Kedves látogató! Regisztrált felhasználóként nálunk alanyi jogod a reklámmentesség. Hát csatlakozz hozzánk, hogy az oldal minden funkciója elérhető legyen számodra és hogy zavartalanul használhasd is azokat: Ingyenes fiók létrehozása

internet

Devil képe

A BitTorrenten terjeszkedik Hollywood

Colin Firth egyik filmjét népszerűsíti a BitTorrent segítségével a Cinedigm.

Devil képe

Csalással is vádolják a Pirate Bay egyik alapítóját

A svéd hatóságok szerint Gottfrid Svartholm, a világ egyik legismertebb torrentoldalának egyik alapítója számos svéd cég rendszeréből lopott személyes adatokat.

Devil képe

Perelheti Dotcom a kémeket

A Feljebbviteli Bíróság ítélete szerint Kim Dotcom, a Megaupload alapítója, beperelheti Új-Zéland kémügynökségét az illegális megfigyelés miatt.

Apophis képe

Alkotmányellenes az internetszabályozás

A Magyarországi Tartalomszolgáltatók Egyesülete (MTE) szerint fölösleges és alkotmányellenes lenne a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium internetkorlátozásra vonatkozó tervezete. Az MTE a közleményét a tárca azon tervezetével kapcsolatban juttatta el pénteken az MTI-hez, amely a büntető törvénykönyv átmeneti rendelkezéseiről szól.

Atlantisz képe

Rászállhat az állam az internetre

A büntető törvénykönyv módosítástervezete alapján a kormány akár a Google-lal is leállhat majd arról tárgyalni, hogy egyes oldalakat tegyen elérhetetlenné a cég. A Társaság a Szabadságjogokért nevű jogvédő szervezet szerint ez már-már állami cenzúrát jelentene, amelyet azonban külföldi példák alapján könnyen kijátszhatnak a szándékosan jogsértő személyek.

Atlantisz képe

Kína a szerzői jogokért

Négy hónapos kampányt indított az internetes kalózkodás ellen négy kínai kormányzati hivatal közösen – jelentette csütörtökön a China Daily című napilap.

Atlantisz képe

Hogyan játsszunk ingyen több ezer klasszikus játékkal?

A Jogobox ingyen kínálja a régi klasszikusokat.

Devil képe

A Google figyelmeztet, ha fel akarják törni a postafiókunkat

Biztonsági figyelmeztetést ad ki online szolgáltatásait igénybe vevő felhasználóinak a Google, ha állami szervek részéről profiljuk feltörésére tett kísérletet, vagy annak lehetőségét észleli.

Amennyiben a Google biztonsági monitoring szolgáltatása behatolási kockázatot észlel, ennek tényéről az online szolgáltatások menüsora alatt színesen kiemelt szöveggel figyelmezteti a felhasználót.

Devil képe

Megalakult az Internet Védelmi Liga

Bármely weboldallal rendelkező személy vagy vállalat csatlakozhat a csoporthoz.

Címkék:
Devil képe

A jogvédő lobbisták üzleti célból perelik a rajongókat

1500 dollárt várnak a kalóznak vélt felhasználóktól, a szóban forgó zenekar tehetetlen.

Bár a jogvédő szervezetek világszerte azt hangoztatják, hogy a művészek érdekeiért harcolnak, és őket képviselik, a valóságban nem mindig ez történik. Az utóbbi hetekben az All Shall Perish nevű kaliforniai, deathcore stílusú zenekar rajongóit támadták meg a bíróságon a lobbisták, szerzői jogvédelem címén.