Kedves látogató! Regisztrált felhasználóként nálunk alanyi jogod a reklámmentesség. Hát csatlakozz hozzánk, hogy az oldal minden funkciója elérhető legyen számodra és hogy zavartalanul használhasd is azokat: Ingyenes fiók létrehozása

Kim Dotcom

Atlantisz képe

Annyi a MegaUploadon tárolt adatoknak

A MegaUpload egyik korábbi szolgáltatója megunta, hogy saját költségére kell tárolnia az adatokat, így több petabájtnyit kukáztak.

A MegaUpload eljárás alá fogott – és Új-Zélandon épp az amerikai kiadatási kérelem elbírálására váró – alapítója és tulajdonosa házi őrizetét arra használja fel, hogy folyamatosan kampányoljon maga mellett, illetve az őt bíróság elé állítani akaró szervezetek ellen.

Atlantisz képe

Vissza kell adni a Kim Dotcom ügyében lefoglalt merevlemezeket

Újabb jelentős sikert aratott a MegaUpload alapítója, egy új-zélandi bíróság ugyanis elrendelte, hogy a rendőrség köteles kiadni Dotcomnak a nem fontos bizonyítékoknak minősített adattárolókat.

Atlantisz képe

Európai parlamenti képviselő akar lenni a Pirate Bay egyik börtönben ülő alapítója

A Pirate Bay egyik alapítója meglehetősen érdekes tervet eszelt ki börtönbüntetése jelenleg is folyamatban lévő töltése alatt minden bizonnyal bőven rendelkezésére álló szabadidejében. Peter Sunde ugyanis fejébe vette, hogy indulni fog a 2014-es európai parlamenti választásokon és megpróbál képviselőként bejutni Brüsszelbe.

Atlantisz képe

A MegaUpload bezárása növelte a kiadók bevételeit

A friss felmérés szerint mérhető a forgalomnövekedés, de azt minden érintett elismeri, hogy az ilyen lépések nem jelentenek megoldást.

A kalózvilág és a kiadók világának egyik „legszaftosabb” küzdelme az, ami a korábban igen népszerű MegaUpload kapcsán zajlik.

Devil képe

Csatát nyert az FBI Kim Dotcom ellen

Csatát nyert az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) a Megaupload szájt atyja, Kim Dotcom ellen: nem kell minden rendelkezésére álló bizonyítékot bemutatnia ahhoz, hogy kérje az Új-Zélandon házi őrizetben lévő kalózkirály kiadatását.

Atlantisz képe

Mega: új vezérrel erősít Kim Dotcom

Kim Dotcom egy új-zélandi internetszakértőt bízott meg az 50 GB tárhelyet nyújtó Mega vezetésével.

A Kim Dotcom sztori idén január 19-én indult el újra, amikor a sok viszontagságon átesett és mára celebeket megszégyenítő ismertséggel rendelkező Dotcom elindította az első ránézésre legalizált felhőszolgáltatását. A piacon szokatlanul nagy tárhelyet (50 GB) ingyen biztosító Mega immáron nehezen támadható jogi oldalról, mivel az ott tárolt fájlok titkosítottak, így a szervereket üzemeltető cég nem tudhatja, hogy oda milyen állományok kerülnek, hiszen a titkosításhoz szükséges kódok a feltöltőnél vannak.

Atlantisz képe

Már böngészhetőek a Mega illegális tartalmai

Egy kollaboratív indexelőportál alapján bőven van jogvédett tartalom a megosztón.

A botrányhős Kim Dotcom alig két hete útjára indította a csúnyán kivégzett Megupload utódját, az 50 gigabájtnyi ingyenes tárhelyet adó megosztót az üzletember csapata már alapjaitól kezdve úgy építette fel, hogy minél kevesebbet tudhassanak a felhasználók által tárolt tartalmakról. Ennek hivatalos oka a felhasználók magánéletének védelme, de a használt titkosítás a jogvédők dolgát is alaposan megnehezíti.

Atlantisz képe

Elvették Dotcomtól az új fájlmegosztója webcímét

A gaboni távközlési miniszter személyesen adta ki a szükséges ukázt.

A jelenleg egy 400 millió dollárba kerülő, óceán alatt futó internetkábel lefektetésével kacérkodó Kim Dotcom a tervek szerint januárban fogja elérhetővé tenni a Megaupload fájlmegosztójának utódját, ám annyi már biztos, hogy a szimplán Mega névre hallgató szolgáltatás nem a „http://me.ga” domain alól lesz elérhető.

Atlantisz képe

Erős titkosítású fájlmegosztóval újít Kim Dotcom

Néhány nappal ezelőtt a Wired érdekes interjút készített az idén alaposan meghurcolt Kim Dotcommal, amelyből kiderült, hogy néhány hónapon belül elindulhat a Megaupload fájlmegosztó portál utódja.

Devil képe

Miniszterelnök kért elnézést Kim Dotcomtól

Hivatalosan is elnézést kért a Megaupload fájlmegosztó szájt vezetőjétől, Kim Dotcomtól Új-Zéland miniszterelnöke azért, mert a helyi titkosszolgálatok illegálisan kémkedtek utána.