nav

Warezszervert foglalt le a NAV

Száznegyven terabájtnyi tárhellyel rendelkező szerverparkot foglalt le az adóhatóság. A gépeket filmek, szoftverek és zenék cserélgetésére használták.

Címkék: Belföld, fájlcsere, nav, warez, warezrazzia

Apró hiba miatt bukott a kalózoldal

A szeveren tárolt DVD-filmek miatt vitték el a NAV pénzügyi nyomozói a mozifilmeket és sorozatokat kínáló CinemaStore fájlcserélő oldalt.

Címkék: Belföld, CinemaStore, fájlcsere, nav, szerzőijog-sértés

A NAV válaszol: nem eszik olyan forrón...

Emlékszünk még a múlt heti hírre, miszerint a NAV úgy számítja: megosztott tartalmanként az okozott vagyoni 800 dollár filmenként? Ez az információ nagyon nem tetszik/tetszett nekem, ezért elhatároztam magam, hogy sebtiben írok a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Sajtóosztályára. A Sajtó- és Kommunikációs Főosztálya, különösen a főosztályvezető (Burillák Attila), valamint a bűnügyi szóvivő (Dr.

Címkék: Belföld, büntetőjog, Dr. Mezei Péter, fájlcsere, interjú, nav

Lefoglalták a TurulTracker-t

A mai napon (2012.07.11), a NAV felszólította a szerver tulajdonosát, hogy minden adatot szolgáltasson be amit a turultracker.eu domain alatt talál.
A szervek blokkolták a szerver elérést ugyan, de a merevlemezt sikerült eltüntetni, így senkinek sem kell aggódnia. Ezek az események reggel 9-kor történtek.
A szerver nem volt névhez kötve, így a tulajdonosok sem néznek fenyegetés elé, ezért valószínűleg hamarosan újra indul az oldal.
A szolgáltató kérte nevének elhallgatását, így most ezt nem tesszük közzé. Annyi viszont biztos, hogy itt semmilyen más torrent oldal/tracker nem üzemelt.
A dolog külön pikantériája, hogy a TurulTracker külföldi proxyszervereket használt, mégis megtalálták és a NAV elvitte a gépet a tulajdonos odaérte előtt!

Címkék: asva, Belföld, lefoglalás, nav, razzia, turul torrent, turul tracker lefoglalás, turultracker, Jog

A magyar állam nem fél az Anonymoustól

Nemrég az Anonymous hekkercsoport magyarországi légiója behatolt az Alkotmánybíróság honlapjára, és átírta az Alaptörvényt. Nem sokkal később a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal oldalát törték fel és írták át hasonló módon. Az esetek ráirányították a figyelmet az állami rendszerek sebezhetőségére.

Címkék: Anonymous, Belföld, hackercsoport, hackertámadás, máv, nav, rendőrség

Másolt filmekre és játékokra csapott le a NAV

Több ezer, illegálisan másolt filmet és játékszoftvert foglaltak le a pénzügyőrök egy fővárosi boltban és piacon; a hamisítók ellen büntetőeljárást indítottak – tájékoztott a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

Címkék: Belföld, nav, razzia, warez

Nem csak a kalózok szerint őrült meg a zeneipar.

Nem tartják követendő ötletnek az illegális letöltésen ért felhasználók vegzálását a hazai legális online zeneboltok működtetői, akik szerint az ACTA egyezmény hiábavaló, elkésett próbálkozás.

Címkék: acta, Belföld, BitTorrent, illegális letöltés, internetes kalóz, internetes kalózkodás, nav, szerzőijog-sértés

Három warezszervert kapcsolt le a NAV.

Az adóhatóság megerősítette, hogy a magyar szinkronokat szállító CiNEDUB csapat tagjait is elkapták.

A Nemzeti Adó-és Vámhivatal (NAV) másfél héttel ezelőtt számolt be egy nagyszabású razziáról, melynek során a pénzügyi nyomozók egy jelentős magyarországi kalózszerverközpontot számoltak fel. Az adóhatóság közleménye a legnagyobb hazai warezközpont és egy azzal kapcsolatban álló ún. releasercsoport bukásáról beszélt, de nem nevesítette a lekapcsolt oldalakat, és azt sem részletezte, hogy a nyomozás során hogyan került a képbe a friss mozifilmekhez magyar szinkront szállító CiNEDUB csapat.

Címkék: CiNEDUB, illegális letöltés, nav, warez

Lekapcsolták a legnagyobb magyar kalózszervereket!

A pénzügyi nyomozók kiiktatták a legnagyobb magyar kalózszerverközpontot; a működtetők ellen nyomozás indult, a bűnözői csoport két irányítója előzetes letartóztatásban van - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken.

A közlemény szerint a szerverparkot, amelynek működtetésében komoly szerepet játszott a CINEDUB csoport, sikerült felszámolniuk a nyomozóknak, akik többhelyszínes rajtaütéssel lepték meg a szervezet vezetőit.

Címkék: magyar oldalak, nav, szerver, torrent