Kedves látogató! Regisztrált felhasználóként nálunk alanyi jogod a reklámmentesség. Hát csatlakozz hozzánk, hogy az oldal minden funkciója elérhető legyen számodra és hogy zavartalanul használhasd is azokat: Ingyenes fiók létrehozása

kiberbűnözés

Devil képe

Lesújtana a kalózokra a Microsoft

Központi kiberbűnözés elleni kommandót hoz létre a vállalat.

A Microsoft hamarosan egyesíteni fogja a digitális bűntényekkel és szoftverkalózkodással foglalkozó munkacsoportjait, hogy hatékonyabban tudjon fellépni a kiberbűnözés legkülönfélébb formái ellen. A divízió redmondi főhadiszállásán 30-an fognak főállásban dolgozni, a munkájukat a világ minden táján további 70 fő segíti majd.

Devil képe

Huszonöt év börtönt kaphat a hacker

Az amerikai X-faktor és a brit Szervezetbűnözés Elleni Hivatal weboldalait feltörő Lulzsec-tag az eddig legnagyobb hackerre kirótt büntetést kaphatja.

Atlantisz képe

Kinyírhatja-e az Anonymous az internetet?

A hírhedt, megfoghatatlan aktivista-hekker csoport, az Anonymous februárban hirdette meg az Operation Global Blackout hadműveletet, amiben az internet megbénításával fenyegetőznek, tiltakozásul a nemzetközi pénzvilág hatalma ellen.

Atlantisz képe

Vesztésre áll a kiberbűnözők elleni harc

Az FBI leköszönő ügynöke szerint a Szövetségi Nyomozóiroda jelenlegi stratégiája hatástalan a hackerek elleni harcban.

Atlantisz képe

Pulóverre kellett a pénz az Anonymousnak

Hétszázezer dollárt költött el a Stratfor ügyfeleinek kártyáiról az Anonymous. Az összeg nem csak jótékonyságra ment el, akadtak hackerek, akik magukra is gondoltak.

Atlantisz képe

Kína elleni kiberháborúra készül az Egyesült Államok

Egy frissen közzétett amerikai bizottsági jelentés szerint Kína pénzt és energiát nem kímélve készül az információs összecsapásra az USA-val. A Pentagon is fegyverkezik: nyáron beüzemelik a kiberháborús szimulátort, és létrehoznak egy kívülről láthatatlan internetes hálózatot.

Atlantisz képe

Az Anonymous rosszabb, mint az al-Kaida

Az FBI igazgatója kifejtette aggodalmait és félelmeit a kiberbűnözéssel kapcsolatban.

Atlantisz képe

Közel négyszáz milliárd dollárnyi kárt okoz évente a kiberbűnözés

Több kárt okoztak a rosszindulatú hackerek az elmúlt évben, mint amennyit a heroin, a kokain és a marihuána hozott a csempészeknek világszerte - állítja a Symantec biztonsági cég. A legnagyobb veszélyben a fejlődő piacok fiatal hímnemű netezői vannak, úgyhogy a magyaroknak is célszerű óvatosan böngészniük.