuk vanni őket a gyerekpornó kiszűrésére, onnantól már könnyendén rávehetjük őket a fájlmegosztás blokkolására is.”
Atlantisz képe

Itt a legújabb botrányos internettörvény-tervezet

Amikor a Facebooktól a Google-ön át a Wikipediáig terjedő, sok millió felhasználó által támogatott online lázadás célt ért, és az amerikai képviselőházban a szavazásig sem jutott el a Stop Online Picacy Act törvény tervezete, csak a legoptimistábbak hihették, hogy a szórakoztatóipari lobbi nem próbálkozik valamikor újra hasonlóval.
Dark Angel képe

Hoz-e magyar netcenzúrát az ACTA-egyezmény?

Nem értenek egyet egymással a hazai szakértők abban, hogy a csütörtökön Magyarország által is aláírt hamisítás elleni egyezmény életbe lépését követően lehetővé teszi-e kalózkodásra is használható szolgáltatások szűrését a hazai cégeknél. Az ACTA nevű nemzetközi megállapodás minimális nyilvánossággal lezajlott bevezetése nem ment gond nélkül, még az Anonymous hackercsapat is kibertámadást indított miatta az Európai Parlament honlapja ellen.