Kedves látogató! Regisztrált felhasználóként nálunk alanyi jogod a reklámmentesség. Hát csatlakozz hozzánk, hogy az oldal minden funkciója elérhető legyen számodra és hogy zavartalanul használhasd is azokat: Ingyenes fiók létrehozása

fájlmegosztás

Atlantisz képe

Megcsapolná a P2P-t a BitTorrent?

A vállalat megpróbálhat némi bevételhez jutni a fájlmegosztásból.

Tegnap délután a BitTorrent Bundle! meglehetősen furcsa fejlesztéssel állt elő, a „BitTorrent Bundle” névre hallgató formátumával „forradalmasítani” kívánja a tartalomkészítők közönséggel való kommunikációját.

Devil képe

Ennyi bírság jár 24 zeneszám megosztásáért

Az USA boszorkányüldöző jogvédői továbbra is párhuzamos univerzumban élnek.

A nemrég elérhetővé vált The Pirate Bay dokumentumfilm megtekintői nyugtázhatják magukban, hogy a fájlmegosztókat üldöző jogvédők az utóbbi időben sem váltak racionálisabbá, részben homályos politikai kapcsolataiknak hála a perekben továbbra is könnyedén szétzúzzák az alpereseket, harcolnak ki lehetetlen összegű kártérítéseket.

Atlantisz képe

Mega: új vezérrel erősít Kim Dotcom

Kim Dotcom egy új-zélandi internetszakértőt bízott meg az 50 GB tárhelyet nyújtó Mega vezetésével.

A Kim Dotcom sztori idén január 19-én indult el újra, amikor a sok viszontagságon átesett és mára celebeket megszégyenítő ismertséggel rendelkező Dotcom elindította az első ránézésre legalizált felhőszolgáltatását. A piacon szokatlanul nagy tárhelyet (50 GB) ingyen biztosító Mega immáron nehezen támadható jogi oldalról, mivel az ott tárolt fájlok titkosítottak, így a szervereket üzemeltető cég nem tudhatja, hogy oda milyen állományok kerülnek, hiszen a titkosításhoz szükséges kódok a feltöltőnél vannak.

Atlantisz képe

Erős titkosítású fájlmegosztóval újít Kim Dotcom

Néhány nappal ezelőtt a Wired érdekes interjút készített az idén alaposan meghurcolt Kim Dotcommal, amelyből kiderült, hogy néhány hónapon belül elindulhat a Megaupload fájlmegosztó portál utódja.

Atlantisz képe

Fájlmegosztás érkezhet a Facebookra

Sajtóértesülések szerint a közösségi oldal hamarosan fájlmegosztási képességekkel gazdagodhat.

Atlantisz képe

Tőzsdére akart lépni a Megaupload

Részvényeket akart kibocsátani és meg akart jelenni a tőzsdén a Megaupload. A tervezgetést az oldal lefoglalása előtt kezdték meg - írja a fájlmegosztás világával foglalkozó TorrentFreak hírblog.

Devil képe

Az FBI és a hadsereg is tárolt adatokat a Megauploadon

Dacára annak, hogy januárban szerzőijog-sértésért zárták be, a Megaupload nevű fájlmegosztó oldalon amerikai kormányzati szervek, többek közt a Szenátus, az FBI és még a NASA, valamint az amerikai hadsereg is tárolt adatokat - adta hírül a TorrentFreak kalózblog.

Atlantisz képe

Már a kocsmák is sértik a szerzői jogokat

Nem csak a fájlmegosztókat támadja Hollywood, de a kisebb bárokat is.

Atlantisz képe

Egy pert megúszott a BitTorrent

Felhasználók miliói lélegezhettek fel hétfőn: a népszerű μTorrent és BitTorrent klienseket fejlesztő BitTorrent Inc. ellen indított szabadalmi perben ejtették a vádakat. A felperes Tranz-Send Broadcasting Network önként elállt az ügy lefolytatásától, amelyet eredetileg egy fájlmegosztáshoz kapcsolódó szabadalom állítólagos megsértése miatt indítottak.